Ακόμη ένα χτύπημα στις ΗΠΑ: Η Αργεντινή θα πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές σε γιουάν αντί για δολάρια

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Η παγκόσμια τάση αντικατάστασης του δολαρίου ΗΠΑ με τοπικά νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές επιταχύνεται καθώς περισσότερες χώρες παραιτούνται από το δολάριο.

Την Τετάρτη, η Αργεντινή δήλωσε ότι θα πληρώσει για τις κινεζικές εισαγωγές σε γιουάν αντί για δολάρια για να διατηρήσει τα διεθνή της αποθέματα.

Σε μια συνάντηση στο Μπουένος Άιρες με τον πρεσβευτή της Κίνας Ζου Σιαόλι, ο υπουργός Οικονομίας Σέρτζιο Μάσα είπε πως η Αργεντινή θα είναι σε θέση να «προγραμματίσει όγκο εισαγωγών σε γιουάν αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον επόμενο μήνα».

Ο Μάσα είπε πρόσθεσε ότι η απόφαση για πληρωμή σε γιουάν «βελτιώνει την προοπτική των καθαρών αποθεματικών της Αργεντινής».

«Μας επιτρέπει επίσης να διατηρήσουμε το επίπεδο δραστηριότητας, τον όγκο των εισαγωγών, τον ρυθμό του εμπορίου μεταξύ Αργεντινής και Κίνας και τα επίπεδα οικονομικής λειτουργίας που χρειάζεται η Αργεντινή» ανέφερε ο Μάσα, μετά από μια κακή χρονιά για την εγχώρια γεωργία και, συνεπώς, τις εξαγωγές, εν μέσω μιας επίμονης ξηρασία.

Οι μέρες της ηγεμονίας του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται να είναι μετρημένες καθώς πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει εναλλακτικά νομίσματα αντί του δολαρίου ΗΠΑ για διεθνείς συναλλαγές.

Η θέση του δολαρίου ΗΠΑ ως το κύριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα αμφισβητείται κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετές χώρες έχουν αρχίσει να μειώνουν την εξάρτησή τους από το δολάριο και να ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail