“Πόσα καλοκαίρια” για το μεγάλο καυτό περίπατο - Η ανάπλαση του Συντάγματος

Σχεδόν 3 καλοκαίρια έχουν περάσει μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, ενός κακοσχεδιασμένου (πιλοτικού αρχικά) έργου που κόστισε 2 εκατ. ευρώ (και πόσα ακόμη θα κοστίσει).

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α., προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Ακόμη χειρότερα ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πέρυσι πως το σχέδιο δεν βγήκε έτσι όπως περιμέναμε (θα έπρεπε να πει όπως περίμενε - αυτό το τρίτο πρόσωπο για να μην αναλαμβάνει ξεκάθαρα τις ευθύνες του είναι μεμπτό). Επίσης είχε ανακοινώσει ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια, ενώ τα έργα έχουν κολλήσει και η χαίνουσα πληγή παραμένει μέχρι σήμερα.

Δηλαδή όχι μόνο δεν θα διορθώθηκε το κοστοβόρο λάθος αλλά εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί για τρίτο καλοκαίρι.

Η δε ανάπλαση που έγινε στο Σύνταγμα, πέραν των διθυραμβικών αυτοεπιβεβαιώσεων του ίδιου του Δημάρχου δεν συνιστά κάποιο σημαντικό έργο μεγάλης καλαισθησίας και λειτουργικότητας που να αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης μας, ώστε να της δίνει συγκριτικά ξεχωριστό χαρακτήρα ως προς τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (παρά τα μεγαλόσχημα λόγια και τις βραβεύσεις σε διαγωνισμούς για τον σχεδιασμό του έργου).

Προσωπικά θα ηρκούμην κατ' ελάχιστο και ανέξοδα σε μία απλή φιλική χωρίς εμπόδια διαπλάτυνση και σε μεγάλη αύξηση (κατά πολύ όμως του πράσινου και της σκιερής δροσιάς του), με ωραία άνετα ξύλινα παγκάκια, από τις μπηγμένες σιδερένιες κολώνες, τα σιδερένια κιόσκια και τα τσιμεντένια μπλοκ ως καθίσματα, που "κοσμούν" κατά τον Δήμαρχο σήμερα το Σύνταγμα.

Και τα χρήματα θα τα διέθετα στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, στα σπασμένα πεζοδρόμια που παρκάρουν αυτοκίνητα και δεν μπορεί να περάσει πεζός (πόσο μάλλον ένα ανάπηρος ή μια μάνα με το καρότσι της) στα δίκτυα ομβρύων υδάτων που καταρρέουν, στην αύξηση του πρασίνου σε κάθε ελεύθερο χώρο και σε ένα σωρό άλλα έργα που λείπουν και πονάνε την Αθήνα και τους κατοίκους της.

ΣΗΜ: Αυτά ακριβώς έγραφα πριν ένα και πλέον χρόνο: https://www.facebook.com/profile/100001004106459/search?q=%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail