At a meeting with State Duma leaders and party faction heads. Photo: RIA Novosti |
"Ο Πούτιν έχει κάποιους λόγους να χαίρεται με το σχέδιό του. Στο οικονομικό μέτωπο, πουλά σημαντικές ποσότητες πετρελαίου στην Ινδία και διερευνά την πιθανότητα να πουλήσει φυσικό αέριο στο Πακιστάν", αναφέρει το δημοσίευμα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει επιτυχίες και στο διπλωματικό μέτωπο. Ο Sabe υπενθυμίζει ότι στις αρχές Μαρτίου, σε ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 35 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Επιπλέον, οι χώρες BRICS και SCO δίνουν επίσης πλεονέκτημα στον Πούτιν, πιστεύει ο δημοσιογράφος.
Σημειώνει ότι στο πλαίσιο της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Μόσχα χτίζει ένα νέο δίκτυο στον τομέα της διπλωματίας, της οικονομίας και της ασφάλειας κατά μήκος του άξονα Βορρά-Νότου. Η Κίνα είναι ο βασικός της σύμμαχος, με αφειδές εμπόριο και επενδύσεις στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.
«Αυτές οι χώρες δεν είναι σημαντικοί οικονομικοί ή διπλωματικοί παίκτες, αλλά πολλές είναι αναδυόμενες αγορές που βρίσκονται σε στρατηγικούς εμπορικούς δρόμους και ορισμένες διαθέτουν σημαντικά ορυκτά για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», γράφει ο Sabe.
Τονίζει ότι από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν επικεντρωθεί στην ένωση της Δύσης, αλλά η Κίνα και η Ρωσία προχωρούν από το γεγονός ότι μια τέτοια επιθυμία είναι ένας ξεπερασμένος, άσχετος πια τρόπος σκέψης από τον Ψυχρό Πόλεμο. . Η αδιαφορία για τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η αντίληψη της Ουάσιγκτον ως αναξιόπιστου εταίρου, δίνει στη Ρωσία και την Κίνα ανοιχτό περιθώριο ελιγμών, καταλήγει ο συγγραφέας.