Του Στρατή Μαζίδη
Αν αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, συν το ότι το κόμμα της ΝΔ διαφέρει σε πολλά μόνο στο χρώμα από το ΣΥΡΙΖΑ, τότε πρόκειται για απόδραση. Τη δεύτερη μετά το 2009, όταν αντί να πάρει κάποιες αποφάσεις να γλυτώσουμε τα χειρότερα, αναζητούσε συνεπιβάτες και τελικά απέδρασε νωρίτερα. Ομοίως και τώρα όφειλε να βγει και να προειδοποιήσει - ξεσηκώσει τον κόσμο. Το να μην ψηφίσει τις πιθανές Πρέσπες του Αιγαίου, δε σημαίνει πως απαλλάσσεται από τυχόν ευθύνες.
Επίσης ακούμε ότι ο Καραμανλής αποχώρησε από την ενεργό πολιτική. Σοβαρά τώρα; Ρίξτε μια ματιά μέσα από την ιστοσελίδα της Βουλής στο κοινοβουλευτικό του έργο όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα βρείτε σχεδόν τίποτε. Ψήφισε μνημόνια, ψήφισε 100ευρα σε όσους άνω των 65 δεν έκαναν πειράματα πάνω τους και γενικά παρατηρούσε τα πάντα σιωπηλός. Μιλούσε, υποτίθεται, μέσω... κύκλων.
Πότε μίλησε ο Καραμανλής; Το καλοκαίρι του 2015 και επειδή είναι απαξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου, βοήθησε στο να φουντώσει ακόμη περισσότερο το ΟΧΙ.
Ας ελπίσουμε να μη ζήσουμε εθνικά δράματα, στα οποία θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν ως σωτήρα, όπως το θείο του στις πρώτες ημέρες του οποίου το δράμα της Κύπρου έγινε ακόμη μεγαλύτερο.
Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός της ΝΔ με δύο ξεκάθαρες εκλογικές νίκες που διέθετε μια ισχυρή κοινωνική ανοχή - εντολή να στρώσει το κράτος και να βάλει σε τάξη πέντε πράγματα. Δεν το έκανε.
Για ποιο λόγο; Διότι πολύ απλά ήταν και παραμένει υπερδιαστασιολογημένος. Αν δε λεγόταν Καραμανλής, πιθανότατα δε θα είχε γίνει ποτέ πρωθυπουργός, αρχηγός ή ακόμη και βουλευτής.
Εν κατακλείδι, όταν θες να το παίζεις βαρύ χαρτί, τότε αντίστοιχου βάρους οφείλουν να είναι και οι κινήσεις σου.