Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 800 πυραύλων Hellfire στην Πολωνία

Freepen.gr - Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 800 πυραύλων Hellfire στην Πολωνία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Błaszczak αποκάλυψε πως και τα ελικόπτερα υποστήριξης AW149 και Apache θα είναι εξοπλισμένα με τους πυραύλους και οι δύο χώρες θα αρχίσουν σύντομα να διαπραγματεύονται τις επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Ξεκινάμε διαπραγματεύσεις για την τιμολόγηση», πρόσθεσε ο Błaszczak.

Στα μέσα Μαρτίου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 800 πυραύλων AGM-114R2 Hellfire στην Πολωνία έναντι περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια του Πενταγώνου (DSCA).

Το πακέτο που ζήτησε η Πολωνία περιλαμβάνει 800 πυραύλους Hellfire , τέσσερις εκπαιδευτικούς πυραύλους και τεχνική υποστήριξη. Η προτεινόμενη πώληση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων του πολωνικού στρατού αυξάνοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail