Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί όταν τερματιστεί η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ — Όρμπαν

Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr - Η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί μόλις οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματήσουν να παρέχουν οικονομική στήριξη στο Κίεβο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth την Παρασκευή. Τόνισε ότι η Ουκρανία χρεοκόπησε από οικονομική και χρηματοπιστωτική άποψη.

"Η Ουκρανία είναι μια οικονομικά ανύπαρκτη χώρα. Το ερώτημα είναι αν θα διατηρήσουμε την Ουκρανία ως τέτοια", είπε ο Όρμπαν. «Μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσουν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν το ουκρανικό κράτος, ο πόλεμος θα τελειώσει».

"Αυτήν την στιγμή, η κατάσταση είναι διαφορετική: οι Ούγγροι φορολογούμενοι πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία μέσω του κοινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Είναι κακό που η ουγγρική μειονότητα εξακολουθεί να παρενοχλείται και να διώκεται στην Ουκρανία", είπε ο Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πιστεύει πως η οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ επιτρέπει στην Ουκρανία να πληρώνει συντάξεις και μισθούς και να διατηρεί τη δημόσια διοίκηση και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε λειτουργία.

«Προφανώς, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ», κατέληξε ο Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail