Το Κίεβο ρίχνει στάχτη στα μάτια, προετοιμάζεται για επίθεση

Freepen.gr - Όπως στις αρχές του 2022, το Κίεβο και τα δυτικά ΜΜΕ προέβλεπαν τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία σε εβδομαδιαία βάση, έτσι και σήμερα όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πνίγονται στις εικασίες για την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, αναφέρει το southfront.org.

Το Newsweek έγραψε πως η αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου είχε προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα δε θα υπάρξει τίποτα στις 30 Απριλίου. Υπάρχουν φήμες πως η αντεπίθεση μπορεί να συμπέσει με την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου.

Με τη σειρά τους, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι ρίχνουν στάχτη στα μάτια και αναφέρουν ότι ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμη την πλήρη χρήση όλων των στρατιωτικών δυνατοτήτων και οι μεγάλες απώλειες υπονομεύουν την ικανότητά τους να ξεκινήσουν μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.

Όλα τα συνεχιζόμενα σχόλια για τις επιθετικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας δεν είναι παρά μέρος του πολέμου πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, οι προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζονται στα μέτωπα.

Ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα θα ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Πιθανότατα, οι στέπες στην περιοχή Zaporozhye θα γίνουν το κύριο πεδίο μάχης. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις μαχητικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις κοντά στο Πολογί και οι ομάδες αναγνώρισης τους δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή. Αναμένεται πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να διαρρήξουν τη Μελιτόπολη και την Αζοφική Θάλασσα για να καταλάβουν το λιμάνι του Μπερντιάνσκ και να απειλήσουν τη γέφυρα της Κριμαίας.

Ταυτόχρονα, μια άλλη επίθεση μπορεί να απειλήσει την κατεύθυνση προς το Ugledar για να κόψει τον αυτοκινητόδρομο της Μαριούπολης και να περιπλέξει τη ρωσική επιμελητεία.

Στο νότο, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν επίσης τη δραστηριότητά τους στη δυτική όχθη του Δνείπερου. Εξοπλίζουν θέσεις βολής με πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς. Οι άμαχοι απομακρύνονται βίαια από το Stanislav. Στρατιωτικές στήλες κινούνται τη νύχτα από το Krivoy Rog στη νότια κατεύθυνση προς τον Berislav.

Η διάσχιση του ποταμού είναι απαραίτητο βήμα για μια επιτυχημένη επίθεση σε ένα ευρύ μέτωπο. Ο σκοπός της επίθεσης από τη δυτική όχθη του Δνείπερου είναι να αποσπάσει την προσοχή και να καθηλώσει τις ρωσικές μονάδες.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μεγάλης κλίμακας επιθετικές ενέργειες είναι απίθανες. Ωστόσο, σίγουρα, ο ουκρανικός στρατός θα αυξήσει την ένταση των βομβαρδισμών του άμαχου πληθυσμού στον αστικό οικισμό του Ντόνετσκ, προκειμένου να υπερφορτώσει τη ρωσική αεράμυνα.

Τα ερείπια του Μπαχμούτ μπορεί να γίνουν πεδίο εκδίκησης της Ουκρανίας. Η ήττα δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτικών από μονάδες της Wagner ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση. Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να χωρίσει τις μονάδες Βάγκνερ και τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν την πόλη.

Ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει επίσης δυνάμεις στην περιοχή του Χάρκοβο, στα μέτωπα Kupyansk και Svatovo. Σε περίπτωση επιτυχίας σε αυτόν τον τομέα, οι Ουκρανοί θα έχουν την ευκαιρία να περιβάλλουν τον οικισμό Lisichansk-Severodonetsk.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός παρακολουθεί στενά τους ελιγμούς του εχθρού, καταστρέφει ουκρανικές στρατιωτικές στήλες και ανθρώπινο δυναμικό, ενισχύει την άμυνα και εξαπολύει μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail