Η Γερμανία σχεδιάζει "θερμαινόμενες αίθουσες" ως απάντηση στις ελλείψεις αερίου

Freepen.gr - Η εφημερίδα Bild αποκαλύπτει πώς η Ένωση Πόλεων και Δήμων της χώρας προέτρεψε τις τοπικές αρχές να διαθέσουν δημόσιους χώρους για να βοηθήσουν τους ευάλωτους πολίτες τους ψυχρότερους μήνες.

Η Γερμανία έχει ήδη δει τον εφοδιασμό της με φυσικό αέριο από τη Ρωσία να έχει περιοριστεί σημαντικά ως αποτέλεσμα της υποστήριξής της στις κυρώσεις και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια έκτακτης ανάγκης για το φθινόπωρο και το χειμώνα», δήλωσε στην Bild η Jutta Steinruck, δήμαρχος της πόλης Ludwigshafen, όπου η αρένα Friedrich-Ebert-Halle πρόκειται να μετατραπεί σε θερμαινόμενη αίθουσα.

«Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσο δραματικές θα είναι οι εξελίξεις», δήλωσε ο Gerd Landsberg, επικεφαλής της Ένωσης Πόλεων και Δήμων.

Ο Landberg προέτρεψε τους τοπικούς δήμους να δημιουργήσουν «θερμές νησίδες» και «ζεστά δωμάτια, όπου οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός πολύ κρύου χειμώνα».

Οι πόλεις της δυτικής Γερμανίας Neustadt, Frankenthal και Landau κάνουν επίσης παρόμοιες ρυθμίσεις, ενώ άλλες σχεδιάζουν να σβήσουν τα φώτα έξω από δημόσια κτίρια καθώς και να απενεργοποιήσουν τα φανάρια τη νύχτα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι Γερμανοί έχουν επίσης δεχθεί προτροπές να κάνουν  λιγότερα ντους, να φορούν περισσότερα ρούχα  και να αποφεύγουν να πλένουν τα ρούχα τους και να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους τόσο συχνά. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Γερμανοί γίνονται όλο και πιο δυσαρεστημένοι με το βιοτικό τους επίπεδο που μειώνεται ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης που προκαλείται από την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail