sonar21.com - Larry Johnson / Παρουσίαση Freepen.gr
Θα αφήσω σε εσάς να αποφασίσετε αν η Ευρώπη είναι η Θέλμα ή η Λουίζ. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για μια συμφωνία αυτοκτονίας που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη εκτελούν από κοινού χωρίς να αφιερώνουν χρόνο για να σκεφτούν τις τελικές συνέπειες των τρεχουσών πράξεών τους.
Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρώπη έχουν εκφράσει ανοιχτά τον στόχο τους να απαλλαγούν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν, στον κόσμο των ανηλίκων τους, είναι η πηγή όλων των δεινών και όλων των κακών. Αρκετά δυνατός τύπος σύμφωνα με τη δυτική μυθολογία. Ωστόσο, ειρωνεία, είναι οι ηγέτες στη Δύση που ανατρέπονται. Το κόμμα του Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια μαζική επίπληξη στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Η Ιταλία έδωσε τα πρωθυπουργικά ηνία σε μια ειλικρινή Συντηρητικό – μια ξεκάθαρη απόρριψη των παραδοσιακών πολιτικών αμυχών που ήταν επικεφαλής στην Ιταλία. Και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα χέρια μιας κατάρρευσης ρεκόρ της πολιτικής του τάξης. Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το Κοινοβούλιο (μιλάμε για τριακόσια χρόνια), ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από 40 ημέρες στην εξουσία. Ενώ οι Τόρις προσπαθούν να εξωραΐσουν την κατάσταση, είναι μια συνολική παράσταση κλόουν. Το ΗΒ θα συνεχίσει να δηλώνει την υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά η οικονομική πραγματικότητα θα υπαγορεύσει είτε να περικόψει την υποστήριξη προκειμένου να διατηρήσει την ετοιμότητα του βρετανικού στρατού είτε να τον ζημιώσει υπέρ του οπλισμού της Ουκρανίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να κάνει και τα δύο.
Παρά την οικονομική αναταραχή που ταράζει την Ευρώπη, οι πολιτικοί ηγέτες συνεχίζουν να μιλούν για να στηρίζουν την Ουκρανία, ενώ η ικανότητά τους να στέλνουν πραγματικά οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη εξασθενεί. Η Γερμανία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα., για παράδειγμα, διαφωνεί για το αν θα στείλει τανκς. Η Neocon Anne Appelbaum (σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας της Πολωνίας Sidorski) παρείχε μια έκθεση από πρώτο χέρι για τη σχιζοφρένεια της Γερμανίας σχετικά με αυτό το θέμα:
Τον περασμένο Φεβρουάριο, τρεις ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σηκώθηκε όρθιος στην Bundestag, το γερμανικό κοινοβούλιο, και έκανε μια αξιοσημείωτη ομιλία. Ο Σολτς, ένας σοσιαλδημοκράτης χωρίς μεγάλο ιστορικό σε στρατιωτικά ζητήματα, είπε στη χώρα του - με όρους από τη δεκαετία του 1990 να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται πλέον πραγματικό στρατό - ότι θα προσθέσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό φέτος. Η Γερμανία, είπε, χρειάζεται «αεροπλάνα που πετούν, πλοία που μπορούν να ξεκινήσουν στη θάλασσα και στρατιώτες που είναι βέλτιστα εξοπλισμένοι για τις αποστολές τους».
Και εδώ βρισκόμαστε τώρα: Από την ομιλία, οι Γερμανοί διαφωνούν για το τι σημαίνει πραγματικά η βοήθεια της Ουκρανίας, ποια όπλα μπορούν να σταλούν και ποια όχι, που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιου είδους ακραία αντίδραση από τη Ρωσία και που θα μπορούσε να βοηθήσει στη νίκη του πολέμου. Παρόλο που όλο και περισσότερα γερμανικά όπλα ρέουν στην Ουκρανία, το επιχείρημα γι' αυτά παραμένει πολύ πιο αμφιλεγόμενο στη Γερμανία από οπουδήποτε αλλού.
Η Γερμανία έχει τανκς που θα μπορούσε να προσφέρει στην Ουκρανία, αλλά δεν το κάνει. Η γερμανική κυβέρνηση έχει εμποδίσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής να στείλουν και τα δικά τους. Ωστόσο, η Γερμανία έχει στείλει πολλά άλλα βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που μοιάζουν με τανκ (το αντιαεροπορικό Flakpanzer Gepard έχει κάννες όπλων και βαριά μεταλλικά πέλματα που οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν με τανκς, και βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία).
https://www.msn.com/en-us/news/world/germany-is-arguing-with-itself-over-ukraine/ar-AA13bWTG
Αυτό που η Anne αδυνατεί να καταλάβει είναι ότι η ανάμειξη των τανκς του ΝΑΤΟ με τα τανκς της σοβιετικής εποχής είναι κάτι που δεν ξεκινά. Τα ανταλλακτικά δεν είναι εναλλάξιμα. Οι μηχανικοί που έχουν εκπαιδευτεί να επισκευάζουν ένα άρμα του ΝΑΤΟ δεν έχουν αυτόματα τα προσόντα για να επισκευάσουν ένα σοβιετικό άρμα. Μάντεψε! Βλάβες οχημάτων και πρέπει να επισκευαστούν. Τα άρματα μάχης είναι πιθανό να καταστραφούν στη μάχη και θα χρειαστούν επισκευές. Ω, ανέφερα την ανάγκη εκπαίδευσης των στρατιωτών πώς να χειρίζονται αυτά τα τανκς; Το να ξέρεις να οδηγείς, να στοχεύεις και να εκτοξεύεις οβίδες από το άρμα ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ δεν είναι μεταβιβάσιμη ικανότητα σε ένα σοβιετικό άρμα.
Στην πραγματικότητα, ένα άρμα μάχης γερμανικής κατασκευής είναι διαφορετική από ένα τανκ γαλλικής κατασκευής. Προκύπτουν τα ίδια ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης και συντήρησης που καθιστούν δύσκολη, αν όχι αδύνατη, τη μετάβαση από ένα τανκ τύπου ΝΑΤΟ σε ένα σοβιετικό άρμα και το αντίστροφο.
Τα ίδια προβλήματα προκύπτουν και με άλλα οπλικά συστήματα. Ακριβώς επειδή η Γερμανία έχει στείλει τέσσερα από τα ιδιόκτητα όπλα αεράμυνας της στην Ουκρανία δεν σημαίνει ότι ο εξοπλισμός (δηλαδή το IRIS-T) μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα όπλα αεράμυνας της Ουκρανίας, δηλαδή τους S-300 και το BUK, που είναι όπλα της σοβιετικής εποχής. Έχουν διαφορετικό λογισμικό και ηλεκτρονικά. Ω ναι, τις ίδιες προκλήσεις συντήρησης και επισκευής που συζητήσαμε με τη χρήση τανκς από διαφορετικές χώρες και κατασκευαστές.
Όπως η Θέλμα και η Λούιζ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη πυροβολούν τους κινητήρες τους και πετούν εξοπλισμό στην Ουκρανία. Υποθέτω ότι ελπίζουν πως κάτι κολλάει. Μένει να δούμε αν οι χώρες του ΝΑΤΟ βιώσουν την ίδια σκληρή προσγείωση που συνάντησαν η Θέλμα και η Λουίζ στον πυθμένα του Γκραντ Κάνυον.