Ύποπτη αναφορά με δήθεν [;] σχέδιο της Ουάσιγκτον για χτύπημα στη Ρωσία με 5.000 πυραύλους Tomahawk

Freepen.gr - Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να χτυπήσει τη Ρωσία με χιλιάδες πυραύλους Tomahawk, αναφέρει η ιστοσελίδα Tsargrad.

Οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο υποστηρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσει την ιδέα ενός στιγμιαίου χτυπήματος στο έδαφος της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν έως και 5.000 πυραύλους Tomahawk σε στόχους εντός της Ρωσίας για να υπερφορτώσουν τη ρωσική αεράμυνα και να αποτύχουν όλες οι αναχαιτίσεις.

Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ μεσαίου βεληνεκούς όπως ο Tomahawk για το χτύπημα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν έτσι να αποκεφαλίσουν το «εχθρικό κράτος» καθώς οι πύραυλοι θα καταστρέψουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ρωσίας.

Ορισμένοι Ρώσοι εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Vladimir Kozin, αντεπιστέλλοντος μέλους της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την αξιοπιστία τέτοιων εκθέσεων.

Στόχος τέτοιων αναφορών είναι να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν τη ρωσική διοίκηση, είπε ο Κοζίν. Οι ΗΠΑ ενδέχεται επίσης να αναμένουν απάντηση από τη Ρωσία για να καταδικάσουν ξανά τη ρωσική ηγεσία. Οι New York Times αναφέρονται συχνά σε ανώνυμες πηγές, σημείωσε ο ειδικός. Εφόσον δεν υπάρχουν πηγές, τότε αυτό θα το θεωρήσει κανείς παραπληροφόρηση.

«Σε απάντηση, θα δημοσίευα κάτι παρόμοιο σε μια ρωσική εφημερίδα για να ξύνουν τα κεφάλια τους στο εξωτερικό», είπε ο Βλαντιμίρ Κοζίν.

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail