Δημοσκόπηση: η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει λιγότερους μετανάστες

pixabay / Chickenonline
Μια άλλη δημοσκόπηση υπογραμμίζει την αυξανόμενη απογοήτευση των Γερμανών πολιτών για μια τεράστια εισροή μεταναστών, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην αριστερή φιλομεταναστευτική κυβέρνηση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο έρευνας κοινής γνώμης INSA για την εφημερίδα Bild am Sonntag, η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, το 51 τοις εκατό, πιστεύει ότι η χώρα τους δέχεται πάρα πολλούς πρόσφυγες. Ένα άλλο 33 τοις εκατό πιστεύει πως ο αριθμός είναι κατάλληλος και μόνο το 11 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Γερμανία πρέπει να δεχτεί περισσότερα άτομα.

Η Γερμανία παλεύει με μια συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση, με πάνω από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους να έφτασαν στη χώρα πέρυσι. Ενώ η πλειοψηφία είναι από την Ουκρανία, καταγράφηκε και αύξηση των αιτούντων άσυλο από μη ευρωπαϊκές χώρες. Η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πόλεων σκηνών στα αεροδρόμια και της μετατροπής σούπερ μάρκετ και σκαφών σε καταλύματα μεταναστών.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) ζητά πλέον μια σύνοδο κορυφής για το θέμα ώστε να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα προβλήματα στις ομοσπονδιακές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κατοικιών και σχολικών θέσεων λόγω της αύξησης του αριθμού των μεταναστών.

Ο κοινοβουλευτικός διευθυντής του CDU, Thorston Frei, είπε στο Tagesspiegel am Sonntag πως στη σύνοδο κορυφής πρέπει να εξεταστεί ένα «όριο στη μετανάστευση ασύλου και μια λύση για διανομή, περίθαλψη και στέγαση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail