Η Βάγκνερ τελειώνει τις τελευταίες ουκρανικές ελπίδες στο Μπαχμούτ

Freepen.gr - Το πρωί της 21ης ​​Απριλίου, ο σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ισχυρίστηκε ότι ο ρωσικός στρατός είχε περικυκλώσει την ουκρανική ομάδα στο Μπαχμούτ σε ένα θύλακα, αναφέρει το southfront.org.

Η δήλωση έγινε αφού προέκυψαν αναφορές από το μέτωπο πως οι μαχητές της Βάγκνερ, με την υποστήριξη του αερομεταφερόμενου πυροβολικού, κατάφεραν να κόψουν την κύρια οδό ανεφοδιασμού της ουκρανικής φρουράς. Τα προπύργια της ουκρανικής 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο προς Τσάσοβ Γιαρ δυτικά του Χρόμοβο τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κοπεί περίπου 500 μέτρα του δρόμου.

Ο δρόμος O-0506 ήταν η κύρια οδός επικοινωνίας με την ουκρανική ομάδα στο Bakhmut τις τελευταίες εβδομάδες. Πάνω από το 60% των προμηθειών πήγαιναν μέσω αυτού.

Ορισμένες ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν την απώλεια του δρόμου, αλλά ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να εμποδίσει τους Ρώσους να αποκτήσουν έδαφος.

Την προηγούμενη μέρα, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αυξήσει την πίεση στις ουκρανικές θέσεις στα δυτικά του Χρόμοβο. Προχώρησαν σε δασική περιοχή και πλησίασαν τον αυτοκινητόδρομο, γεγονός που αύξησε απότομα την ποσότητα ουκρανικού εξοπλισμού που καταστράφηκε κατά τις προσπάθειες να σπάσουν το μέτωπο στο Μπαχμούτ.

Εν τω μεταξύ, ο δρόμος από το Bakhmut προς την Konstantinovka δεν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της ουκρανικής ομάδας στην πόλη. Οι μάχες συνεχίζονται σε άμεση γειτνίαση με τον αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ivanovskoe και στο Μπαχμούτ γίνονται μάχες στις νοτιοδυτικές συνοικίες.

Η μάχη έχει ξεσπάσει για τον έλεγχο μιας μεγάλης ζώνης γκαράζ που βρίσκεται μεταξύ της οδού Λεβανέφσκι και Τσαϊκόφσκι. Επίσης, άνδρες της Wagner προχωρούν ανατολικά του μνημείου Mig-17 στην είσοδο της πόλης.

Στο κέντρο του Bakhmut, οι ουκρανικές μονάδες έχασαν όλες τις κύριες θέσεις τους στην περιοχή των σιδηροδρομικών γραμμών και του σιδηροδρομικού σταθμού Bakhmut-2. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια μεγάλη περιοχή στα νότια. Πιο πρόσφατα, εξασφάλισαν την επικράτεια του ξενοδοχείου Transit. Στα βόρεια του σταθμού, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς προσπάθειές τους να αντεπιτεθούν δυτικά του ανελκυστήρα.

Στις βόρειες συνοικίες της πόλης, οι μαχητές της Βάγκνερ προχωρούν σε ένα ευρύ μέτωπο κατά μήκος των οδών Λεβανέφσκι, Ομπορόνι και Πομπέντι. Οι μάχες έχουν ήδη φτάσει στο Νοσοκομείο Νο.2 της πόλης. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι Ρώσοι εισβάλλουν στα οχυρά της Ουκρανικής 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και του 2ου μηχανοποιημένου τάγματος της 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας.

Σήμερα, περίπου το 85% της πόλης Bakhmut βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Wagner.

Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις στον οικισμό Slavyansk-Kramatorsk πλήττονται τακτικά από πυραύλους, drones και εναέριες βόμβες. Ένα από αυτά τα χτυπήματα κατέστρεψε πρόσφατα το αρχηγείο της ουκρανικής επιχειρησιακής ομάδας «Bakhmut». Τα ρωσικά χτυπήματα αυξάνουν τις απώλειες της Ουκρανίας και καταστρέφουν τις ελπίδες τους για αντεπίθεση στο Μπαχμούτ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail