Ύμνοι του αμερικανικού CBS στο Ρούβλι: Το ρωσικό νόμισμα ήταν το ισχυρότερο του 2022, οι κυρώσεις της Δύσης απέτυχαν

Σε ρεπορτάζ το CBS ανέφερε ότι το ρωσικό ρούβλι αποδείχθηκε ότι ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο το 2022, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από δυτικές χώρες σε σχέση με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία 
 

Ότι το αμερικανικό δίκτυο CBS θα υμνούσε το Ρούβλι… έχει μια αξία… αφού λόγω του Biden του αμερικανού Προέδρου η προπαγάνδα κατά της Ρωσίας από τους αμερικανούς έχει την τιμητική της.

Σε ρεπορτάζ το CBS ανέφερε ότι το ρωσικό ρούβλι αποδείχθηκε ότι ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο το 2022, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από δυτικές χώρες σε σχέση με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σημειώνει ότι μετά την αρχική πτώση στα 152 ρούβλια ανά δολάριο που ήταν πτώση σοκ λόγω των κυρώσεων… «το ρωσικό νόμισμα έκανε μια εκπληκτική ανατροπή».
«Από τον Ιανουάριο του 2022, το ρούβλι έχει αυξηθεί 45% έναντι του δολαρίου, η συναλλαγματική ισοτιμία ήταν 53,45 ρούβλια ανά δολάριο και σήμερα βρίσκεται στα 55,5 ρούβλια ανά δολάριο».

«Πρόκειται για μια μη τυπική κατάσταση» παραδέχτηκε ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης John F. Kennedy στο Harvard Univeristy Jeffrey Frankel.
Σύμφωνα με το CBS, τα ενεργά μέτρα των ρωσικών αρχών με στόχο την αποτροπή της απόσυρσης κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς και η αύξηση των τιμών της ενέργειας σε συνδυασμό με την πληρωμή φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ρούβλια από τις μη φιλικές χώρες, συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας του ρουβλίου και της ζήτησης.

«Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι στα ύψη αυτή τη στιγμή, και ενώ οι ρωσικές εξαγωγές μειώνονται λόγω του εμπάργκο και των κυρώσεων, η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων υπεραντισταθμίζουν αυτή την πτώση», ανέφερε η Oxford Economics.

«Η σταθερότητα του ρουβλίου σημαίνει ότι η Ρωσία προστατεύεται εν μέρει από τις κυρώσεις των δυτικών χωρών αλλά δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα λειτουργήσει αυτή η προστασία.
Ένα ισχυρό νόμισμα δεν σημαίνει ότι η Ρωσία έχει ανοσία στις οικονομικές δυσκολίες.
Σύμφωνα με ειδικούς, αν και η ανάκαμψη του ρουβλίου και οι ισχυρές εξαγωγές πετρελαίου έχουν μετριάσει προσωρινά τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην οικονομία της Ρωσίας, αυτή η επίδραση είναι πιθανό να είναι βραχύβια, ανέφερε το CBS.

Στα 70 με 80 ρούβλια ανά δολάριο η συναλλαγματική ισοτιμία ισορροπίας από 55,5 ρούβλια της τρέχουσας περιόδου

Λόγω της πτώσης των εισαγωγών, των περιορισμών στο συνάλλαγμα και τη ρήτρας πληρωμών προϊόντων ενέργειας σε ρούβλια… έχουν οδηγήσει το ρωσικό νόμισμα, σε ισχυρότατη ανατίμηση…
Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ισορροπίας είναι 70-80 ρούβλια ανά δολάριο.
Τώρα οι αρχές αναζητούν τρόπους επίλυσης του προβλήματος, μεταξύ άλλων, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συναλλαγματικών παρεμβάσεων για τη σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.
Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό οικονομικών, σύντομα η κυβέρνηση θα εξετάσει την κατάσταση που δημιουργεί η ενίσχυση του εθνικού νομίσματος στους εξαγωγείς.
Όταν ένα εθνικό νόμισμα ισχυροποιείται μπορεί να σημαίνει ότι η οικονομία αντέχει αλλά από την άλλη πλήττει την κερδοφορία των εξαγωγικών εταιριών και η Ρωσία έχει πολλές εξαγωγικές εταιρίες… ειδικά σε ενέργεια και τρόφιμα και όχι μόνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail