Η Δαμασκός απαιτεί αποζημίωση από την Ουάσιγκτον για παράνομη εξαγωγή πετρελαίου

Freepen.gr - Η Συρία προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στη συστημική λεηλασία του φυσικού της πλούτου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους παραστρατιωτικούς αντιπροσώπους τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Η Συρία καταδικάζει τις ενέργειες των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής και απαιτεί αποζημίωση για την οικονομική ζημία που προκλήθηκε ως αποτέλεσμα των παράνομων εξαγωγών πετρελαίου από κοιτάσματα στα βορειοανατολικά της χώρας», ανέφερε το υπουργείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SANA. «Η λεηλασία του φυσικού πλούτου που ανήκει στο συριακό έθνος έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και οδηγεί σε εξαθλίωση και ταλαιπωρία των πολιτών», σημείωσε το υπουργείο.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές και αυτονομιστικές ομάδες και να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το συριακό έδαφος», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. Αρκετές μεγάλες παρτίδες συριακού πετρελαίου μεταφέρθηκαν στο Ιράκ και την Τουρκία από τις αρχές Απριλίου, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι απώλειες της Συρίας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανήλθαν στα 107,1 δις δολάρια στα τέλη του 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail