Ralphs_Fotos / pixabay |
Τα γερμανικά κράτη που έχουν κλείσει τις πόρτες τους στους πρόσφυγες επισημαίνουν τις τεταμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων και των σχολείων. Ωστόσο, η στέγαση αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση. Απλώς δεν υπάρχουν αρκετά καταφύγια και σπίτια για να τοποθετηθούν τα τεράστια κύματα ανθρώπων, με κράτη όπως η Βάδη-Βυρτεμβέργη να έχουν περισσότερες αφίξεις από ό,τι κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης 2015-2016.
«Στο φόντο των υψηλών αριθμών πρόσβασης, 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει αυτήν τη στιγμή ένα μπλοκ στο αρχικό σύστημα διανομής», δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών στις εφημερίδες του γερμανικού δικτύου μέσων ενημέρωσης RND το Σάββατο.
«Το βάρος για τα ομοσπονδιακά κράτη προκύπτει από τη φυγή από την Ουκρανία και τη γενική μετανάστευση», είπε η εκπρόσωπος. «Υπάρχει επίσης μια αύξηση στον αριθμό των μεταναστών στη βαλκανική οδό».
Τέσσερα κράτη εξακολουθούν να δέχονται πρόσφυγες, αλλά και αυτά τα κράτη ζητούν βοήθεια. Η Βαυαρία, για παράδειγμα, λέει ότι η χωρητικότητα στέγασης για τους πρόσφυγες είναι 102,8%, που σημαίνει πως κάθε εφεδρικό κρεβάτι είναι επί του παρόντος κατειλημμένο, σύμφωνα με έκθεση του μέσου ενημέρωσης RND .
Υπολογίζεται ότι 980.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στη Γερμανία από την Ουκρανία και ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατένειμε αυτούς τους πρόσφυγες στα ομοσπονδιακά κράτη, τώρα στρέφονται προς την κυβέρνηση και απαιτούν τον τερματισμό των ροών. Επί του παρόντος, η Γερμανία βλέπει κατά μέσο όρο 875 Ουκρανούς πρόσφυγες να εισέρχονται στη χώρα κάθε μέρα. Όπως ανέφερε προηγουμένως το Remix News, τα γερμανικά κράτη αντιμετωπίζουν επίσης ακραία βάρη από την εισροή μη Ευρωπαίων μεταναστών κατά μήκος της βαλκανικής οδού, και μια έκθεση που διέρρευσε αποκάλυψε ότι η παράνομη μετανάστευση έχει αυξηθεί κατά 47 τοις εκατό φέτος.