Ετεροβαρής η συμφωνία Δένδια – Τσαβούσογλου!

Η συζήτηση όσον αφορά τη στήριξη που προσέφερε ο κ. Δένδιας για την εκλογή του τούρκου υποψηφίου στη θέση του γ.γ. του ΙΜΟ συνεχίζεται και προφανώς προκαλεί αντιδράσεις, καθώς η επιλογή αυτή είναι προβληματική.

Από: paron.gr - Υπουργείο Εξωφρενικών

Και δεν είναι μόνο η επίσημη αντίδραση της Λευκωσίας, που δήλωσε ότι προφανώς και δεν θα ακολουθήσει την Αθήνα σε αυτήν την επιλογή, όχι μόνο γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά γιατί συνεχίζει το ε­μπάργκο στα κυπριακά πλοία και δεν τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τα λιμάνια της.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, έχει επεκτείνει αυτό το εμπάργκο και σε πλοία που διαχειρίζονται κυπριακές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να πλήξει την κυπριακή ναυτιλία. Ο κ. Δένδιας, θέλοντας να μετριάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την Κύπρο για να εκλεγεί σε μία από τις επιτροπές του ΙΜΟ, αν και, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, ήδη είναι μέλος σε κάποια από τις επιτροπές του ΙΜΟ.

Η συμφωνία του κ. Δένδια με τον Μ. Τσαβούσογλου ήταν προφανώς ετεροβαρής: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ελλάδα μπορεί να εκλεγεί και χωρίς την ψήφο της Τουρκίας – εξάλλου, εκεί δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνει, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις μεγάλες δυνάμεις. Όμως, στον ΙΜΟ η Τουρκία, για να έχει ελπίδες, ήθελε διακαώς τη στήριξη της Ελλάδας, ως μεγάλης ναυτιλιακής δύναμης. Και ο γ.γ. του ΙΜΟ ασκεί πραγματική εξουσία στον διεθνή οργανισμό.

Ας ελπίσουμε ότι ο τούρκος υποψήφιος δεν θα εκλεγεί τελικά, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει αποφάσεις που, ειδικά σε ό,τι αφορά, π.χ., τις ζώνες έρευνας και διάσωσης, θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της πατρίδας του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail