Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Η ασυδοσία των Βρετανών, ειδικά των μυστικών υπηρεσιών τους, δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά αποκτά μεγαλύτερη σημασία υπό το φως των πρόσφατων ειδήσεων που εμπλέκουν τους Βρετανούς στη δολιοφθορά των αγωγών Nordstream και στις αποτυχημένες επιθέσεις αεροπορικών και θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη. Οι Βρετανοί συμπεριφέρονται κάπως σαν ένα ξαναμμένο σχολικό αγόρι που απελπίζεται να βιώσει σeξουαλική επαφή, αλλά, λόγω υπερβολικού ενθουσιασμού και απροσεξίας, δεν μπορεί να βρει αίσιο τέλος.
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με την καταστροφή του Nordstream. Το γιατί οποιοσδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου θα πίστευε πως η καταστροφή της κύριας πηγής φυσικού αερίου της Γερμανίας ήταν μια καταπληκτική ιδέα είναι πρωταρχική απόδειξη της ανικανότητας και της ρηχότητας που διέπει τη λήψη αποφάσεων στο μαύρο κόσμο των υπηρεσιών πληροφοριών. Πολλοί θεώρησαν περίεργο το γεγονός ότι αμέσως μετά την επίθεση στο Nordstream, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντεκ Σικόρσκι, μπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενέπλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένοχους.
Στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σικόρσκι άφησε το αμφιλεγόμενο μήνυμα «Ευχαριστώ ΗΠΑ» και αργότερα ανέφερε πως ο Αμερικανός ηγέτης Τζο Μπάιντεν μιλούσε για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου.https://scooptrade.com/twitter-users-lashed-out-at-sikorsky-after-deleting-thank-you-usa-post/
Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο ο Σικόρσκι; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πίστευε ειλικρινά πως ήταν αλήθεια. Αλλά άλλα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σικόρσκι έπαιζε τον ρόλο του για να αποσπάσει την προσοχή από τη βρετανική ενοχή. Αποδεικνύεται πως ο Sikorski είναι αρκετά φιλόξενος με βασικά βρετανικά πολιτικά, στρατιωτικά και μυστικά στοιχεία:
Ο Σικόρσκι έφτασε στην Οξφόρδη το 1982 και έπαιξε τον ρόλο του Άγγλου. «Ήταν πιο Άγγλος από τους Άγγλους», λέει μια σύγχρονη δημοσιογράφος, η Ρέιτσελ Τζόνσον. Μιλούσε εξαιρετικά αγγλικά, είχε καλοραμμένα κοστούμια και ακόμη και μια τάση για παπιγιόν. Κέρδισε το παρατσούκλι «Ραπανάκι» και έκανε παρέα με τον Γκότφριντ φον Μπίσμαρκ.
Ο νεαρός Πολωνός παρασύρθηκε στο Bullingdon Club - το κλαμπ ποτών στο οποίο θα ενταχθεί και ο Cameron λίγα χρόνια αργότερα - από τον μελλοντικό δήμαρχο του Λονδίνου (δηλαδή τον Boris Johnson).https://www.standard.co.uk/lifestyle/london-life/the-sikorski-set-the-polish-foreign-minister-has-locked-horns-with-cameron-but-their-history-goes- back-to-the-bullingdon-club-9564492.html
Το Bullingdon Club είναι αποκλειστικά αρσενικό και αποκλειστικό. Οι φτωχοί δε χρειάζεται να κάνουν αίτηση. Το γεγονός ότι ο Τζόνσον και ο Σικόρσκι μοιράζονται αυτόν τον δεσμό δεν είναι απλή σύμπτωση. Κάποιοι, μέχρι σήμερα, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πως αυτή η σύνδεση δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση μηνυμάτων στην επίθεση στους Nord stream. Στη συνέχεια, αυτή η είδηση έγινε ευγενική προσφορά του Hal Turner:
Όταν οι αγωγοί Nord Stream άρχισαν να ανατινάζονται, η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου GAZPROM άκουσε καμπανάκια συναγερμού από αισθητήρες στον αγωγό, που έδειχναν ότι η πίεση είχε πέσει μαζικά και ξαφνικά. Η GAZPROM τότε γνώριζε πως οι σωλήνες είχαν σπάσει.
Οι υπολογιστές στο GAZPROM, οι οποίοι κατέγραψαν τα λεπτά/δευτερόλεπτα που έπεσαν οι συναγερμοί των αισθητήρων, χρησιμοποιούν όλοι τη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC) για τις χρονικές σημάνσεις.
Ακριβώς ένα λεπτό μετά το χτύπημα των συναγερμών στην GAZPROM, τα αρχεία iCloud της πρωθυπουργού Liz Truss iPhone, δείχνουν ότι χρησιμοποίησε το iPhone της για να στείλει ένα μήνυμα κειμένου στον Antony Blinken, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το μήνυμα: «Έγινε».
Οι υπολογιστές iCloud χρησιμοποιούν επίσης τη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα για χρονικές σημάνσεις μηνυμάτων. Έτσι, παρόλο που η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας, η UTC αποδεικνύει ότι ήταν κυριολεκτικά ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ μετά την έκρηξη των συναγερμών του αισθητήρα πίεσης της GAZPROM, που η Liz Truss έστειλε το μήνυμα κειμένου της στον Blinken.
Κανείς άλλος δεν γνώριζε ότι οι αγωγοί είχαν ανατιναχτεί. Η GAZPROM γνώριζε πως υπήρχε πρόβλημα, αλλά δεν ήξερε τι ή γιατί.
Η Λιζ Τρας ήξερε.
Γιατί ήταν η βρετανική κυβέρνηση που πραγματοποίησε τον βομβαρδισμό. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/how-the-russians-found-out-it-was-the-uk-that-bombed-the-nord-stream-pipelines
Αυτή η είδηση έρχεται λιγότερο από 48 ώρες μετά την αποτυχημένη εναέρια και θαλάσσια επίθεση με drones στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από UAVs και τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας πάνω από τα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης, δήλωσε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.
Βρετανοί ειδικοί βοήθησαν τις δυνάμεις του Κιέβου να προετοιμάσουν την «τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας
«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του ουκρανικού 73ου Κέντρου Ειδικών Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη Βρετανών εμπειρογνωμόνων που εδρεύουν στην πόλη Ochakov στην περιοχή Mykolayiv της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Η φωτογραφία και το βίντεο δείχνουν ένα από τα μη επανδρωμένα σκάφη. Παρόμοιο χρησιμοποιήθηκε και στη σημερινή επίθεση.https://t.me/Slavyangrad/17261
Οι Βρετανοί προμηθεύουν και εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς με θαλάσσια drones από τα τέλη Αυγούστου:https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/12684https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/12685
Και εδώ είναι μερικά αποδεικτικά βίντεο της επίθεσης:
Οι Ρώσοι έπιασαν στα χέρια τους ένα από τα επιφανειακά drones καθώς προσπαθούσε να επιτεθεί σε ρωσικά πλοία και ανέσυραν το παρακάτω βίντεο. Μπορείτε να δείτε τις πιτσιλιές από τα ρωσικά πυρά που προσπαθούν να σταματήσουν το drone. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς βρήκαν οι Ρώσοι το βίντεο:
Η Ρωσία διατηρεί την σκόνη της στεγνή όσον αφορά τα αντίποινα με δύναμη εναντίον των Βρετανών εκτός Ουκρανίας. Ωστόσο, η Ρωσία βομβάρδισε τη βάση όπου πιστεύουν ότι μέλη του βρετανικού ναυτικού εκπαιδεύτηκαν και προετοίμασαν την επίθεση με drones. Στο διπλωματικό μέτωπο, η Ρωσία ακύρωσε όλες τις περαιτέρω αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχαν αρχικά μεσολαβήσει τα Ηνωμένα Έθνη. Εάν η αναστολή είναι μόνιμη, το τέλος των εξαγωγών σιτηρών θεωρείται ευρέως ως εντερική γροθιά για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Η Ρωσία θα παρουσιάσει στοιχεία κατά των Βρετανών τη Δευτέρα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Νομίζω πως οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι μια άκαρπη επιδίωξη από την άποψη να πείσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να τιμωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιτρέπει όμως στη Ρωσία να επιδείξει τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο, να πάρει το δρόμο και να εκθέσει την υποκρισία της Δύσης στον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά την τρομοκρατία. Το μάτι του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στραμμένο στην στρατολόγηση περισσότερων χωρών στο όραμά του για έναν πολυπολικό κόσμο απαλλαγμένο από τις επιταγές της Ουάσιγκτον.
Ένα τελευταίο σημείο σχετικά με την άνθηση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας χάρη σε έναν παλιό φίλο που έκανε εξαιρετική υπηρεσία με τους Navy SEALS:
Η Ρωσία δεν μπορεί να δηλώσει πως κάποιος εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα PNG χωρίς να παραβιάσει τον αποδεκτό διεθνώς αναγνωρισμένο Νόμο του Ναυαρχείου. Το να το πράξει ηθελημένα θα έθετε σε κίνδυνο το ρωσικό ναυτικό παντού αλλού στον κόσμο. Όσο τα πλοία ή τα αεροσκάφη παραμένουν σε διεθνή ύδατα και/ή διεθνώς αναγνωρισμένες θαλάσσιες γραμμές επικοινωνίας, μια επίθεση εναντίον τους από τη Ρωσία θα ήταν πράξη πολέμου. Τα αντίποινα θα ήταν βέβαια.
Το ερώτημα στο μυαλό μου είναι πώς η Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ), που έχει παράσχει ναυτική ασφάλεια για τις αποστολές του διαδρόμου σιτηρών, θα αντιδράσει στο ρωσικό ναυτικό εάν η Ρωσία λάβει τώρα μια επιθετική στάση προς την Τουρκία ή τα πλοία που συνοδεύει.
Ένα ακόμη σημείο για προβληματισμό. Η Ρωσία δεν έχει τη ναυτική ικανότητα να επιβάλει το κλείσιμο της Μαύρης Θάλασσας. Σκεφτείτε αυτή την πλευρά – υπάρχει μόνο ένα στενό μέσα και έξω από τη Μαύρη Θάλασσα και αυτό ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Τουρκία και σε μικρότερο βαθμό την Ελλάδα. Περνά από μια σειρά από οχυρωμένα νησιά και η διαδρομή είναι κυκλική και απαιτεί ταχύτητες πλοήγησης και προσοχή ώστε να μην υπάρξει προσάραξη. Αν η Ρωσία γίνει πολύ επικίνδυνη, το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Τουρκία είναι να κλείσει την πύλη (στενό) και το ρωσικό ναυτικό θα πιαστεί σε μια γκαλερί σκοποβολής, δηλαδή στη Μαύρη Θάλασσα. Και, το κλείσιμο των στενών γίνεται εύκολα, με χαμηλό ρίσκο και χαμηλό κόστος. Πολλά είναι πολύ λεπτά what if είναι εδώ, αλλά η Ρωσία πρόκειται να χάσει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον εάν παίξει άσχημα το χέρι της.
Νομίζω ότι αυτό δίνει σε όλους εσάς τους έξυπνους ανθρώπους πολύ τροφή για να σκεφτείτε. Φορέστε το καπέλο του αναλυτή σας και πυροβολήστε.