Η Μελόνι προωθεί την οικογενειακή πολιτική για την Ιταλία αντί της μετανάστευσης

twitter.com/GiorgiaMeloni
Freepen.gr - Η ιταλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αυξήσει τα εγχώρια ποσοστά γεννήσεων μέσω μιας στοχευμένης οικογενειακής πολιτικής αντί να υποστηρίζει τη μετανάστευση, δήλωσε την Κυριακή η πρωθυπουργός Giorgia Meloni, μεταδίδει η ουγγρική mandiner.hu.

«Η Ευρώπη ξυπνά με προβλήματα για τα οποία κάποιοι καταδικάστηκαν πρόσφατα ως επικίνδυνα κυριαρχικά», δήλωσε την Τρίτη στο Μιλάνο η Μελόνι, πρόεδρος του δεξιού κόμματος Ιταλική Αδελφότητα (FdI).

H Μελόνι συνέχισε, λέγοντας: «Η Ιταλία έχει όλο και περισσότερους ανθρώπους να υποστηρίξει και όλο και λιγότερους ανθρώπους να εργαστούν», και η ιταλική κυβέρνηση «δεν σκέφτεται αποκλειστικά με όρους μεταναστών».

«Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους και η κυβέρνηση δεν σκέφτεται μόνο τους μετανάστες, αλλά το μεγάλο αναξιοποίητο απόθεμα των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και την τόνωση των γεννήσεων», είπε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα ηγέτης πρόσθεσε πως η κυβέρνησή της εστιάζει στη δημογραφική ανάπτυξη μέσω πολιτικών υποστήριξης της οικογένειας που ενθαρρύνουν τις γεννήσεις. Είπε ότι η αποτυχία επένδυσης στην αύξηση του πληθυσμού στο παρελθόν ήταν μια σοβαρή απειλή για την οικονομική και κοινωνική επιβίωση της χώρας.

Η πρωθυπουργός μιλούσε σε έκθεση επίπλων στο Μιλάνο. Χαρακτήρισε τον τομέα των επίπλων ως τομέα εθνικής αριστείας, τονίζοντας πως η κυβέρνησή της θεωρεί προτεραιότητα την προστασία των εθνικών προϊόντων. Σημείωσε ότι απαιτείται εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό αντί να ζουν άνθρωποι με κρατικά επιδόματα.

Τα σχόλια της Meloni έρχονται αφού ο Pasquale Tridico, ο απερχόμενος πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (INPS),  υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι η Ιταλία χρειαζόταν ένα ατελείωτο ρεύμα μεταναστών για να υποστηρίξει το συνταξιοδοτικό της σύστημα - ισχυρισμός που αμφισβητήθηκε έντονα από τη συντηρητική κυβέρνηση.

Η Μελόνι είπε πως τα τρέχοντα ζητήματα στην Ευρώπη πρέπει να συμβιβαστούν με την προστασία των εθνικών συμφερόντων και ότι αυτό προσπαθεί να κάνει η σημερινή ιταλική κυβέρνηση όσο καλύτερα μπορεί.

«Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων σημαίνει επίσης ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης», είπε η Μελόνι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail