Όχι τόσο αθώοι τελικά...Χρησιμοποίησε η Ουκρανία αθώους πολίτες ως ανθρώπινη ασπίδα κατά της Ρωσίας;

Η Ουκρανία παρουσιάζεται ως αθώο θύμα του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της. Σίγουρα, η Ουκρανία είναι θύμα. Η Ρωσία είναι μια πολύ μεγαλύτερη και ανώτερη δύναμη, και τελικά θα νικήσει την άμυνα της Ουκρανίας. Ήδη, η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης έχει αντιμετωπίσει μεγάλες απώλειες όσον αφορά τα οπλικά συστήματα και τους ένοπλους μαχητές και προχωρώντας μπροστά, το Κίεβο θα δυσκολευτεί απίστευτα να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία. Οι περισσότεροι από αυτούς που πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις είναι Ουκρανοί στρατεύσιμοι. Έτσι, το Κίεβο είναι φυσικά απελπισμένο. Όχι μόνο το καθεστώς του Volodymyr Zelensky είναι απελπισμένο, αλλά και οι δυτικές δυνάμεις που έχουν κάνει μαριονέτα τον Ουκρανό πρόεδρο.

Sanbeer Singh Ranhotra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Τζο Μπάιντεν, και όλοι οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, έχουν επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Η Ουκρανία είναι ανένδοτη πως δε θα παραδοθεί. Ωστόσο, ποιος υποφέρει από τέτοιο πείσμα εκ μέρους του Ζελένσκι και των αφεντικών του; Ο αθώος λαός της Ουκρανίας, ο οποίος έχει αρχίσει να μισεί τη χώρα του και τις ένοπλες δυνάμεις της εξαιτίας αυτών που υφίσταται.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες

Τη Δευτέρα, η γερμανική έκδοση Der Spiegel δημοσίευσε ένα τρίλεπτο βίντεο με την εκκένωση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη. Η Natalia Usmanova, η οποία εργαζόταν στο εργοστάσιο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος και είχε ζητήσει προστασία εκεί με τα παιδιά της και το σύζυγό της, εξέθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας για χρήση αμάχων παγιδευμένων εντός του εργοστασίου ως ανθρώπινες ασπίδες και για ομήρους αθώων ανθρώπων.

Το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal είχε μια μεγάλη συγκέντρωση μαχητών του Azov που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του που εκτείνονται σε πάνω από 10 τ.χλμ. Στο βίντεο που έχει αφαιρεθεί τώρα από το Der Spiegel, η Usmanova είχε πει: «Αυτοί (Ουκρανοί στρατιώτες και μαχητές του Αζόφ) μας κράτησαν στο καταφύγιο. Κρύφτηκαν πίσω από το γεγονός ότι δήθεν ανησυχούν για την ασφάλειά μας. Μας φώναξαν (όταν προσπαθήσαμε να δραπετεύσουμε) και είπαν να επιστρέψετε στο καταφύγιο!».

Η Ουκρανία προσπαθεί τώρα να αποτρέψει την ευρεία κατανάλωση τέτοιων πληροφοριών από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Ουκρανία επιβιώνει αυτήν την στιγμή παριστάνοντας την αθώα, που δεν φταίει και είναι απλώς θύμα της τρέλας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όχι και τόσο αθώα τελικά

Θυμάστε την απόχρωση και την κραυγή που προέκυψε μετά τη φερόμενη βομβιστική επίθεση από τη Ρωσία σε μαιευτήριο και δραματικό θέατρο στη Μαριούπολη; Λοιπόν, όταν πρόκειται για το μαιευτήριο, αυτόπτες μάρτυρες και έγκυες γυναίκες έχουν αποκαλύψει πως οι Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο ως βάση μάχης ενώ κρατούσαν αυτούς τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ομοίως, στην περίπτωση του δραματικού θεάτρου της Μαριούπολης, μια 17χρονη γυναίκα που επέζησε της βομβιστικής επίθεσης είπε στο Abkhazian Network News Agency ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ότι στρατιώτες του Αζόφ κρύβονταν πίσω από αμάχους ομήρους στο κτίριο.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικά στη Μαριούπολη. Η κύρια μαχητική δύναμη της Ουκρανίας στη Μαριούπολη ήταν το τάγμα Azov, το οποίο είναι γνωστό πως έχει δεξιές εξτρεμιστικές τάσεις. Η δύναμη έχει επίσης ένα αποδεδειγμένο ιστορικό όσον αφορά τις αυθάδειες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απασχόληση παιδιών στρατιωτών. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ουκρανίας αντιμετωπίζει το τάγμα Azov σαν βασιλικό.

Το γεγονός ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες θα πρέπει να κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιήσει πως το Κίεβο εφαρμόζει μια πολύ πιο άθλια ατζέντα εναντίον του λαού της υπό το ένδυμα της μάχης με τη Ρωσία. Για τις φρικαλεότητες της, η Ουκρανία πρέπει να θεωρηθεί άμεσα υπεύθυνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail