φωτογραφία: Κρεμλίνο |
Ο Ρώσος ηγέτης μπορεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία σε μια άλλη κοντινή χώρα. Είναι απίθανο να επιλέξει να εισβάλει σε μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία, η Λιθουανία ή η Λετονία, η τελευταία από τις οποίες έχει σημαντικό ρωσόφωνο πληθυσμό.
Μια δεύτερη επιλογή είναι πως ίσως ο Πούτιν να προχωρήσει για να οικοδομήσει την αρχιτεκτονική της αναδυόμενης νέας διεθνούς τάξης. Με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ως το κύριο υπερεθνικό σύμβολο του δυτικού διεθνούς συστήματος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως οραματίζεται ένα νέο οργανωτικό σύμβολο ως αντικατάσταση του ΟΗΕ. Αυτή η νέα οργάνωση θα μπορούσε να έχει τις ρίζες της στην Ευρασία. Μπορεί κανείς να φανταστεί την ενοποίηση, για παράδειγμα, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και του CSTO (και οι δύο υπό την ηγεσία της Ρωσίας) και της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων Υποδομής (Κίνας). Ή η αρχιτεκτονική της νέας τάξης θα μπορούσε να έχει περισσότερο παγκόσμιο προσανατολισμό, βασισμένη στην οργανωτική δομή των εθνών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Η τρίτη επιλογή είναι να ενισχύσει την εξουσία του στη χώρα επιλογή και η προσεκτική προετοιμασία ενός ενδεχόμενου διαδόχου που θα μπορούσε να βασιστεί στα επιτεύγματά του", όπως σημειώνει ο Λίνγκελμπαχ.
Η πολεμική επιχείρηση επιχείρηση στην Ουκρανία πηγαίνει καλά και το ρούβλι έχει γίνει ισχυρότερο από ποτέ από τον Φεβρουάριο του 2020», τόνισε.
Ο Λίνγκελμπαχ επέστησε επίσης την προσοχή στη σταθερή αύξηση της δημοφιλίας του προέδρου.
«Δεν υπάρχει κανείς που, στα μάτια του ρωσικού κοινού, μπορεί να κάνει τη Ρωσία ισχυρότερη», συνόψισε ο συγγραφέας.