Μήπως η Ρωσία προετοιμάζεται για κάποιου είδους «επιχείρηση» ΚΑΙ στο Κοσσυφοπέδιο;

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η «Ναυτεμπορική», το τελευταίο διάστημα «έχει αυξηθεί σημαντικά η παρουσία του ρωσικού στόλου στην Αδριατική και στο Ιόνιο. Δυτικές πηγές αναφέρουν ότι δύο ρωσικά καταδρομικά, δύο φρεγάτες, μια κορβέτα, τουλάχιστον δύο υποβρύχια και τρία κατασκοπευτικά πλοία, έχουν καταπλεύσει στην Αδριατική. Στα τέλη Ιουλίου, εθεάθη ανοικτά των Ιταλικών ακτών στο Αμπρούτσο, το ρωσικό αντιπυραυλικό «Admiral Tributs» ακολουθούμενο από το καταδρομικό «Varyag», που παρέμεινε νότια του Οτραντο».
 

Το ερώτημα είναι μήπως η Ρωσία ετοιμάζεται για κάποιου είδους «επιχείρηση» στο Κοσσυφοπέδιο για να υποστηρίξει την Σερβία; Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί από εμπειρογνώμονες εάν τα συγκεκριμένα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν δυνατότητα να πλήξουν στόχους ξηράς από μεγάλη απόσταση.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δήλωση (17/08/2022) του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jens Stoltenberg ο οποίος μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον Σέρβο πρόεδρο Aleksandar Vučić είπε ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR με 3700 στρατιώτες) είναι έτοιμη να παρέμβει εάν απειληθεί η σταθερότητα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti κατηγορώντας ανοικτά τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι ωθεί τους συμμάχους της Μόσχας στη Σερβία σε επίθεση, σύμφωνα με τις Financial Times. Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić δήλωσε πως αυτή η αναταραχή είναι «ένα βήμα πριν από την καταστροφή».

Το iEpikaira από της 01/08/2022 έγραφε:
«Δεδομένου ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να υπονομευθεί η επιρροή της σε συγκεκριμένες περιοχές των Βαλκανίων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμπλακεί ενεργά -ίσως και στρατιωτικά- στις εξελίξεις. Ήδη φέρεται να έχει δημιουργήσει νέα στρατιωτική βάση στη Σερβία. Τα αναχώματα που ενδεχομένως να λειτουργούσαν ως κυματοθραύστης σε μια ρωσική επέμβαση -και- στα Βαλκάνια, έχουν κρημνισθεί στο ουκρανικό πεδίο. Για όσους αντιτείνουν την άποψη ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επιχειρησιακά σε δεύτερο μέτωπο μετά την Ουκρανία, παραπέμπουμε στις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΑΜ Σοϊγκού αλλά και σε αναλύσεις που [προηγήθηκαν της δήλωσης και] δεν καταλήγουν στην ίδια εκτίμηση (ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το ρωσικό ΥΠΑΜ προπαγανδίζει παραπλανητικά). Είναι πιθανό λοιπόν να βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας μεγάλης εστίας έντασης στη Χερσόνησο του Αίμου (1234 και 5) όπου οι δρώντες είναι πολλοί, με αντικρουόμενα συμφέροντα τα οποία σχετίζονται και με το Ουκρανικό (1 και 2). Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το πού και πώς ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος;»

Και επειδή στο ίδιο άρθρο είχαμε υπογραμμίσει την γερμανική εμπλοκή στα τεκταινόμενα, διαβάστε παρακάτω την έμμεση επιβεβαίωση:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail