Ships in the beginning of March unloaded 4,600 tons of pipeline components on the ice of the Yenisey. Photo: Vankor Neft on VK |
Atle Staalesen - thebarentsobserver.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Φωτογραφία: Vankor Neft στο VK
Συνολικά 4.600 τόνοι φορτίου τοποθετήθηκαν στον πάγο του ποταμού Yenisey και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε χιονισμένους δρόμους σε κοντινές τοποθεσίες ανάπτυξης του έργου.
Βασικό μέρος του φορτίου ήταν οι σωλήνες πετρελαίου για τη σύνδεση του κορμού του αγωγού με τον τερματικό σταθμό πετρελαίου Sever Bay. Επίσης, μονάδες στέγασης και οχήματα με ζώνη ήταν μέρος της αποστολής.
Φωτογραφία: Vankor Neft στο VK
Είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για τα εμπλεκόμενα πλοία. Οι πλοίαρχοι πρέπει να εργάζονται με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και οι αποτυχημένες κινήσεις θα μπορούσαν να έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες, ενημερώνει η Atomflot.
Δεν είναι η πρώτη αποστολή αυτού του είδους στον τερματικό σταθμό πάγου του Tanalau. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ένα πρώτο σκάφος ελλιμενίστηκε επί τόπου. Αργότερα φέτος, θα λειτουργήσουν και οι δύο κοντινοί τερματικοί σταθμοί Karaul και Vorontsevo, ενημερώνει ο διαχειριστής του έργου Vankorneft.
Συνολικά, η Rosneft θα χρησιμοποιήσει 16 τερματικούς σταθμούς κατά μήκος του Yenisey σε σχέση με την ανάπτυξη του Vostok Oil. Θα χειριστούν περισσότερους από 300.000 τόνους αποστολές χειμερινής ώρας.
Τα εξαρτήματα του σπιτιού τοποθετούνται στον πάγο του Yenisey. Φωτογραφία: Vankor Neft στο VK
Το Vostok Oil είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο που αναπτύσσεται αυτήν την στιγμή στη Ρωσία. Περιλαμβάνει περισσότερες από 50 περιοχές αδειών στη χερσόνησο Taymyr. Μέχρι το έτος 2030, θα εξορύσσονται από το εργοτάξιο έως και 100 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου ετησίως.
Το έργο έχει προκαλέσει ανησυχία στις περιβαλλοντικές οργανώσεις και στους αυτόχθονες πληθυσμούς. Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές πετρελαίου θα έχουν άνευ προηγουμένου βιομηχανικές επιπτώσεις στο ευάλωτο περιβάλλον της Αρκτικής και οι ειδικοί φοβούνται ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ατυχημάτων και πετρελαιοκηλίδων λόγω των σκληρών καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Οι διαρροές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο τοπικό περιβάλλον, είπε η Greenpeace.