Νέες διαρροές εγγράφων της Στρατιωτικής Πληροφορίας ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ανησυχούν την Ουάσιγκτον

Document Published by Donbass Devushka
Ουάσιγκτον, έχεις πρόβλημα. Η είδηση ​​κυκλοφόρησε αργά την Παρασκευή ότι μια νέα παρτίδα απόρρητων εγγράφων κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να βάλει ένα βοήθημα ταινίας σε μια πιπιλιστική πληγή στο στήθος. (Σημείωση, η παραπάνω εικόνα ήταν από την προηγούμενη έκδοση και είναι σε όλο το Twitter και το Telegram)

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια νέα παρτίδα απόρρητων εγγράφων που φαίνεται να περιγράφουν λεπτομερώς τα μυστικά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας από την Ουκρανία στη Μέση Ανατολή έως την Κίνα εμφανίστηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, ανησυχώντας το Πεντάγωνο και προσθέτοντας αναταραχή σε μια κατάσταση που φαινόταν να έχει αιχμαλωτίσει την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η κλίμακα της διαρροής - οι αναλυτές λένε πως μπορεί να έχουν ληφθεί περισσότερα από 100 έγγραφα - μαζί με την ευαισθησία των ίδιων των εγγράφων, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ανώτεροι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών χαρακτήρισαν τη διαρροή «εφιάλτη για τα Five Eyes», σε μια αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά, τα λεγόμενα έθνη Five Eyes που μοιράζονται ευρέως πληροφορίες.

Τα τελευταία έγγραφα βρέθηκαν στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους την Παρασκευή, μια ημέρα αφότου ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν ότι ερευνούν πιθανή διαρροή απόρρητων ουκρανικών πολεμικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των δυνατοτήτων αεράμυνας της Ουκρανίας.

Μια διαφάνεια, με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου, φέρει την ένδειξη "Secret/NoForn", που σημαίνει πως δεν προοριζόταν να κοινοποιηθεί σε ξένες χώρες. Ο Mick Mulroy, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, είπε ότι η διαρροή των απόρρητων εγγράφων αντιπροσωπεύει «μια σημαντική παραβίαση ασφάλεια» που θα μπορούσε να εμποδίσει τον ουκρανικό στρατιωτικό σχεδιασμό. «Καθώς πολλές από αυτές ήταν εικόνες εγγράφων, φαίνεται ότι ήταν μια σκόπιμη διαρροή που έγινε από κάποιον που ήθελε να βλάψει τις προσπάθειες της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», είπε.

Επιτρέψτε μου να δηλώσω εκ των προτέρων τι πιστεύω — αυτά τα έγγραφα είναι αυθεντικά και η διαρροή πιθανότατα δεν προήλθε από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Γιατί; Επειδή πολλά φέρουν την ένδειξη "NOFORN", που σημαίνει πως αυτά τα έγγραφα με αυτή τη σήμανση προορίζονται μόνο για τα μάτια των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, να μη μοιραστούν με ξένους, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και, ιδιαίτερα, την Ουκρανία. Ακολουθεί ένα παράδειγμα εγγράφου NOFORN:



Κοιτάξτε την ενότητα στο κάτω αριστερό τεταρτημόριο. Η ημερομηνία αυτού του εγγράφου είναι η 1η Μαρτίου 2023. Παρέχει έναν κατάλογο των συμμάχων χωρών που παρέχουν εκπαίδευση στις ουκρανικές δυνάμεις σε μια ποικιλία οπλικών συστημάτων και άλλες στρατιωτικές δεξιότητες. Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα πως η Γερμανία κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης, σύμφωνα με αυτό το έγγραφο.

Κάποιοι εικάζουν ότι πρόκειται για σκόπιμη διαρροή από τις ΗΠΑ για να «μπερδέψουν» τους Ρώσους. Συγγνώμη παιδιά, αυτό είναι ανοησία. Οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται σε αυτά τα έγγραφα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην ονομαστική τους αξία από τους Ρώσους αναλυτές πληροφοριών. Θα κάνουν αντιπαράθεση και θα συγκρίνουν με τα δικά τους ισχυρά αποθέματα νοημοσύνης προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να επισημάνουν ως παραπληροφόρηση. Είμαι βέβαιος ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο εκπονεί ενημερωτικές εκθέσεις όπως αυτή για τους στρατηγούς πεδίου. Οι Ρώσοι δεν κάθονται παθητικά και περιμένουν μερικές σταλαγματιές από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Άλλοι πιστεύουν πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διέρρευσαν αυτές τις πληροφορίες για να σπείρουν δυσπιστία στις συμμαχικές τάξεις. Αποκλείω και αυτήν την εξήγηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι μια βιώσιμη δυνατότητα. Εάν η Ρωσία το έκανε αυτό, τότε κινδυνεύει να αποκαλύψει ότι έχει ένα περιουσιακό στοιχείο ή περιουσιακά στοιχεία στις τάξεις των ΗΠΑ. Η παραγωγή τέτοιων πληροφοριών θα κατέβαζε τους ύποπτους δράστες και θα μπορούσε να εκθέσει το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που κατασκοπεύει υπέρ της Ρωσίας. Ποιο είναι το κίνητρο για τη Ρωσία να υψώσει μια προειδοποιητική σημαία για να προσελκύσει τέτοιου είδους την προσοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ένα πιθανό κίνητρο, να πείσουμε το προσωπικό της αντικατασκοπείας των ΗΠΑ να κυνηγήσει τις ουρές τους και να διεξάγει έρευνες που θα διαταράξουν τον στρατιωτικό σχεδιασμό και την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Πιθανό, αλλά γυρίστε το. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή κάποια από τις χώρες του ΝΑΤΟ είχαν περιουσιακά στοιχεία στο ρωσικό Γενικό Επιτελείο, θα συμβουλεύατε τη Δύση να απελευθερώσει ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ και ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ρωσικές στρατιωτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προσπαθήσει να δημιουργήσει χάος από την πλευρά τους; Ή, θα κρατούσατε αυτές τις πληροφορίες στενά και θα ξέρετε πως διαβάζατε το ρωσικό βιβλίο και θα μπορούσατε ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε τις κινήσεις τους χωρίς να εκθέσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία; Ό,τι είναι καλό για τη θηλυκή χήνα, είναι καλό για την αρσενική.

Αρχικά είχα την τάση να πιστεύω ότι αυτή η διαρροή μπορεί να προήλθε από έναν από τους εταίρους του ΝΑΤΟ. Μετά όμως είδα πως υπάρχουν έγγραφα ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ και NOFORN. Αυτό καθιστά εξαιρετικά απίθανο οποιονδήποτε από τους εταίρους του ΝΑΤΟ να είχε πρόσβαση σε αυτό το θησαυροφυλάκιο εγγράφων.

Το βασικό θέμα είναι ποιος είχε πρόσβαση; Τα στοιχεία δείχνουν κάποιον στον στρατό ή την κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα έγγραφα SECRET δεν δημοσιεύονται σε συστήματα ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤα. Το υλικό TS βρίσκεται σε ξεχωριστή πλατφόρμα. Το πιο πιθανό σενάριο (αλλά όχι το μοναδικό) είναι πως ένα άτομο ή άτομα εκτύπωσαν αυτά τα έγγραφα σε μια από τις διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και τα αφαίρεσαν κρυφά. Αυτό που μένει να καθοριστεί είναι εάν το ένοχο μέρος ή τα μέρη κατασκοπεύουν υπέρ των Ρώσων ή ενεργούν με δική τους βούληση. Η εικασία σας είναι τόσο καλή όσο η δική μου.

Οι άνθρωποι στη Μόσχα δεν είναι τρομερά ενθουσιασμένοι με αυτό. Ίσως είναι σπουδαίοι ηθοποιοί ή ίσως συνειδητοποιούν ότι η δημοσίευση αυτού του υλικού δεν αλλάζει αυτό που χρειάζεται να κάνει ο ρώσικος στρατός στο πεδίο της μάχης.

Η Μόσχα γνωρίζει ήδη ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο CNN την Παρασκευή. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα που είχαν εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

«Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

«Αυτό το επίπεδο συμμετοχής αυξάνεται σταδιακά», πρόσθεσε. «Κρατάμε το βλέμμα μας σε αυτή τη διαδικασία. Λοιπόν, φυσικά, κάνει την όλη ιστορία πιο περίπλοκη, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης». https://t.me/DonbassDevushka/53406

Είμαι εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι κανένα από τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν που έχω δει (και έχω δει μόνο λιγότερο από το 5% του υλικού) δεν παρέχει καμία ουσιαστική εικόνα για το τι κατανοούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για τις ρωσικές δυνατότητες. Τα σχέδια και οι δραστηριότητες που περιγράφονται σε αυτά τα έγγραφα φαίνεται να αγνοούν το είδος των ισχυρών στρατιωτικών δυνατοτήτων που μπορεί να φέρει η Ρωσία για να αντιμετωπίσει τα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για την Ουκρανία.

Θυμάστε τον περασμένο Οκτώβριο; Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να περάσουν τον ποταμό Δνείπερο και να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Η δύναμη των 600 ανδρών σταμάτησε από τους Ρώσους, με τουλάχιστον 90 νεκρούς, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στους UK Times:

Το αποτέλεσμα αυτής της διαρροής είναι απλό — πρόκειται να δημιουργήσει χάος στην ειδική ομάδα των ΗΠΑ στην οποία έχει ανατεθεί η αποστολή να υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εύρεση και η τιμωρία των υπευθύνων δε θα αλλάξει τις επιζήμιες επιπτώσεις στην προσπάθεια των ΗΠΑ. Υποψιάζομαι ότι οι Ρώσοι αρπάζουν σακούλες με ποπ κορν για να απολαύσουν αυτό που ακολουθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail