Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν πυρηνικό υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων στη Μέση Ανατολή για να αποτρέψουν το Ιράν

Στις 8 Απριλίου, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει ένα πυρηνικό υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων στη Μέση Ανατολή για την υποστήριξη του 5ου Στόλου που εδρεύει στο Μπαχρέιν.

Ο διοικητής Timothy Hawkins, εκπρόσωπος του στόλου, δήλωσε πως το USS Florida εισήλθε στην περιοχή στις 6 Απριλίου και άρχισε να διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ στις 7 Απριλίου. Το Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε μια φωτογραφία του υποβρυχίου κλάσης Οχάιο καθώς διέσχιζε τη Διώρυγα του Σουέζ στο δρόμο του προς τον Περσικό Κόλπο.

«Είναι ικανό να μεταφέρει έως και 154 πυραύλους κρουζ επίθεσης Tomahawk και έχει αναπτυχθεί στον 5ο στόλο των ΗΠΑ για να βοηθήσει στη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι πύραυλοι κρουζ επίθεσης Tomahawk μπορούν να εκτοξευθούν από πλοία ή υποβρύχια και έχουν βεληνεκές έως 2.500 χιλιόμετρα.

Το Πεντάγωνο συνήθως δεν αποκαλύπτει τις τοποθεσίες των υποβρυχίων του ενώ βρίσκονται στη θάλασσα. Η ανάπτυξη ανακοινώθηκε μια ημέρα αφότου ο 5ος στόλος των ΗΠΑ και οι εταίροι του δημοσίευσαν μια προειδοποίηση που συμβουλεύει όλα τα πλοία να προχωρήσουν με προσοχή μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν.

Επικαλούμενοι δύο ενημερωμένους αξιωματούχους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, οι New York Times ανέφεραν ότι η Αεροδιαστημική Δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προετοίμαζε επίθεση με drones εναντίον εμπορικών πλοίων ισραηλινών πολιτών που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο και στην Αραβική Θάλασσα.

Δύο στρατιωτικοί σύμβουλοι των φρουρών σκοτώθηκαν σε πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Συρία. Ένοπλες φατρίες που υποστηρίζονται από το Ιράν συμμετείχαν επίσης σε μια θανατηφόρα αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις στη βορειοανατολική περιοχή της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας πριν από λίγες εβδομάδες. Η Τεχεράνη ορκίστηκε να εκδικηθεί.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα με έδρα τη Νέα Υόρκη πως η ανάπτυξη του USS Florida είχε σκοπό να αποτρέψει το Ιράν και να διατηρήσει την σταθερότητα μιας από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες στον κόσμο.

Ο 5ος στόλος περιπολεί το κρίσιμο στενό του Ορμούζ, το στενό στόμιο του Περσικού Κόλπου μέσω του οποίου διέρχεται το 20% του συνόλου του πετρελαίου. Οι δραστηριότητές του καλύπτουν το στενό Bab el-Mandeb στα ανοιχτά της Υεμένης και την Ερυθρά Θάλασσα που εκτείνεται μέχρι την Αιγυπτιακή Διώρυγα του Σουέζ.

Η ανάπτυξη του USS Florida είναι το τελευταίο σε μια σειρά μέτρων από την Ουάσιγκτον με σκοπό να εκφοβίσει το Ιράν και τους συμμάχους του στη Μέση Ανατολή. Στα τέλη Μαρτίου, το Πεντάγωνο αποφάσισε να διατηρήσει την Ομάδα Κρούσης του αεροπλανοφόρου George HW Bush στη Μεσόγειο Θάλασσα καθώς και να αναπτύξει μια μοίρα επιθετικών αεροσκαφών A-10 στην περιοχή.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail