Ο Σι Τζινπίνγκ προέτρεψε να αποτραπεί η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία

RIA Novosti / Alexey Nikolsky
Freepen.gr - Η Κίνα είναι έτοιμη, μαζί με τη Γαλλία, να παροτρύνει την παγκόσμια κοινότητα να αποτρέψει τη χρήση πυρηνικών όπλων και επιθέσεις σε μη στρατιωτικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε την Πέμπτη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μετά από συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Πεκίνο.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει την επίσημη υπόσχεση να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και να μη διεξάγει πυρηνικούς πολέμους, να αντιταχθεί στη χρήση βιολογικών και χημικών όπλων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και είναι κατά των ενόπλων επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες μη στρατιωτικές πυρηνικές εγκαταστάσεις», - αναφέρει η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας μεταφέροντας τα λόγια του Κινέζου ηγέτη.

Το αεροπλάνο του Γάλλου Προέδρου προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Πεκίνου το απόγευμα της Τετάρτης, ώρα Πεκίνου. Η επίσκεψη του Μακρόν θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου.

Αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του Μακρόν στην Κίνα ως Προέδρου της Γαλλίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail