Η Τουρκία προχωρά στην ναυπήγηση τριών ακόμη φρεγατών κλάσης "Κωνσταντινούπολη"

Freepen.gr - Η Τουρκική Αμυντική Υπηρεσία (SSB) πραγματοποίησε τελετή υπογραφής για την κατασκευή των υπόλοιπων τριών φρεγατών κατηγορίας I (κλάσης Κωνσταντινούπολη) για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Οι φρεγάτες θα κατασκευαστούν από μια συνεργασία στην οποία θα συμμετέχουν οι τουρκικές εταιρείες STM και TAIS Shipyards, γράφει ο Tayfun Ozberk για το navalnews.com.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2023, στις εγκαταστάσεις της SSB στην Άγκυρα. Η SSB φέρεται να έχει αναθέσει τη συνεργασία STM – TAIS για την κατασκευή της 2ης, 3ης κι 4ης φρεγάτας της κατηγορίας I. Αυτές οι φρεγάτες είναι το 6ο, 7ο και 8ο πλοία του έργου MILGEM, τα πρώτα πλοία είναι κορβέτες κλάσης ADA και το 5ο πλοίο είναι το TCG Istanbul, το κύριο πλοίο των φρεγατών κλάσης I.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της SSB, τόνισε στην ομιλία του ότι αυτή η σύμβαση δίνει στα τουρκικά ιδιωτικά ναυπηγεία την ευκαιρία να κατασκευάσουν φρεγάτες για πρώτη φορά. Τόνισε επίσης ότι οι συζητήσεις για το συμβόλαιο ολοκληρώθηκαν σε μόλις 2 μήνες. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην τάση της ιθαγενοποίησης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η πρώτη φρεγάτα του έργου φρεγάτας κατηγορίας I του Τουρκικού Ναυτικού, η μελλοντική TCG Istanbul (F-515), καθελκύστηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail