Η Βουδαπέστη είναι ο ασφαλέστερος προορισμός για τις γυναίκες στην ηπειρωτική Ευρώπη, αποκαλύπτει νέα έρευνα

pixabay / 12019
Freepen.gr - Η Βουδαπέστη έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον οργανισμό πτήσεων WayAway.

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος συνέκρινε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο για να καθορίσει τις κορυφαίες 30 πιο ασφαλείς πόλεις για τις γυναίκες και η Βουδαπέστη βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από το Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο και την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Τα αποτελέσματα καθορίστηκαν με βάση συνεντεύξεις με ντόπιους κατοίκους, την πιο πρόσφατη έρευνα ασφάλειας και ανεξάρτητες ανασκοπήσεις της πόλης.

Άλλες πόλεις στο top 30 περιλαμβάνουν το Τόκιο, την Πράγα και τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το περιοδικό TimeOut, το 24% των γυναικών τουριστών ακυρώνουν τα ταξίδια τους λόγω φόβου για την ασφάλειά τους στην επιλεγμένη πόλη. Μιλώντας για τη λίστα και τις ταξιδιωτικές συνήθειες των γυναικών, η Janis Dzenis, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της WayAway, είπε: «Είναι λογικό όχι μόνο για ηθικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των γυναικών ταξιδιωτών, οι οποίες μπορούν να λάβουν καλύτερες εγγυήσεις ασφάλειας».

Η Ουγγαρία και η Βουδαπέστη ιδιαίτερα συχνά τυγχάνουν αναγνώρισης από τους κριτικούς ως τουριστικός προορισμός. Τον περασμένο μήνα, το ουγγρικό κοινοβούλιο, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη στη Βουδαπέστη, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο από το ταξιδιωτικό ιστολόγιο Stasher .

Η προβολή της χώρας ως τουριστικός προορισμός έχει αυξηθεί εκθετικά την τελευταία δεκαετία. Το 2020 κατέγραψε 32 εκατομμύρια τουρίστες και ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ανατολική Ευρώπη.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail