Βουλιάζουν στο σκάνδαλο των υποκλοπών!
–Εξεταστική Επιτροπή θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Κεραυνός εν αιθρία οι παραιτήσεις του ανιψιού του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ
Από: paron.gr
Βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης, με απρόβλεπτες συνέπειες σε πολιτικό, και όχι μόνο, επίπεδο, συνιστούν οι ραγδαίες εξελίξεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.
Αποτελεί, δε, κοινή εκτίμηση ότι τα γεγονότα των τελευταίων 24ώρων θα αλλάξουν άρδην το πολιτικό κλίμα και θα επιφέρουν ανατροπές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές. Καθώς αυτά (τα γεγονότα) δεν εγείρουν μόνο πολιτικά ζητήματα αλλά και ηθικά, ακόμη και θέματα διαφάνειας και δημοκρατίας.
Οι διαδοχικές παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέοντα έπεσαν ως «κεραυνός εν αιθρία» στο πολιτικό σκηνικό, σε μια χρονική στιγμή που η χώρα έμπαινε στην καρδιά της θερινής περιόδου. Ήρθαν, δε, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κλιμάκωναν την κριτική τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις πληροφορίες προσανατολίζεται στο να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Οι δραματικές αυτές εξελίξεις αγγίζουν ευθέως τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι βαθύτατα εκτεθειμένος και απολογούμενος έναντι όχι μόνο των άλλων πολιτικών δυνάμεων αλλά και του ελληνικού λαού. Το πλήγμα είναι ισχυρό και πολλαπλό. Ο κ. Δημητριάδης, εκτός από ανιψιός του, ήταν το δεξί του χέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές», ακόμη και για τις πιο «σκοτεινές».
Η συγγενική τους σχέση ήταν ο βασικός λόγος που τον τοποθέτησε στη συγκεκριμένη θέση, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη εχεμύθεια και οι δουλειές να γίνονται χωρίς… δυσάρεστα απρόοπτα. Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να δεχθεί (πιστέψει) ότι ο κ. Δημητριάδης ενήργησε και έκανε ό,τι έκανε εν αγνοία ή πίσω από τις πλάτες του πρωθυπουργού. Κατά συνέπεια, οι όποιες ευθύνες για τις πράξεις του αντανακλούν ευθέως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Πόσω μάλλον αν αποδειχθεί εμπλοκή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, του κ. Δημητριάδη στην υπόθεση υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Ν. Ανδρουλάκη.
Τον πρωθυπουργό αγγίζει ευθέως και η παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέοντα, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται στο πρωθυπουργικό γραφείο. Άρα, κάθε απόφαση και κίνηση της Υπηρεσίας ήταν εν γνώσει αν όχι του κ. Μητσοτάκη, σίγουρα των στενών συνεργατών του. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η υπόθεση θα κλείσει με τις δύο συγκεκριμένες παραιτήσεις ή θα έχουμε και άλλες τα επόμενα 24ωρα, από πρόσωπα που έχουν κάποια σύνδεση, είτε από το Μέγαρο Μαξίμου είτε από την ΕΥΠ.
Από την κυβέρνηση πάντως έδωσαν μια διαφορετική εκδοχή όσον αφορά την παραίτηση του Γρ. Δημητριάδη, τονίζοντας ότι αυτή δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά με το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του.
«Παραιτήθηκε επειδή, επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις που είχαν στόχο τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη», ανέφεραν αρμόδιες πηγές. Και πρόσθεσαν: «Με την κίνησή του αυτή (σ.σ.: ο κ. Δημητριάδης) επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».