Το Μεγάλο Σχέδιο της Ουκρανίας για να νικήσει τη Ρωσία εκτροχιάζεται από τους χάκερς του Πούτιν

Η ουκρανική αντεπίθεση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας το 2022 αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτα αποτελέσματα και αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις, που τελικά οδήγησαν σε αποτυχία στην επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων.

Bishnu Rathi - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα για το Κίεβο, πρόσφατα, απόρρητα πολεμικά έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερή μυστικά αμερικανικά και ΝΑΤΟικά σχέδια για την οικοδόμηση του ουκρανικού στρατού πριν από μια προγραμματισμένη επίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων δημοσιεύτηκαν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Το Πεντάγωνο ερευνά ποιος μπορεί να ήταν πίσω από τη διαρροή των εγγράφων, τα οποία εμφανίστηκαν στο Twitter και στο Telegram, μια πλατφόρμα με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο χρήστες που είναι ευρέως διαθέσιμη στη Ρωσία.

Οι αποκαλύψεις στα πρωτότυπα έγγραφα, οι οποίες εμφανίζονται ως φωτογραφίες των διαγραμμάτων των αναμενόμενων παραδόσεων όπλων, των δυνάμεων στρατευμάτων και τάγματος και άλλων σχεδίων, αντιπροσωπεύουν μια σημαντική παραβίαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην προσπάθεια να βοηθήσουν την Ουκρανία. 

Οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν εργάζονταν για να διαγραφούν αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Γνωρίζουμε τις αναφορές για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τμήμα εξετάζει το θέμα», δήλωσε η Σαμπρίνα Σινγκ, αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου στο Πεντάγωνο.

Η διαρροή είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που έχει δημοσιοποιηθεί από την έναρξη του πολέμου. Καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία πληροφορίες για θέσεις διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και άλλους βασικούς κόμβους στις ρωσικές στρατιωτικές γραμμές. Τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο επέτρεψαν στους Ουκρανούς να στοχοποιήσουν ρωσικές δυνάμεις, να σκοτώσουν ανώτερους στρατηγούς και να αναγκάσουν τις προμήθειες πυρομαχικών να μετακινηθούν μακρύτερα από τις ρωσικές γραμμές του μετώπου, αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως η Ουκρανία έπαιξε τον αποφασιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτών των επιθέσεων.

Ωστόσο, νωρίς κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ήταν διστακτικοί σχετικά με το να μοιραστούν τα σχέδια μάχης τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον φόβο διαρροών, δήλωσαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι συχνά είχαν καλύτερη κατανόηση των στρατιωτικών σχεδίων της Ρωσίας παρά της Ουκρανίας.

Ανησυχώντας ότι η κοινοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων θα μπορούσε επίσης να τονίσει τις αδυναμίες και να αποθαρρύνει τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη, οι Ουκρανοί τους φύλαγαν στενά, ακόμη και όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συγκέντρωναν ακριβείς λεπτομέρειες για το τι διέταζε το Κρεμλίνο και σχεδίαζαν οι Ρώσοι διοικητές.

Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών μειώθηκε σημαντικά το περασμένο φθινόπωρο και οι δύο χώρες εργάζονται στενά για επιλογές για μια ουκρανική επίθεση.

Βλέπετε, για κάποιον που γνωρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές στρατηγικές, όπως ένας σχεδιαστής πολέμου, ένας στρατηγός πεδίου ή ένας αναλυτής πληροφοριών, τα έγγραφα που διέρρευσαν σχετικά με τον ουκρανικό στρατό θα παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες.

Ένα παράδειγμα κρίσιμων πληροφοριών που αναφέρονται στα έγγραφα που διέρρευσαν είναι το ποσοστό δαπανών του HIMARS (σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας), το οποίο παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον ουκρανικό στρατό. Το HIMARS είναι ικανό να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον διαφόρων στόχων, όπως αποθήκες πυρομαχικών, υποδομές και συγκεντρώσεις στρατευμάτων, από απόσταση.

Το Πεντάγωνο δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον ρυθμό με τον οποίο τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν πυρομαχικά HIMARS, αλλά αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται στα έγγραφα που διέρρευσαν. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε έναν Ρώσο πολεμικό σχεδιαστή, καθώς θα μπορούσαν να αποκαλύψουν το επίπεδο απειλής που θέτει το HIMARS, καθώς και τις τοποθεσίες όπου ο ουκρανικός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του. Γενικά, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να συλλεχθεί από αυτά τα έγγραφα θα μπορούσε να βοηθήσει τους Ρώσους να αναπτύξουν αντιστρατηγικές και τακτικές για την καλύτερη αντιμετώπιση του ουκρανικού στρατού.

Για να είμαστε σαφείς, αυτό μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση ενός ήδη μελανιασμένου Κιέβου. Ο ουκρανικός στρατός παλεύει με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού. Ο πόλεμος συνεχίζεται από το 2022, και ο ουκρανικός στρατός έχει εξασθενίσει, με αποτέλεσμα την έλλειψη έμπειρου προσωπικού και την έλλειψη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού. Ο ουκρανικός στρατός βασίζεται σε εφέδρους και εθελοντές, πολλοί από τους οποίους έχουν ελάχιστη ή καθόλου στρατιωτική εκπαίδευση.

Εξάλλου, η Ρωσία παρέχει υποστήριξη στους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς, κάτι που τους επέτρεψε να αντέξουν την ουκρανική αντεπίθεση. Η Ρωσία προμηθεύει τους αυτονομιστές με όπλα, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και τους παρέχει στρατεύματα και στρατιωτικούς συμβούλους. Αυτό έχει δώσει στους αυτονομιστές ένα πλεονέκτημα όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τη δύναμη πυρός, καθιστώντας δύσκολο για τον ουκρανικό στρατό να κερδίσει έδαφος.

Επιπλέον, το έδαφος στην περιοχή του Ντονμπάς ευνόησε τους αυτονομιστές. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα δίκτυο στενών και ελικοειδή δρόμων, πυκνών δασών και λόφων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποτελεσματική προέλαση του ουκρανικού στρατού. Οι αυτονομιστές μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτές τις φυσικές άμυνες, χρησιμοποιώντας αντάρτικες τακτικές για να διακόψουν τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και να προκαλέσουν απώλειες.

Τέλος, η ουκρανική αντεπίθεση παρεμποδίστηκε από πολιτικές και διπλωματικές προκλήσεις. Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της, γεγονός που έχει καταστήσει δύσκολο για την Ουκρανία να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη ρωσική επιθετικότητα. Επιπλέον, η ουκρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει εσωτερικές πολιτικές προκλήσεις, με τη διαφθορά και τον κομματισμό να υπονομεύουν την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στη σύγκρουση.

Συνολικά, η ουκρανική αντεπίθεση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις, που τελικά οδήγησαν σε αποτυχία στην επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων. Ο ουκρανικός στρατός παλεύει με ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, ενώ η Ρωσία παρέχει υποστήριξη στους αυτονομιστές και το έδαφος στην περιοχή του Ντονμπάς ευνόησε τους αυτονομιστές. Επιπλέον, οι πολιτικές και διπλωματικές προκλήσεις έχουν υπονομεύσει περαιτέρω την ικανότητα της Ουκρανίας να ανταποκριθεί στη σύγκρουση.

Και τώρα τελικά, η διαρροή κρίσιμων πηγών πληροφοριών ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail