Το αμυντικό κατεστημένο στο ΝΑΤΟ θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητες της Ουκρανίας

Συστήματα αεράμυνας Patriot: Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelenskyy, αποκάλυψε ότι ένα σύστημα αεράμυνας που προμήθευσε μια ευρωπαϊκή χώρα δυσλειτουργούσε επανειλημμένα και έπρεπε να αντικατασταθεί. Ωστόσο, δεν έχει αποκαλύψει το όνομα της χώρας που παρείχε το σύστημα. Η Ουκρανία αναγνώρισε επίσης πως τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το Δεκέμβριο του 2022 πως η Ουκρανία θα παραλάβει σύντομα τα συστήματα. Η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν επίσης δεσμευτεί να παρέχουν στην Ουκρανία συστήματα Patriot.

Ananya Sharma - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Συστήματα αεράμυνας Patriot

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 20 συστοιχίες Patriot για να αμυνθεί έναντι πιθανών πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία, αλλά αναγνώρισε πως αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει τέτοια προηγμένα αεροσκάφη για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αν και η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες είναι απρόθυμες να προσφέρουν σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής λόγω ανησυχιών ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Ο Ζελένσκι άφησε να εννοηθεί πως η πρόσφατη δήλωση του Πούτιν για τη μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από την επίσκεψη του Σι, η οποία δεν είχε ευνοϊκά αποτελέσματα. Ανέφερε την απόφαση της Βρετανίας να παράσχει περισσότερα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία ως αιτία αυτής της κίνησης. Ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε ότι η πίεση να ενδώσει στις απαιτήσεις του Πούτιν θα προέλθει από τη διεθνή κοινότητα και από την ίδια την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε πως εάν ο Πούτιν αισθανθεί οποιαδήποτε αδυναμία ή ευπάθεια στην Ουκρανία, θα συνεχίσει να ασκεί πίεση και θα κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση και ο αντίκτυπός της στην ουκρανική κοινωνία θα οδηγήσουν τελικά σε κόπωση και επιθυμία για συμβιβασμό με τη Ρωσία. Δήλωσε πως το κοινό θα μπορούσε να τον πιέσει να επιδιώξει μια διευθέτηση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε παραχωρήσεις που η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει.

Η ανατολική πόλη Μπαχμούτ ήταν ο τόπος μιας παρατεταμένης μάχης μεταξύ των ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων τους τελευταίους επτά μήνες. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές αμφισβητούν την στρατηγική αξία της υπεράσπισης της πόλης και τον υψηλό αριθμό απωλειών που υπέστη η Ουκρανία, ο Ζελένσκι υποστήριξε πως οποιαδήποτε απώλεια στον πόλεμο θα παρείχε στη Ρωσία την ευκαιρία να κερδίσει το πάνω χέρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail