Προετοιμασία για πόλεμο… Δυτικά κρατικά μέσα αποκαλύπτουν «Ρωσικές τράτες δολιοφθοράς»

Φωτογραφία: Social Media
Οι ρωσικές αλιευτικές μηχανότρατες εκτελούν αποστολές stealth για να κατασκοπεύσουν τις διατλαντικές επικοινωνίες και να υπονομεύσουν τις προμήθειες ενέργειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια συντονισμένη «έρευνα» από ευρωπαϊκά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Φίνιαν Κάνινγκχαμ - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Συγγνώμη για το λογοπαίγνιο, αλλά υπάρχει κάτι το άθλιο σε αυτή την ιστορία της ρωσικής τράτας.

Το βρετανικό κρατικό BBC ανέφερε πως οι ομόλογοί του στη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία μεταδίδουν αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα μιας κοινής έρευνας (sic), η οποία κάνει τον τρομακτικό (sic) ισχυρισμό ότι το Κρεμλίνο διέταξε έναν στόλο από μεταμφιεσμένα πλοία να χρησιμοποιήσει υποθαλάσσια καλώδια τηλεπικοινωνιών και να σαμποτάρει αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα.

Τα δυτικά πρότυπα μέσων ενημέρωσης έχουν υποβαθμιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά αυτή η τελευταία συντονισμένη δημόσια ενορχήστρωση ξύνει τον πάτο. Εκτός από κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την ιστορία που κόβει την ανάσα, είναι επίσης ξεκάθαρα παραδεκτό πως οι ισχυρισμοί βασίζονται στις υπηρεσίες πληροφοριών των Σκανδιναβιών ως πηγές. Είναι ευρέως γνωστό από προηγούμενες αποκαλύψεις του Wikileaks και άλλες αξιόπιστες πηγές ότι οι σκανδιναβικές κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι υποκατάστατο της αμερικανικής CIA.

Έτσι, εδώ έχουμε κρατικά μέσα ενημέρωσης που βομβαρδίζουν τα ευρωπαϊκά έθνη με προπαγάνδα που αποσκοπεί κατάφωρα να υποδαυλίσει το φόβο του κοινού για τη Ρωσία ως απειλή.

Αυτό συμβαίνει ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες τη διεξαγωγή των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων στην σκανδιναβική περιοχή. Αυτά τα πολεμικά παιχνίδια που ονομάζονται «Defender 23» θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες και θα περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη από το υποτιθέμενο τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Η ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας διαφημίζεται ευθαρσώς ως σχηματισμός μιας «συμμαχίας πολεμικής μάχης», αναφέρουν επιδοκιμαστικά οι New York Times.

Αυτή η μαζική κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων στρατευμάτων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων του πολεμικού ναυτικού στην πίσω αυλή της Ρωσίας, υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, συμβαίνει την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ αντλούν όπλα σε ένα λυσσαλέο αντιρωσικό καθεστώς στην Ουκρανία. Γνωρίζουμε από πρόσφατες διαρροές του Πενταγώνου ότι αμερικανικές και δυτικές ειδικές δυνάμεις επιβεβαιώνεται πως βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας πολεμώντας εναντίον της Ρωσίας. Όλα αυτά κατά κάποιο τρόπο κανονικοποιούνται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα ίδια μέσα έχουν κινούμενα σχέδια για να τρομάζουν το κοινό τους σχετικά με μυστηριώδεις ρωσικές αλιευτικές μηχανότρατες που φέρεται να σχεδιάζουν να κατασκοπεύουν τηλεφωνικές κλήσεις και να διακόπτουν την παροχή ρεύματος από τα αιολικά πάρκα.

Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά φοβερό. Διότι ενώ τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν να τρομάξουν το κοινό με περίεργες και μη επαληθευμένες εικασιακές ιστορίες για Ρώσους κακούς που φέρεται να προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τους Ευρωπαίους αμάχους και να σαμποτάρουν τροφοδοτικά στην Ευρώπη, ο πραγματικός κόσμος αγνοείται εσκεμμένα.

Οι πρόσφατες διαρροές του Πενταγώνου επιβεβαιώνουν όσα έχουν αποκαλύψει εδώ και καιρό το Wikileaks και ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν. Δηλαδή, ότι οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατασκοπεύουν συστηματικά τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.

Δεύτερον, δν σας απασχολούν οι εικαζόμενες ρωσικές προθέσεις να ανατινάξουν τα αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας, τι γίνεται με την πραγματική ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα; Αυτοί οι αγωγοί, οι οποίοι χρειάστηκαν περισσότερο από μια δεκαετία για να κατασκευαστούν με κόστος πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την παράδοση προσιτού φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, ανατινάχτηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συνεργούς του ΝΑΤΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream, όπως αναφέρθηκε πριν από δύο μήνες από το διάσημο ερευνητή δημοσιογράφο Seymour Hersh, διατάχθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με εσκεμμένο στόχο την αποκοπή της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια. Ήταν μια τεράστια πράξη κρατικής τρομοκρατίας και αναμφισβήτητα μια πράξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Η προδοσία της Ουάσιγκτον περιλαμβάνει τη φτωχοποίηση της Ευρώπης για να την κάνει αιχμάλωτη σκλάβα του αμερικανικού καπιταλισμού.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν συστηματικά σβήσει κάθε εμπεριστατωμένη αναφορά για την έρευνα του Seymour Hersh. Αντί να διεξάγουν τις δικές τους έρευνες παρακολούθησης, αυτά τα προπύργια του «ελεύθερου Τύπου» προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή και να λασπώσουν τα νερά με αξιώσεις που τους τροφοδοτούν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι New York Times, η Washington Post και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να μαστιγώσουν παράλογες αναφορές για «φιλοουκρανούς μαχητές» που βομβάρδισαν τους αγωγούς Nord Stream χρησιμοποιώντας ένα γιοτ.

Οι σκανδιναβικές χώρες φέρεται να έχουν διεξαγάγει προκαταρκτικές έρευνες για το περιστατικό του Nord Stream, αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα ευρήματά τους και αρνήθηκαν επίσης στη Ρωσία την πρόσβαση στα ερευνητικά τους δεδομένα – παρόλο που η Ρωσία είναι ο κύριος μέτοχος της βομβαρδισμένης υποδομής.

Η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της απέκρουσαν όλες τις εκκλήσεις που έγιναν από τη Ρωσία και την Κίνα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναθέσει μια ανεξάρτητη έρευνα για το σαμποτάζ στο Nord Stream – δυνητικά ένα έγκλημα του αιώνα.

Είναι απίστευτο ότι το ρεπορτάζ του BBC αυτή την εβδομάδα για «ρωσικές μηχανότρατες - φαντάσματα» που υποτίθεται πως απειλούσαν υποθαλάσσια καλώδια και αιολικά πάρκα δεν έκανε ούτε μια αναφορά στους αξιόπιστους ισχυρισμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream.

Το BBC, οι New York Times και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν γίνει παρά βρώμικα πλυντήρια για τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών με την αδυσώπητη αποστολή να σπιλώνουν τη Ρωσία για την Ουκρανία και την Κίνα για την Ταϊβάν. Είναι ένα κατόρθωμα του οργουελικού επιτεύγματος όπου οι επιτιθέμενοι μετατρέπονται σε θύματα και υπερασπιστές. Το δυτικό ρεπορτάζ για τη Ρωσία και την Κίνα έχει γίνει παρωδία. Είναι απροκάλυπτη δαιμονοποίηση χωρίς προσχήματα πραγματικής ισορροπίας ή ιστορικού πλαισίου.

Ζούμε σε επικίνδυνες περιόδους πολέμου που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε πυρηνική πυρκαγιά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ιμπεριαλιστές Ευρωπαίοι υποτελείς τους πιέζουν τον πόλεμο ως μια προσπάθεια τελευταίας ανάσα για να στηρίξουν την φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της Ουάσιγκτον. Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη είναι ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εργάζονται ξεδιάντροπα για να προωθήσουν την πολεμική ατζέντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail