Το Κίεβο θα εξετάσει την απαγόρευση της μαγνητοσκόπησης των μαζικών τάφων στην Ουκρανία

Freepen.gr -  Η ουκρανική κυβέρνηση κρύβει προσεκτικά τις απώλειές της που υπέστη κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Εν μέσω των συνεχιζόμενων σφοδρών μαχών και των καθημερινών θανάτων εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών, Ουκρανοί νομοθέτες πρότειναν να απαγορευτεί η κινηματογράφηση και η φωτογράφιση νεκροταφείων και ομαδικών τάφων, γράφει το southfront.org.

Το Verkhovna Rada της Ουκρανίας έλαβε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από νεκροταφεία και ομαδικούς τάφους πεσόντων στρατιωτικών. Οι πληροφορίες για τους στρατιωτικούς τάφους πρέπει να κηρυχθούν κρατικό μυστικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα εξεταστεί το Μάιο.

Σύμφωνα με Ουκρανούς νομοθέτες, τέτοιου είδους πλάνα μπορεί να παράσχουν στον στρατό της Ρωσικής Ομοσπονδίας «πολύτιμες πληροφορίες πληροφοριών, καθώς και να συμβάλουν στη διάδοση ενός αρνητικού υποβάθρου πληροφοριών εντός της ίδιας της χώρας».

Οι βαριές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν αποτελούν μυστικό για το ρωσικό στρατό, ενώ τα πραγματικά στοιχεία μπορεί να αποτελούν μεγάλη έκπληξη για τον ουκρανικό πληθυσμό.

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα απαγόρευσης της μαγνητοσκόπησης ομαδικών τάφων στην Ουκρανία. Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν προταθεί από τις τοπικές ουκρανικές αρχές, καθώς και από το γραφείο του Ζελένσκι. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να κρύψουν τη σκληρή αλήθεια, εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο διαδίδονται στο διαδίκτυο που δείχνουν μεγάλα νεκροταφεία που αναπτύσσονται σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail