Διαρροή ή παραπληροφόρηση υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ;

Εικόνες από αυτό που φαίνεται να είναι η ημερήσια γραπτή σύνοψη για το «Κοινό Επιτελείο Ρωσίας/Ουκρανίας J3/J4/J5» εμφανίστηκαν χθες στο κανάλι του Telegram Donbass Devushka και δεν έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Το Donbass Devushka διαθέτει τέσσερα από τα έγγραφα σε απευθείας σύνδεση. Φαίνονται αυθεντικά. Το ένα έχει ταξινομηθεί ως "SECRET/REL TO FIN, UKR, FVEY, NATO" και έχει ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2023. (Μπορείτε να δείτε τα έγγραφα μόνοι σας σε αυτόν τον σύνδεσμο).

Larry Johnson - sonar21.com/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Η φράση "REL TO FIN, UKR, FVEY, NATO" σημαίνει πως αυτό το έγγραφο είναι διαθέσιμο στη Φινλανδία, την Ουκρανία, τα Five Eyes Nations (δηλαδή την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες) και μέλη του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι ευχαριστημένη. Το Mediate, επαναλαμβάνοντας ένα άρθρο των NY Times, αναφέρει:

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, απόρρητα πολεμικά έγγραφα έχουν διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρουσιάζουν το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να βοηθήσουν τον στρατό της Ουκρανίας πριν από μια επίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το σχέδιο περιέχει φωτογραφημένα γραφήματα που περιγράφουν τις δυνάμεις στρατευμάτων και τάγματος και τις αναμενόμενες παραδόσεις όπλων. Δείχνει επίσης τις δαπάνες του HIMARS, ενός συστήματος πυραύλων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, και πόσο γρήγορα ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τα πυρομαχικά του που προηγουμένως δε μοιράζονταν από το Πεντάγωνο.

Άλλα έγγραφα έχουν στήλες που αναφέρουν τα προγράμματα των ουκρανικών στρατευμάτων από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο. Περιλαμβάνει επίσης μια συνοπτική συνέλευση 12 ταξιαρχιών μάχης, εννέα από τις οποίες εκπαιδεύονται από συμμάχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τα έγγραφα σημειώνουν ότι η ταχύτητα παράδοσης του εξοπλισμού θα επηρεάσει την ετοιμότητα και την εκπαίδευση των ταξιαρχιών καθώς τρεις αναμένεται να εμπλακούν έως τις 30 Απριλίου.

Το έγγραφο που είδα στο Donbass Devushka επαναλαμβάνεται με ακρωνύμια DOD. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το BLUF, που σημαίνει Bottom Line Up Front. Ποιο είναι αυτό το τελικό αποτέλεσμα από τις 28 Φεβρουαρίου 2023;

Με βάση γνωστές συνεισφορές, διαδρομές εκπαίδευσης και προβολές (12) μπορούν να δημιουργηθούν αξιόπιστοι BDE μάχης για την Αντεπίθεση της Άνοιξης, (3) εσωτερικά από την Ουκρανία [δεν απεικονίζεται] και (9) εκπαιδεύονται και θα εξοπλιστούν από τις ΗΠΑ, τους Συμμάχους και τους Συνεργάτες ( ΗΠΑ/Α&Π). Από τους (9) ΒΔΕ, οι (6) θα είναι έτοιμοι έως τις 31 ΜΑΡ και οι τελικοί (3) ΒΔΕ έως τις 30 ΑΠΡ. Οι χρόνοι παράδοσης του εξοπλισμού θα επηρεάσουν την εκπαίδευση και την ετοιμότητα προκειμένου να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα. Ο συνολικός εξοπλισμός που απαιτείται για (9) BDES είναι 253 x Tanks, 381 x Mech, 480 x Motor και 147 x Πυροβολικό συν παράδοση 571 x US Up-Armored HMMWV.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε γνωρίζουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου οι στρατιωτικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ είδαν την 30η Απριλίου ως την πρώτη ημερομηνία κατά την οποία η ουκρανική δύναμη, με εξοπλισμό που προμήθευαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, θα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την Αντεπίθεση της Άνοιξης με 12 Ταξιαρχίες (γνωστό και ως BDE). Οι Ταξιαρχίες των ΗΠΑ έχουν δύναμη στρατευμάτων μεταξύ 2.000 και 5.000 ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι η προγραμματισμένη δύναμη των επιθετικών στρατευμάτων της Ουκρανίας θα μπορούσε να είναι μεταξύ 24.000 και 60.000 ανδρών.

Αυτό που δε συζητείται στην ενημέρωση είναι οι απαιτήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης που απαιτούνται για την υποστήριξη μιας τέτοιας επίθεσης. Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν είναι πιθανό να εμπλακούν σε μεγάλο βαθμό με τις ρωσικές δυνάμεις στη γη και στον αέρα. Θα χρειαστεί να ανεφοδιαστούν εν μέσω μάχης με πυρομαχικά και καύσιμα. Θα χρειαστούν επίσης ένα σύστημα για να απομακρύνουν τους τραυματίες από τα πεδία μάχης και να επιστρέψουν στα νοσοκομεία. Αυτά είναι καθήκοντα που ήταν πολύ δύσκολο να επιτύχει η Ουκρανία σε πολεμικές επιχειρήσεις από σήμερα.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως πολύ νερό έχει περάσει πολύς καιρός από αυτήν την ενημέρωση. Οι ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούν να παραμείνουν στο Μπαχμούτ και σε άλλες περιοχές κατά μήκος του μετώπου του Ντονμπάς υπέστησαν άγριες απώλειες και οι Ρώσοι εξαπέλυσαν πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές σε αποθήκες ανεφοδιασμού της Ουκρανίας και περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων. Η Ρωσία προχωρά σταθερά και η Ουκρανία προσπαθεί να αποσύρει τις δυνάμεις της που έχουν απομείνει από την κρεατομηχανή του Bakhmut. Αυτός είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να πούμε ότι το χρονοδιάγραμμα της 28ης Φεβρουαρίου μπορεί να έχει διαταραχθεί.

Πιστεύω πως είναι πολύ πιθανό η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών να διαθέτει μέσα στις τάξεις του ΝΑΤΟ πηγές που παρέχουν πιο πρόσφατες πληροφορίες αυτού του είδους στους Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές και ότι έχουν μια πολύ καλή ιδέα για τη δύναμη που θα αντιμετωπίσουν και πού θα επιτεθεί. Εάν δεν το κάνουν, τότε θα επαληθευτούν οι ισχυρισμοί της Δύσης ότι ο ρωσικός στρατός είναι ανίκανος.

Αυτό το έγγραφο, εάν είναι αληθές, αίρει κάθε αμφιβολία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στο να βοηθήσουν την Ουκρανία να σχεδιάσει την επερχόμενη επίθεσή της. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία μιλούν τόσο ανοιχτά για την επερχόμενη Αντεπίθεση. Κανονικά, οι επαγγελματίες στρατιωτικοί σχεδιαστές κρατούν τα σχέδιά τους ΜΥΣΤΙΚΑ και χρησιμοποιούν τεχνικές εξαπάτησης για να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Λοιπόν, αυτά τα έγγραφα είναι ταξινομημένα ως ΑΠΟΡΡΗΤΑ, κάτι που θα περίμενε κανείς. Αυτό που δεν έχει νόημα είναι ότι τόσοι πολλοί ηγέτες της Δύσης μιλούν χωρίς να προκαλούνται αντιδράσεις για τη «ΜΥΣΤΙΚΗ» αντεπίθεση.

Ένα από τα έγγραφα (όχι στον ιστότοπο Donbass Devushka), σύμφωνα με τους NY TIMEs, έδινε στοιχεία για τα θύματα από την 1η Μαρτίου 2023 για 17.000 Ρώσους και 70.000 Ουκρανούς. Ωστόσο, στρατιωτικοί αναλυτές που μιλούν στους Times ισχυρίζονται ότι «ορισμένα πρωτότυπα έγγραφα που τεκμηριώνουν τα θύματα της Ουκρανίας και της Ρωσίας έχουν τροποποιηθεί πίσω από μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της Μόσχας».

Επομένως, εάν αυτό δεν είναι παρά ρωσική παραπληροφόρηση, γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τη λογοκρίνουν; Νομίζω πως η απάντηση είναι αυτονόητη - τα έγγραφα είναι νόμιμα και το ΝΑΤΟ διαρρέει σαν κόσκινο και οι άνθρωποι του Μπάιντεν βρίσκονται σε πανικό.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω με μια ερώτηση που θα πρέπει να αποτελέσει πηγή συζήτησης - εάν μια πηγή διέρρευσε ελεύθερα στον Evan Gershkovich ή στον Julian Assange ή στον Sy Hersh, θα ήταν ένοχοι για «κατασκοπεία»; Ξέρετε την απάντησή μου. Τι νομίζετε; Έχουν δικαίωμα οι πολίτες να γνωρίζουν;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail