Ουγγαρία και Σερβία προχωρούν σε κατασκευή διασυνοριακού αγωγού για να εξασφαλίσουν το ρωσικό πετρέλαιο

Διυλιστήριο πετρελαίου στο Algyő, νότια Ουγγαρία
Freepen.gr - Η ουγγρική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL και η σερβική Transnafta ετοιμάζουν σύμβαση για την κατασκευή αγωγού πετρελαίου μεταξύ του Algyő στη νότια Ουγγαρία και του Novi Sad στη βόρεια Σερβία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó μετά τη συνάντηση με την υπουργό Ενέργειας της Σερβίας Dubravka Đedović, γράφει το REMIX.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της MOL και της Transnafta για την επένδυση και η σύμβαση θα μπορούσε να υπογραφεί στη σύνοδο κορυφής της Σερβοουγγρικής κυβέρνησης που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, πρόσθεσε.

Ο αγωγός μήκους 128 χιλιομέτρων, του οποίου η κατασκευή θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, θα χρησιμεύσει ως επί το πλείστον ως αγωγός για το ρωσικό πετρέλαιο. Αν και ο Szijjártó δεν διευκρίνισε, ο αγωγός είναι πολύ πιθανό να βελτιώσει την αλυσίδα εφοδιασμού για τα δύο διυλιστήρια που βρίσκονται στο Algyő και στο Novi Sad, όπου τερματίζονται οι υπάρχοντες αγωγοί πετρελαίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Đedović στη Βουδαπέστη, ο Ούγγρος υπουργός είπε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί σοβαρές ενεργειακές προκλήσεις για την Ευρώπη και οι ειδικοί λένε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προετοιμαστεί για τον επόμενο χειμώνα.

Επεσήμανε ότι 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα λιγότερο ρωσικό αέριο θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από πέρυσι, πως η ζήτηση έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της επαναλειτουργίας της κινεζικής οικονομίας και ότι οι δυναμικότητες LNG δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί στο βαθμό που χρειάζεται για να καλύψουν το έλλειμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail