Τρία κορυφαία λάθη της Άνγκελα Μέρκελ που όμως μόλις πήρε το υψηλότερο βραβείο της Γερμανίας

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τιμήθηκε πρόσφατα με το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στη Γερμανία, το Τάγμα της Αξίας, για την προσφορά της στη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ορισμένοι επέκριναν αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η Μέρκελ δεν αξίζει της τιμής. Ακολουθούν τρεις λόγοι για τους οποίους πιστεύουν πως η Μέρκελ έχει καταστρέψει την ΕΕ και δεν αξίζει το βραβείο.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Άνγκελα Μέρκελ απονεμήθηκε το Τάγμα της Αξίας

Πρώτον, παρά το γεγονός ότι ήταν συντηρητική, η Μέρκελ δημιούργησε ένα αριστερό στάτους κβο στην Ευρώπη. Η Μέρκελ είναι επικεφαλής του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στη Γερμανία από το 2000 και γενικά θεωρείται συντηρητική. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Καγκελάριος, η Μέρκελ ακολούθησε πολιτικές που πολλοί συντηρητικοί θα θεωρούσαν φιλελεύθερες. Για παράδειγμα, υπήρξε ένθερμη υποστηρικτής των πολιτικών της ΕΕ για το κλίμα, οι οποίες συχνά θεωρούνται αριστερές.

Δεύτερον, ο χειρισμός της Μέρκελ για την ελληνική κρίση χρέους έχει επικριθεί. Ενώ η Μέρκελ συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το έκανε με σκληρούς όρους που πολλοί Έλληνες θεώρησαν ότι ήταν άδικοι. Αυτό έχει οξύνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια προς τη Μέρκελ στην Ελλάδα.

Τέλος, η απόφαση της Μέρκελ να υποδεχθεί Σύριους πρόσφυγες στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν επίσης αμφιλεγόμενη. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή ήταν μια συμπονετική και απαραίτητη απόφαση, άλλοι επέκριναν τη Μέρκελ επειδή δεν έλαβε υπόψη τους πιθανούς κινδύνους να επιτραπεί η είσοδος τόσο πολλών προσφύγων στη χώρα. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι η εισροή προσφύγων οδήγησε σε αύξηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Λαμβάνοντας υπόψη το τρομερό ιστορικό της Μέρκελ στη διακυβέρνηση, η απόφαση να της απονεμηθεί το υψηλότερο πολιτικό βραβείο είναι αστεία. Ένας επιτυχημένος, άξιος και σκληρά εργαζόμενος ηγέτης είναι αυτός που δεν εγκαταλείπει ποτέ την πολιτική του/της πολιτική ιδεολογία και αξίες μπροστά σε προσωπικές χάρες. Ωστόσο, η Μέρκελ έκανε το αντίθετο, θυσίασε τις αρχές και τις αξίες της για να προωθήσει την πολιτική της καριέρα και οι αποφάσεις της είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ως εκ τούτου, η Angela Merkel που έλαβε το υψηλότερο πολιτικό βραβείο Order of Merit είναι μια ειρωνεία από μόνη της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail