Χρειάστηκαν 64 χρόνια για να παραδεχτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ το πραξικόπημα του 1953 που άρπαξε το Ιράν

Javad_esmaeili / pixabay
Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ο πόλεμος της Αμερικής για την κατάληψη της Ρωσίας και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετήσει τους πυραύλους της τόσο κοντά στη Μόσχα, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να δηλώσει "Checkmate!" και οι πύραυλοι θα χρειάζονταν μόλις 5 λεπτά για να εκμηδενίσουν το Κρεμλίνο. Μόνο η Ουκρανία είναι τόσο κοντά στη Μόσχα, ώστε από την εκτόξευση πυραύλων έως την εξόντωση της Μόσχας να είναι τόσο γρήγορα που η κεντρική διοίκηση της Ρωσίας θα ήταν νεκρή προτού μπορέσει να επιβεβαιώσει την εκτόξευση και στη συνέχεια να εκτοξεύσει τους πυραύλους αντιποίνων τους.
 
Eric Zuesse - theduran.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή είναι η πραγματικότητα: ο στόχος της Αμερικής τώρα δεν είναι να καταλάβει το Ιράν, ούτε να καταλάβει την Ουκρανία. τώρα είναι να πάρει την ίδια τη Ρωσία. Και αυτός είναι ο λόγος που όταν η Σοβιετική Ένωση και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας τερμάτισαν την πλευρά της στον Ψυχρό Πόλεμο το 1991, η πλευρά της Αμερικής συνέχισε κρυφά τον Ψυχρό Πόλεμο της, για να κατακτήσει τελικά την ίδια τη Ρωσία.

Στις 30 Ιουνίου 2017, η δημοσιογράφος Bethany Allen-Ebrahimian με τίτλο στο νεοσυντηρητικό περιοδικό Foreign Policy, «64 χρόνια αργότερα, η CIA τελικά δημοσιοποιεί λεπτομέρειες για το ιρανικό πραξικόπημα: Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν πώς η CIA προσπάθησε να ματαιώσει το αποτυχημένο πραξικόπημα - μόνο για να σωθεί την τελευταία στιγμή από έναν ανυπότακτο κατάσκοπο».

Αυτός ο «ανυπότακτος κατάσκοπος» ήταν ο Kim Roosevelt, εγγονός του Teddy Roosevelt και μέλος του Deep State της Αμερικής - η ομάδα ίσως μόνο χιλίων εξαιρετικά πλούσιων ατόμων που στην πραγματικότητα ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (μετά το 1945). Μερικές φορές, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ξέρει τι κάνει το Deep State. Αλλά ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ ήξερε πολύ καλά και ήταν μεταξύ των κορυφαίων πρακτόρων του Deep State. Ο υπουργός Εξωτερικών του Τζον Φόστερ Ντάλες και ο αδερφός του Άλεν Ντάλες (αρχηγός της CIA) γνώριζαν επίσης και το ενέκριναν.

Το ακόλουθο απόσπασμα από το άρθρο της συνοψίζει την κατάσταση πολύ καλά και με ακρίβεια:

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνιόταν επί μακρόν ανάμειξη στο πραξικόπημα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε για πρώτη φορά έγγραφα που σχετίζονται με το πραξικόπημα το 1989, αλλά άφησε εκτός οποιαδήποτε αναφορά στη συμμετοχή της CIA. Η δημόσια αγανάκτηση προκάλεσε την υπόσχεση της κυβέρνησης να κυκλοφορήσει μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση και κάποιο υλικό κυκλοφόρησε το 2013. Δύο χρόνια αργότερα, είχε προγραμματιστεί η πλήρης δόση αποχαρακτηρισμένου υλικού — αλλά μπορεί να διαδραμάτιζε κάποιο ρόλο στις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν και καθυστέρησε ξανά. … Τελικά κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, αν και πολλά πρωτότυπα τηλεγραφήματα της CIA από εκείνη την περίοδο είναι γνωστό πως εξαφανίστηκαν ή καταστράφηκαν εδώ και πολύ καιρό. …

Πέρα από την τελική απόδειξη ανάμειξης της CIA, υπάρχει μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα στα έγγραφα, είπε ο Abbas Milani, καθηγητής Ιρανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ: Νέες λεπτομέρειες για τις αληθινές πολιτικές τάσεις του Αγιατολάχ Abol-Ghasem Kashani, κληρικός και κορυφαίας πολιτική φιγούρα στο Ιράν τη δεκαετία του 1950.

Στην Ισλαμική Δημοκρατία, οι κληρικοί είναι πάντα τα καλά παιδιά. Ο Kashani θεωρείται από καιρό ως ένας από τους ήρωες του εθνικισμού εκείνη την περίοδο. Μόλις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν επαίνεσε τον ρόλο του Kashani στην εθνικοποίηση του πετρελαίου.

Η ενδεχόμενη διάσπαση του Kashani από τον Mossadegh είναι ευρέως γνωστή. Οι θρησκευτικοί ηγέτες στη χώρα φοβούνταν την αυξανόμενη δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος Tudeh και πίστευαν πως ο Μοσαντέκ ήταν πολύ αδύναμος για να σώσει τη χώρα από τη σοσιαλιστική απειλή.

Αλλά τα πρόσφατα δημοσιευμένα έγγραφα δείχνουν ότι ο Kashani δεν ήταν απλώς αντίθετος με τον Mossadegh - ήταν επίσης σε στενή επικοινωνία με τους Αμερικανούς καθ 'όλη την περίοδο που οδήγησε στο πραξικόπημα. …

Στην πραγματικότητα: ο ανταγωνισμός του κλήρου απέναντι στον Μοσαντέκ για την ανεξιθρησκεία του, ο μη σεχταρισμός, η αντίθεσή του σε οποιαδήποτε θεοκρατία, ήταν πάντα γνωστός, αλλά είναι πολύ μεγάλη ντροπή για τη θεοκρατική κυβέρνηση του Ιράν μετά το 1979 για να παραδεχτούν ότι είχαν πράγματι συμπράξει με το καθεστώς των ΗΠΑ το 1953. Η μόνη φορά που το Ιράν ήταν δημοκρατικό ήταν η σύντομη περίοδος κατά την οποία ηγήθηκε ο Μοσαντέκ. Ο Μοσαντέκ δεν ήταν το σκάφος κανενός — ούτε της Αμερικής, ούτε του Σοβιέτ, ούτε των κληρικών, αλλά ένας αυθεντικός δημοκράτης: ένας προοδευτικός, του οποίου το κύριο μέλημα ήταν η ευημερία των πολιτών. Γι' αυτό το αμερικανικό καθεστώς, το οποίο εγκατέστησαν στις ΗΠΑ ο Τρούμαν και ο Αϊζενχάουερ στις 25 Ιουλίου 1945, τον ανέτρεψε και τον αντικατέστησε.

Η επικεφαλής πράκτορας του Προέδρου Ομπάμα που σχεδίαζε και διευθύνει το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2014 ήταν η νεοσυντηρητική Victoria Nuland, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ήταν προηγουμένως η επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του νεοσυντηρητικού αντιπρόεδρου Ντικ Τσένι και στενή φίλη της νεοσυντηρητικής Χίλαρι Κλίντον.

Λοιπόν: Πότε το αμερικανικό καθεστώς, οι «ειδήσεις» του και οι ακαδημαϊκοί του θα αρχίσουν να αποκαλούν την ανατροπή και την αντικατάσταση της κυβέρνησης της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2014 «πραξικόπημα» αντί για «δημοκρατική επανάσταση» εκεί; Ή μια τερματική πυρηνική φάση του προκύπτοντος ΙΙΙ Παγκοσμίου Πολέμου, που διεξάγεται τώρα, θα αποτρέψει την αναγνώρισή της;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail