Οι ΗΠΑ πετυχαίνουν πολλούς από τους στόχους τους στον πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πετύχει πολλούς στόχους στον πόλεμο πληρεξουσίων με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία δεν είναι επωφελής για τους Αμερικανούς, καθώς μπορεί να χρειαστεί να κάνουν πίσω.

Λιούμπα Λούλκο - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κερδίζουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Στην τρέχουσα φάση του πολέμου με αντιπροσώπους των παγκόσμιων δυνάμεων, η Ρωσία κατάφερε να γυρίσει τις οικονομικές κυρώσεις σε μπούμερανγκ στη Δύση με τη μορφή κρίσεων ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων. Σε στρατιωτικούς όρους, μετά το Αφγανιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταπήδησαν σε μια διαφορετική μέθοδο πολέμου στην Ουκρανία - πόλεμο με πληρεξούσιο.

Στο πλαίσιο ενός τέτοιου πολέμου, τα δεινά του ουκρανικού λαού καθίστανται εννοιολογικά άσχετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει ένα ζήτημα της ικανότητας του καθεστώτος του Κιέβου να εξασφαλίσει μια στρατιωτική νίκη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δηλώσεις που ακούσαμε από τον Γενς Στόλτενμπεργκ υποδηλώνουν ότι το σκέφτονται στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας, ο Στόλτενμπεργκ είπε πως ο πρωταρχικός στόχος του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή ήταν να εξασφαλίσει τη νίκη της Ουκρανίας παρά να συζητήσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία δε θα μπορέσει να ενταχθεί διαφορετικά, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ .

"Η κύρια εστίαση τώρα είναι στη στήριξη της Ουκρανίας, διασφαλίζοντας ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν θα κερδίσει, αλλά πως η Ουκρανία θα επικρατήσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη. Και αυτός είναι ο κύριος στόχος της Συμμαχίας μας και αυτός είναι επίσης ο κύριος στόχος της εταιρικής μας σχέσης", είπε ο Στόλτενμπεργκ είπε.

Το επόμενο στάδιο είναι ο πυρηνικός πόλεμος

Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ουκρανία έχει όλες τις πιθανότητες να πετύχει την επιχείρηση. Κάποια δημοσιεύματα γράφουν ήδη για τη μεταπολεμική ανοικοδόμησή του, για τη δίκη των «εγκληματιών πολέμου», τις αποζημιώσεις κ.λπ. Τα κάνουν όλα να φαίνονται σαν η Ρωσία να έχει ήδη χάσει τη σύγκρουση.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να εξαπολυθεί μια πυρηνική καταστροφή. Η Ρωσία θα επιφέρει πυρηνικό πλήγμα εάν υπάρξει απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα. Η πυρηνική κλιμάκωση μπορεί να ακολουθήσει εάν η Δύση εμποδίσει τη Ρωσία να ανακτήσει τον έλεγχο στις περιοχές Kherson, Zaporozhye και στο Ντόνετσκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν πρέπει να πολεμούν ακόμη και σε ένα συμβατικό πόλεμο. Αυτή η άποψη, φυσικά, μεταφέρθηκε σε πρώτους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Δύση επιλέγει έτσι να συνεχίσει το δρόμο των προμηθειών όπλων στο Κίεβο. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ρεαλιστική στρατιωτική εκτίμηση, ακόμη και αν οι δυτικές δυνάμεις επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, τα ουκρανικά στρατεύματα θα χάσουν τη μάχη με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απλώς και μόνο λόγω των πλεονεκτημάτων της Ρωσίας όσον αφορά την αμυντική τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ουάσιγκτον πετυχαίνει πολλούς στόχους στον πόλεμο με τη Ρωσία

Θα μπουν οι ΗΠΑ σε θερμό πόλεμο με τη Ρωσία εάν η Ουκρανία του Ζελένσκι κινδυνεύσει; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αρνητική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διακινδυνεύσουν να παρασυρθούν σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι Αμερικανοί υποτίθεται ότι σπρώχνουν την Ουκρανία σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την αναγνώριση του status quo (δηλαδή των εδαφικών προσαρτήσεων της Ρωσίας).

Πράγματι, η Ουάσιγκτον έχει ήδη πετύχει πολλούς στόχους:

  • Τα Nord Streams 1 και 2 έχουν καταστραφεί.
  • Η Γερμανία δεν είναι πλέον εταίρος της Ρωσίας.
  • Η Ρωσία έχει χάσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και δεν θα τα αναπληρώσει σύντομα στην Ανατολή, γεγονός που αποδυναμώνει τη ρωσική οικονομία.
  • Η ΕΕ δεν είναι πλέον ανταγωνιστής των ΗΠΑ – έχει εθιστεί για πάντα στο ακριβό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει την κυριαρχία στην Ευρώπη για πολλά ακόμη χρόνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ΕΕ έχει αποσυρθεί από όλες τις συμβάσεις εξερεύνησης του διαστήματος με τη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει τερματίσει σχεδόν όλους τους επιχειρηματικούς δεσμούς στη βιομηχανία, ενώ οι Αμερικανοί συνεχίζουν τη συνεργασία τους στο έργο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στην ανταλλαγή μετεωρολογικών δεδομένων κ.λπ. Δεν βιάζονται να επιβάλλουν εμπάργκο σε ουράνιο, τιτάνιο, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν καλά το γεγονός πως μια τέτοια πλούσια σε πόρους πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη, σε αντίθεση με την Ουκρανία.

Το σενάριο συνεχίζεται: Σχέδιο Μάρσαλ 2.0

Έως ότου η Ρωσία προσαρτήσει περισσότερα εδάφη, η Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη πως είναι καιρός να σταματήσει, να αποκομίσει κέρδη από τον πόλεμο και να συνεχίσει να επωφελείται από τις συμβάσεις για την αποκατάσταση σε ό,τι έχει απομείνει από την Ουκρανία. Το Σχέδιο Μάρσαλ 2.0 θα βγάλει τη δυτική οικονομία από την ύφεση.

Μια συνεχιζόμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία φέρνει χάος στην Ευρώπη - εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες μισθοφόροι με όπλα, ασταθή σύνορα. Κράτη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, αντιτίθενται στις πρωτοβουλίες για την απεριόριστη υποστήριξη της Ουκρανίας, όσο χρειαστεί. Στην Τσεχική Δημοκρατία, μια εξέγερση κατά των αρχών έχει ουσιαστικά ωριμάσει σε αυτή τη βάση.

Αργά ή γρήγορα, η ΕΕ θα αναρωτηθεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον για να σώσουν την Πολωνία και τη Λιθουανία. Θέλει η ΕΕ να έχει στην πόρτα της έναν τέτοιο αποσταθεροποιητικό παράγοντα όπως η Ουκρανία του Μπαντέρα; Πρέπει οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να συνηθίσουν τα κρύα σπίτια και τον αυξανόμενο πληθωρισμό; 

Η Μόσχα πρέπει να επιτύχει διεθνή αναγνώριση νέων εδαφών

Πολλοί στον κόσμο θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για το ξέσπασμα της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία — οι Αμερικανοί αγνόησαν τα συμφέροντα της Ρωσίας. Η Ουάσιγκτον έχει χάσει την πίστη των «αυτοκρατικών καθεστώτων» στην Κίνα, την Τουρκία, καθώς και πολλών «δημοκρατικών» καθεστώτων, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Όλος ο κόσμος θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, γιατί προκαλεί μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, πόσο μάλλον πληθωρισμό που επηρεάζει κυριολεκτικά τους πάντες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail