Τρεις γυναίκες μάρτυρες για τον Χριστό… Δολοφονία από “ερυθρούς”

Tο 1936 και ο εμφύλιος πόλεμος στην Ισπανία μαινόταν. Κλήρος, μοναχοί, μοναχές αλλά και απλοί χριστιανοί ήταν ο κύριος στόχος των αριστερών πολιτοφυλακών. Τρεις νεαρές νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού αιχμαλωτίστηκαν από τους ερυθρούς, οι οποίοι τις νόμισαν για μοναχές. Τα ονόματά τους ήταν Maria Pilar Gullon Yturriaga, Octavia Iglesias Blanco και Olga Perez-Monteserin Nunez.

Από: history-point.gr - TOY ΠΑΝΤΕΛΗ Δ. ΚΑΡΥΚΑ

Οι εθελόντριες νοσοκόμες, είχαν όντως βαθιά χριστιανική πίστη και βοηθούσαν ασθενείς και τραυματίες και των δύο παρατέξεων. Εμπνευσμένοι από την αγάπη τους για τον Ιησού και την ανθρωπότητα, απλώς ακολουθούσαν τον δρόμο Του, επιδεικνύοντας αγάπη και καλοσύνη με τον τρόπο που δίδασκε ο Χριστός. Αν και δεν ήταν μοναχές δεν επρόκειτο να προδώσουν τον Χριστό και τα πιστεύω τους.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 1936, το κέντρο υγείας τους δέχθηκε επίθεση. Οι νοσοκόμες είχαν την ευκαιρία να φύγουν, αλλά δεν άφηναν τους ασθενείς τους. Ωστόσο, οι ερυθροί σκότωσαν τους ασθενείς και συνέλαβαν τις νοσοκόμες. Οι τρεις νοσοκόμες ξυλοκοπήθηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με τον πιο εξευτελιστικό και ειδεχθή τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτή η σκληρή μεταχείριση συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, καθώς οι πολιτοφυλακές προσπαθούσαν να να τις κάνουν να απαρνηθούν την πίστη τους. Δεν θα το έκαναν.

Προκαλώντας τις εξευτελιστικές και οδυνηρές πράξεις τους στις γυναίκες, οι βασανιστές απαίτησαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Αυτές απαντησαν: “Viva Cristo Rey” (Ζήτω ο Χριστός Βασιλεύς).

Το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 1936, οδηγήθηκαν γυμνές σε ένα λιβάδι και τυφεκίσθηκαν από γυναίκες ερυθρές πολιτοφύλακες οι οποίες μοίρασαν μεταξύ τους τα ρούχα των τριών νοσοκόμων. Τα σώματά τους ρίχτηκαν σε ομαδικό τάφο μαζί με άλλα θύματα της ερυθράς θηριωδίας εν μέσω γέλιων και πρόστυχων “αστείων”.

Η Maria Pilar Gullon γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1911 στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Η μαμά και ο μπαμπάς της ήταν πιστοί χριστιανοί και η ίδια ήταν κατηχήτρια σε μέλος θρησκευτικής φιλανθρωπικής οργάνωσης. Όταν δολοφονήθηκε ήταν 25 ετών.

Η Octavia Iglesias Blanco γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1894 στην Astorga της Ισπανίας. Στα 42 της, ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία από τις τρεις γυναίκες και ήταν αυτή που στήριζε και τις μικρότερες κατά τη διάρκεια των μαρτυρίων τους.

Η Olga Perez-Monteserin Nunez γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1913 στο Παρίσι της Γαλλίας. Σε ηλικία επτά ετών μετακόμισε στην Astorga της Ισπανίας με τους γονείς της. Σε ηλικία 23 ετών, ήταν “η μικρή” της ομάδας, αλλά το ίδιο αποφασισμένη και αφοσιωμένη στο να βοηθάει τους αρρώστους, τους τραυματίες και τους ετοιμοθάνατους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail