Η κατάσταση της κοινωνίας μας δεν ήταν ποτέ τόσο κακή, και μόνο θα χειροτερέψει…

Πολλοί άνθρωποι φαίνονται σοκαρισμένοι που ο ιστός της κοινωνίας μας ξετυλίγεται σταθερά γύρω μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη σε κανέναν. Αυτό που βλέπουμε είναι απλώς ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος στην πράξη. Απορρίψαμε τις αξίες στις οποίες βασίστηκε αυτό το έθνος και τις αντικαταστήσαμε με νέες «αξίες» που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις παλιές αξίες. Τώρα λοιπόν ζούμε σε μια κόλαση που φτιάξαμε μόνοι μας. Σχεδόν κάθε μορφή κακού που μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε εκρήγνυται στην κοινωνία μας και τα ποσοστά εγκληματικότητας αυξάνονται ραγδαία σε όλο το έθνος.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα για αυτό για το οποίο μιλάω. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ιδρυτής της CashApp, Bob Lee, μαχαιρώθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου καθώς περνούσε σε μια από τις πιο πλούσιες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο:

Πατέρας δύο παιδιών, ο Lee, 43 ετών, μαχαιρώθηκε πολλές φορές στο στήθος νωρίς την Τρίτη καθώς περπατούσε στην πολυσύχναστη γειτονιά Rincon Hill της προοδευτικής πόλης ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.

Πιθανότατα υπέθεσε ότι ήταν ακόμα εντάξει να περπατήσει στα «ασφαλή» μέρη του Σαν Φρανσίσκο αργά το βράδυ.

Δυστυχώς, ολόκληρη η πόλη είναι πλέον γεμάτη από αρπακτικά, και μέχρι στιγμής το 2023 το βίαιο έγκλημα αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι πέρυσι:

Από την πανδημία, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στη Χρυσή Πόλη. Οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν κατά 20 τοις εκατό τον τελευταίο χρόνο, οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 14 τοις εκατό, οι εμπρησμοί αυξήθηκαν κατά 6 τοις εκατό και οι επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 2 τοις εκατό.

Σε αυτό το σημείο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αλήθεια.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο ευημερούσες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά παρόλο που η πόλη κολυμπάει σε βουνά με μετρητά, το βίαιο έγκλημα είναι εντελώς εκτός ελέγχου.

Στην πραγματικότητα, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, λέει πως γνωρίζει προσωπικά «πολλούς ανθρώπους» που «δέχθηκαν σοβαρή επίθεση»:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και της Tesla, Έλον Μασκ, ήταν μεταξύ πολλών ηγετών τεχνολογίας που χτύπησαν την ανομία μετά τη δολοφονία του Λι, γράφοντας στο Twitter: «Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω έχουν δεχτεί σοβαρή επίθεση.

«Το βίαιο έγκλημα στο SF είναι φρικτό και ακόμη κι αν συλληφθούν οι επιτιθέμενοι, συχνά απελευθερώνονται αμέσως».

Δεν έχω ιδέα γιατί τόσοι πολλοί πολιτικοί πιστεύουν πως είναι καλή ιδέα να ξαναβγάλουν τους βίαιους εγκληματίες στους δρόμους.

Στο Λος Άντζελες, εξετάζεται επί του παρόντος ένα απίστευτα ανόητο σχέδιο «αποσυμφόρησης» των φυλακών του Λος Άντζελες …

Το συμβούλιο εποπτών της κομητείας του Λος Άντζελες εξετάζει ένα σχέδιο για την «αποσυμφόρηση» των φυλακών αναφέροντας και απελευθερώνοντας οποιονδήποτε έχει εγγύηση 50.000 $ ή λιγότερο, σύμφωνα με έγγραφα της πόλης.

Ένα θέμα ημερήσιας διάταξης προστέθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη με τίτλο «Η κομητεία του Λος Άντζελες θα λάβει τα επόμενα μέτρα για να ερημώσει και να αποπληθωρίσει τις φυλακές της κομητείας του Λος Άντζελες», έμαθε το Fox News.

Το μέτρο εισήχθη από τις επόπτες Lindsey Horvath και Hilda Solis, και οι δύο Δημοκρατικές, και έχει μόνο ένα δημόσιο σχόλιο που επισυνάπτεται σε αυτό.

Τι πιστεύετε ότι θα έκανε αυτό το σχέδιο στα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας στο Λος Άντζελες;

Η απάντηση είναι προφανής.

Κάθε απόφαση έχει συνέπειες και η κοινωνία μας έχει γίνει εφιάλτης λόγω των αμέτρητων αποφάσεων που έχουμε λάβει συλλογικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Αυτήν την στιγμή, ο νόμος και η τάξη καταρρέουν σε όλη τη χώρα και οι εγκληματίες γίνονται πιο θρασύς από ποτέ. Για παράδειγμα, απλώς δείτε τι έκανε μια ομάδα διαρρηκτών στην περιοχή του Σιάτλ:

Οι διαρρήκτες που ξέφυγαν με περισσότερα από 400 ηλεκτρονικά από το κατάστημα λιανικής της Apple στο Alderwood Mall έφτασαν στο σημείο εισόδου τους κόβοντας τον τοίχο του μπάνιου του γειτονικού καταστήματος μηχανών εσπρέσο, επιβεβαίωσε το αστυνομικό τμήμα Lynnwood (LPD).

Ο ιδιοκτήτης της γειτονικής επιχείρησης λέει ότι είναι ευγνώμων που δεν τραυματίστηκε κανείς επειδή η κλοπή των 500.000 δολαρίων συνέβη ενώ το κατάστημα ήταν κλειστό.

Περιττό να πούμε πως η εγκληματικότητα έχει γίνει τεράστιο πρόβλημα και στην ανατολική ακτή.

Στο Big Apple, η κλοπή αυτοκινήτων ήταν «αυξημένη κατά 32% πέρυσι»:

Η κλοπή αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, αναφέρει η έκθεση. Η μεγάλη κλοπή οχημάτων στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 32% πέρυσι, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κακούργημα. Σύμφωνα με τον Sewell, οι περισσότερες κλοπές γίνονται στο Μπρονξ και στο βόρειο Μανχάταν.

Δεν εξελέγη ο Έρικ Άνταμς για να θέσει υπό έλεγχο το έγκλημα;

Προφανώς δε λειτουργεί μέχρι στιγμής.

Αλλά φυσικά αυτή η κρίση δεν πρόκειται να λυθεί με το να διώξουν μια ομάδα διεφθαρμένων πολιτικών και να φέρουν μια άλλη ομάδα διεφθαρμένων πολιτικών για να τους αντικαταστήσουν.

Δυστυχώς, τα προβλήματά μας είναι πολύ πιο βαθιά από αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι εκατομμύρια και εκατομμύρια νεαροί Αμερικανοί έχουν μια εντελώς στρεβλή άποψη για την πραγματικότητα σε αυτό το σημείο. Οι περισσότεροι από αυτούς περνούν πολλές ώρες κάθε μέρα στα τηλέφωνά τους, στους υπολογιστές τους ή βλέποντας τηλεόραση. Σχεδόν όλος ο «προγραμματισμός» που καταναλώνουν τους εκπαιδεύει να βλέπουν τον κόσμο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, και συχνά αυτό έχει εξαιρετικά τραγικά αποτελέσματα.

Λίγες μέρες μετά τον φρικτό μαζικό πυροβολισμό που είδαμε στο Νάσβιλ, ένας άλλος νεαρός σχεδίαζε «να επιτεθεί σε τρία σχολεία και εκκλησίες στο Κολοράντο»:

Μια τρανσέξουαλ έφηβη βρίσκεται υπό κράτηση αφού οι αρχές είπαν ότι ανακάλυψαν ένα μανιφέστο που περιγράφει λεπτομερώς το σχέδιό της να επιτεθεί σε τρία σχολεία και εκκλησίες στο Κολοράντο, μόλις τέσσερις ημέρες αφότου η Audrey Hale δολοφόνησε έξι άτομα στο Covenant School στο Νάσβιλ.

Ο William Whitworth, 19 ετών, ο οποίος ακούει στο όνομα Lilly και αναφέρεται με γυναικείες αντωνυμίες στα έγγραφα σύλληψης, συνελήφθη στις 31 Μαρτίου.

Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η αστυνομία μπόρεσε να επέμβει έγκαιρα.

Αλλά συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, οι βίαιες επιθέσεις σε εκκλησίες στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 288 τοις εκατό σε σύγκριση με τους ίδιους τρεις μήνες το 2022:

Συνολικά, οι δράστες επιτέθηκαν σε εκκλησίες 69 φορές τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, σε σύγκριση με 24 τέτοιες πράξεις την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 288%. Ο αυξανόμενος ρυθμός των αντιχριστιανικών επιθέσεων —που περιλαμβάνει εμπρησμούς, απειλές για βόμβες, βανδαλισμούς και ιεροσυλία— έχει επηρεάσει χώρους λατρείας σε 29 πολιτείες.


Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή.

Καθώς οι «αξίες» της κοινωνίας μας συνεχίζουν να μεταμορφώνονται, περισσότερο χάος είναι αναπόφευκτο.

Και οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι δεν είναι τα βίαια αρπακτικά που περιφέρονται στους δρόμους μας.

Όπως θα αναφέρω λεπτομερώς σε ένα άρθρο-βόμβα που θα δημοσιεύσω αργότερα σήμερα για τους πληρωμένους συνδρομητές μου στο Substack, οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι από όλους είναι αυτοί που περιφέρονται στις αίθουσες της εξουσίας σε όλο αυτό το έθνος.

Από την κορυφή μέχρι τα κάτω, ολόκληρη η κοινωνία μας έχει εμποτιστεί με μεγάλο κακό.

Ας ελπίσουμε πως η Αμερική θα επιλέξει να αντιστρέψει την πορεία σύντομα, γιατί αν παραμείνουμε στον δρόμο που ακολουθούμε αυτήν την στιγμή, τα πράγματα δε θα τελειώσουν καλά για εμάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail