Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντική συμβολικά παρά στρατιωτικά

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ χαλιναγωγείται από τα Mainstream Media (MSM) ως ένα μεγάλο πλήγμα για την ασφάλεια της Ρωσίας, αφού είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό της γραμμής επαφής αυτών των δύο, για να μην αναφέρουμε την περιστροφή που τίθεται σε αυτή την εξέλιξη για να ισχυριστεί ότι ο Πρόεδρος Πούτιν απέτυχε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό το σκανδιναβικό έθνος υπήρξε σκιώδες μέλος αυτού του μπλοκ εδώ και δεκαετίες. Η επισημοποίηση της σχέσης ασφαλείας της με αυτήν τη Συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι επομένως πιο σημαντική συμβολικά παρά στρατιωτικά.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο χρόνος στον οποίο συνέβη αυτό βοηθά στη διαμόρφωση της εργαλειοποιημένης αφήγησης ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας απέτυχε στον στόχο της να σταματήσει την επέκταση του ΝΑΤΟ, αλλά αυτή η αντίληψη βασίζεται σε μια ψευδή κατανόηση του γιατί ξεκίνησε αυτή η εκστρατεία. Αποσκοπούσε αποκλειστικά στην αποκατάσταση της ακεραιότητας των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας της χώρας αυτής στην Ουκρανία αφότου το μπλοκ τις πέρασε κρυφά εκεί, όχι στην αποτροπή της επέκτασής του αλλού, πόσο μάλλον στην επαναφορά της προηγούμενης ανάπτυξής της στα σύνορα της Ρωσίας.

Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά μεταξύ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και της Φινλανδίας, ακόμη και μεταξύ της σκιώδους ιδιότητας του μέλους αυτών των δύο σε αυτό το μπλοκ. Η γεωγραφία της πρώτης διευκολύνει τις μεγάλης κλίμακας θωρακισμένες επιθέσεις ενώ της τελευταίας φυσικά το εμποδίζουν αυτό. Επιπλέον, η Ουκρανία συνδέεται πολιτισμικά με τη Ρωσία και είναι επομένως ικανή να λειτουργήσει ως εξαγωγέας υβριδικών απειλών διαίρεσης και κυριαρχίας που βασίζονται στον πόλεμο πληροφοριών, ενώ η Φινλανδία δεν έχει τέτοιο υβριδικό Πολεμικό δυναμικό.

Έχοντας υπόψη αυτούς τους λόγους, το Κρεμλίνο ακολουθεί μια προσέγγιση αναμονής για την ένταξη της Φινλανδίας, με την οποία θα επαναβαθμολογήσει την περιφερειακή στρατιωτική πολιτική του ως απάντηση σε ό, τι αναπτύσσει το ΝΑΤΟ σε αυτό το σκανδιναβικό έθνος. Το RT δημοσίευσε επίσης δύο διορατικά άρθρα σχετικά με αυτή την εξέλιξη που αξίζει να διαβαστούν: "αγκαλιάζοντας την αυτοκρατορία: τι σημαίνει η ένταξη στο ΝΑΤΟ για την κάποτε περίφημα ουδέτερη Φινλανδία;" και "Φιοδόρ Λουκιανόφ: η Φινλανδία μπορεί να μετανιώσει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ όταν όλοι ξεμεθύσουν".

Τα προαναφερθέντα άρθρα ενισχύουν την τεκμηριωμένη αντίληψη ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική, ειδικά όσον αφορά αυτό που αποκαλύπτει για την επιτυχή επαναβεβαίωση από τις ΗΠΑ της προηγουμένως μειούμενης μονοπολικής ηγεμονίας τους στην Ευρώπη. Σχετικά με αυτή την τάση, οι ατρόμητοι αναγνώστες θα ωφεληθούν διαβάζοντας το σύνολο του άρθρου του Γενικού Διευθυντή του ρωσική Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων (RIAC) Andrey Kortunov από τα τέλη του περασμένου έτους σχετικά με "μια νέα Δυτική συνοχή και παγκόσμια τάξη".

Υποστηρίζει επιτακτικά πως η επιτυχία της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Ευρώπης στον απόηχο της ειδικής επιχείρησης της χώρας του δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί, γεγονός που δυσφημεί την ευσεβή αφήγηση που προωθείται συνήθως από την κοινότητα Alt-Media (AMC) που ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Τίποτα δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια σύμφωνα με τον Kortunov, αν και αυτό επίσης δε σημαίνει πως η νίκη τους στο νέο Ψυχρό Πόλεμο μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη όπως τα MSM έχουν την τάση να υπονοούν.

Αντίθετα, η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποδεικνύει απλώς ότι οι ΗΠΑ έχουν εδραιώσει με επιτυχία τη "σφαίρα επιρροής" τους στη Δύση, μετατρέποντάς την έτσι σε ενιαίο πόλο εν μέσω της επικείμενης τριπλής διατάραξης των Διεθνών Σχέσεων. Αυτή η ταχέως εξελισσόμενη διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα το Χρυσό Δισεκατομμύριο της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η σινο-ρωσική Αντάντ και ο ανεπίσημα Ινδικός Παγκόσμιος Νότος να γίνουν οι τρεις πιο σημαντικοί παίκτες του κόσμου, των οποίων η πολύπλοκη αλληλεπίδραση θα καθορίσει το περίγραμμα της αναδυόμενης παγκόσμιας τάξης.

Επιστρέφοντας στο γεγονός που ενέπνευσε αυτή την ανάλυση, η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επιταχύνει την προαναφερθείσα διαδικασία, γεγονός που την καθιστά έτσι την πρωταρχική λήψη. Δεν υπάρχουν ακόμη σοβαρές στρατιωτικές επιπτώσεις και μπορεί τελικά να μην είναι ποτέ αντίθετες με αυτό που φαντάζονταν τα MSM, αν και τα AMC ήταν επίσης πολύ μακριά από την πραγματικότητα ισχυριζόμενα ότι αυτή η εξέλιξη είναι ασήμαντη. Όπως συμβαίνει σήμερα, οι λαοί δεν μπορούν πλέον να πάρουν τις αφηγήσεις των δύο αυτών μέσων για οτιδήποτε στην ονομαστική τους αξία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail