Γράφτηκε από τον Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δε θέλει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση στην οποία θα χρειαστεί να κατακτήσει ταυτόχρονα τη Ρωσία και την Κίνα. Σκοπεύει να κατακτήσει τη Ρωσία πριν κατακτήσει την Κίνα. Ωστόσο, εάν αποφασίσει πως αυτό δε θα είναι δυνατό (όπως τώρα φαίνεται πιθανό), τότε η Αμερική θα στραφεί στο να αντιμετωπίσει πρώτα την Κίνα - και αυτό θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ θα ακυρώσουν επίσημα την πολιτική της για μια Κίνα του 1972 και θα δεσμευθούν πλήρως στην ύπαρξη της Ταϊβάν ως μια ξεχωριστή και «ανεξάρτητη» χώρα που θα εξαρτιόταν 100% από την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ — και, ουσιαστικά, υπό τον έλεγχό τους. (Η Ταϊβάν θα εξαρτιόταν τότε πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ από ό,τι η Ταϊβάν εξαρτιόταν ποτέ ακόμα και από την Κίνα.) Η Αμερική πρέπει να καταλάβει την Ταϊβάν για να προκαλέσει την Κίνα σε πόλεμο, μετά να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και ύστερα να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της να γίνει δικτάτορας ολόκληρου του κόσμου. Όμως, αυτήν την στιγμή, η Αμερική πρέπει να χωρίσει την Κίνα από τη Ρωσία. Ο λόγος για αυτό είναι ότι αν η Αμερική δεν τις χωρίσει, τότε η Αμερική δεν θα μπορέσει να κερδίσει ούτε τη Ρωσία ούτε την Κίνα.
Έτσι: στον πόλεμο, ο συγχρονισμός είναι το παν, και, στη διπλωματική προετοιμασία της Αμερικής για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, το σχέδιο είναι να νικήσει πρώτα τη Ρωσία και μετά την Κίνα. αλλά, εάν αυτό αποδειχθεί πως δεν είναι δυνατό, τότε η Αμερική θα στραφεί στο να νικήσει πρώτα την Κίνα και μετά τη Ρωσία. Η Αμερική εντείνει το σχέδιό της, να προκαλέσει την Κίνα σε πόλεμο.
Δείτε πώς προχωρά τώρα το τρέχον στάδιο της Αμερικής στις διπλωματικές της προετοιμασίες που οδήγησαν στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο:
Στις 5 Απριλίου, οι New York Times, οι οποίοι αναφέρουν πάντα από την σκοπιά της κυβέρνησης των ΗΠΑ και στην πραγματικότητα την εκπροσωπούν, δημοσίευσαν μια σφήνα που θα χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να απομακρύνει την κυβέρνηση της Κίνας από τη Ρωσία: «Ο πρεσβευτής της Κίνας στην ΕΕ προσπαθεί να Απόσταση Πεκίνο από Μόσχα: Ο πρεσβευτής, Fu Cong, είπε ότι η Κίνα δεν ήταν στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Το «κανένα όριο» δεν είναι παρά ρητορική», είπε, αναφερόμενος σε μια δήλωση από πέρυσι για τη σχέση των χωρών». Ανέφερε ότι:
Οι ηγέτες της ΕΕ αγωνίζονται να εξισορροπήσουν τους βαθείς εμπορικούς δεσμούς τους με την Κίνα έναντι της αμερικανικής πίεσης να σκληρύνουν τις πολιτικές τους, ειδικά υπό το φως της υποστήριξης της Κίνας προς τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου. Η Κίνα προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μεσολαβητής, επιμένοντας πως σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ υποστηρίζει ορισμένες από τις αφηγήσεις της Μόσχας για τον πόλεμο.
Ακολουθούν μερικά από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:
Ο πρέσβης υποβάθμισε τη δήλωση της Ρωσίας και της Κίνας για φιλία «χωρίς όρια» πέρυσι. …
Ο κ. Φου είπε ότι η Κίνα δεν ήταν στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο και πως ορισμένοι άνθρωποι «εσκεμμένα το παρερμηνεύουν αυτό επειδή υπάρχει η λεγόμενη φιλία ή σχέση «χωρίς όριο».
Πρόσθεσε: «Το «κανένα όριο» δεν είναι παρά ρητορική».
Στις 6 Απριλίου, το ρωσικό RT News (το οποίο εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Ρωσίας) με τίτλο «Η Κίνα απορρίπτει τον ισχυρισμό των NYT για τις σχέσεις με τη Ρωσία» ανέφερε:
Η αμερικανική εφημερίδα [NYT] είπε ότι ο απεσταλμένος του Πεκίνου υποβάθμισε τη συνεργασία και προσπάθησε να απομακρύνει τη χώρα του από τη Μόσχα
… Η κινεζική αποστολή στην ΕΕ είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η συνέντευξη με τους NYT διήρκεσε περίπου μία ώρα και πως τα σημαντικότερα σημεία που τυπώθηκαν από την εφημερίδα απέτυχαν να μεταφέρουν σωστά τα λόγια του Φου.
«Ο πρέσβης δήλωσε ότι κάποιοι σκόπιμα παρερμηνεύουν την κινεζική θέση [για την κρίση στην Ουκρανία]. Τα πράγματα που έκανε και δεν έκανε η Κίνα από την αρχή της σύγκρουσης είναι γνωστά στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε η αποστολή την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
Το γραφείο του διπλωμάτη διευκρίνισε πως δεν είχε νόημα να συζητηθεί η έννοια μιας φιλίας «χωρίς όρια» και ότι ο όρος δεν υπονοούσε πως η Κίνα επρόκειτο να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία.
Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε την Κίνα να σταματήσει την «αυξανόμενη ευθυγράμμισή» της με τη Ρωσία, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια από το Πεκίνο στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα ήταν ένα «ιστορικό λάθος» με μεγάλες συνέπειες.
Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ο Στόλτενμπεργκ σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου για τους φιλικούς δεσμούς της Μόσχας με τη Λαϊκή Δημοκρατία, επιμένοντας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε σύντομα να προσφέρει όπλα στη Ρωσία παρά την επανειλημμένη επιβεβαίωσή του πως δεν σκοπεύει να το κάνει.
«Η Κίνα αρνείται να καταδικάσει την επιθετικότητα της Ρωσίας… Και στηρίζει τη ρωσική οικονομία», υποστήριξε, προσθέτοντας «Οι Σύμμαχοι ήταν ξεκάθαροι ότι οποιαδήποτε παροχή θανατηφόρας βοήθειας από την Κίνα στη Ρωσία θα ήταν ένα ιστορικό λάθος, με βαθιές επιπτώσεις».
Το ΝΑΤΟ ελέγχεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και, όποτε οποιοδήποτε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστηρίξει μια θέση που απαιτεί η κυβέρνηση των Η.Π.Α., τα διαφωνούντα έθνη έχουν ενταχθεί τελικά για να συναινέσουν σε αυτήν και η ψηφοφορία γι' αυτήν ήταν ομόφωνη. Επιπλέον, στις 7 Απριλίου, η South China Morning Post ανέφερε πως «Η Ευρώπη «υπολογίζει στην Κίνα» για να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, λένε οι ηγέτες στον Xi Jinping στο Πεκίνο», έτσι ώστε να μην είναι μόνο το ΝΑΤΟ αλλά η ΕΕ που απειλεί την Κίνα σε αυτό. Ωστόσο, η επίσημη εφημερίδα της κινεζικής κυβέρνησης, Global Times, έδωσε τον τίτλο «Οι τριμερείς συνομιλίες Κίνας-Γαλλίας-ΕΕ θέτουν τη σωστή πορεία για τους δεσμούς», και συνέχισε να αγνοεί τις απαιτήσεις της Δύσης να συνθηκολογήσει με την Ουκρανία. Ανέφερε αντ' αυτού ότι η πρόθεση της Κίνας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι να χρησιμεύσει ως «μεσολαβητής» μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας σε αυτόν. Με άλλα λόγια: αυτός ήταν ο κινεζικός τρόπος να πει όχι στη Δύση — χωρίς να μεταδώσει στο κοινό πως το είχε κάνει.
Αυτήν την στιγμή, η Αμερική, ουσιαστικά, απαιτεί από την Κίνα να πάει εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εάν η Κίνα συναινέσει σε αυτό, τότε η Κίνα θα έχει ουσιαστικά χάσει την κυριαρχία της και η Αμερική θα έχει τότε τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει στην Ουκρανία. Επιπλέον: Το να πάρει τότε η Αμερική την Ταϊβάν από την Κίνα δε θα είναι τόσο σημαντικό, γιατί η Αμερική θα έχει ήδη πάρει τον έλεγχο της Κίνας. Σε αυτό το στάδιο, θα ξεκινήσει, σοβαρά, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Ο προϋπολογισμός «άμυνας» των ΗΠΑ θα εκτοξευθεί στα ύψη και η Αμερική θα μπει σε πλήρη πολεμική βάση. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ προετοιμάζει ήδη νομοθεσία για να μπορέσει να συμβεί αυτό. Επιπλέον, η Ρωσία, από την πλευρά της, εξέδωσε στις 31 Μαρτίου κύρια νέα δήλωση της κατευθυντήριας ιδεολογίας της, και τονίζει σε αυτήν ότι επιτεύχθηκε σε συνεργασία τόσο με την Κίνα και την Ινδία, όσο και με άλλα έθνη του παγκόσμιου νότου.
—————
* Το νέο βιβλίο του ερευνητή ιστορικού Eric Zuesse, AMERICA'S EMPIRE OF EVIL: Hitler's Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change , είναι για το πώς η Αμερική κατέλαβε τον κόσμο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να τον υποδουλώσει σε δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων. Τα καρτέλ τους εξάγουν τον παγκόσμιο πλούτο ελέγχοντας όχι μόνο τα «ειδησεογραφικά» μέσα ενημέρωσης αλλά και τις κοινωνικές «επιστήμες» — εξαπατώντας το κοινό.