Η Κίνα ξεκίνησε μεγάλη αεροναυτική άσκηση «περικύκλωσης» της Ταϊβάν

Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας υπό την Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) παρακολουθεί περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας και ασκήσεις "Joint Sword" γύρω από την Ταϊβάν. (Φωτογραφία από το Reuters)
Freepen.gr - Η Κίνα ξεκίνησε μια τριήμερη στρατιωτική άσκηση γύρω από την Ταϊβάν σε αυτό που περιέγραψε ως «αυστηρή προειδοποίηση» προς το αυτοδιοικούμενο νησί μετά την επίσκεψη του προέδρου Tsai Ing-wen στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας συνομιλίες με τον πρόεδρο της Βουλής, Kevin McCarthy.

Οι ασκήσεις, που ονομάστηκαν «United Sharp Sword», ξεκίνησαν το Σάββατο και θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).

Οι στρατιωτικές ασκήσεις κάνουν πρόβα «περικύκλωσης» της Ταϊβάν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ειδική ομάδα θα οργανώσει ταυτόχρονα περιπολίες και προελεύσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν, διαμορφώνοντας μια στάση περικύκλωσης και αποτροπής», ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV.

Οι ελιγμοί θα διεξαχθούν στις «θαλάσσιες περιοχές και στον εναέριο χώρο του Στενού της Ταϊβάν, στις βόρειες και νότιες ακτές του νησιού και στα ανατολικά του νησιού», δήλωσε περαιτέρω ο εκπρόσωπος του PLA, Shi Yin, όπως αναφέρεται σε έκθεση του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

«Αυτές οι επιχειρήσεις χρησιμεύουν ως αυστηρή προειδοποίηση ενάντια στη συμπαιγνία μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» και εξωτερικών δυνάμεων και ενάντια στις προκλητικές δραστηριότητές τους», τόνισε ο Σι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail