Οι ΗΠΑ βγάζουν χρήματα από τη μάχη με τη Ρωσία στην Ουκρανία – Μόσχα

Freepen.gr - Η πολιτική των ΗΠΑ για την Ουκρανία είναι εγγενώς κυνική και αγνοεί τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού, υποστήριξε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν [φωτο] σε συνέντευξή του στο RT. Η Ουάσιγκτον είναι ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από τις εχθροπραξίες, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ «θεωρούν την Ουκρανία ως πρώτη ύλη για την εκπλήρωση των επιθετικών σκοπών τους εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο ανώτερος διπλωμάτης σε συνέντευξή του. Η Ουάσιγκτον κήρυξε ως στόχο της την «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να παραδίδουν όπλα στο Κίεβο σε άνευ προηγουμένου κλίμακα.

«Ο κύριος ωφελούμενος [από τον εξοπλισμό της Ουκρανίας] είναι οι ΗΠΑ. Το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα [του]… είναι πλέον εξασφαλισμένες παραγγελίες για τα επόμενα χρόνια. Κερδίζουν από τον πόλεμο που διεξάγουν στην Ουκρανία εναντίον μας», είπε ο Galuzin.

Ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε επίσης το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, το οποίο παρουσίασε το Πεκίνο νωρίτερα φέτος, επιβεβαιώνοντας πως θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Ωστόσο, εναπόκειται στο Κίεβο να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, είπε, καθώς ήταν η πλευρά που αποχώρησε αρχικά.

«Το Μάρτιο του 2022, ήταν η Ρωσία που απάντησε θετικά σε μια ουκρανική πρόταση για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών. Και οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία. Διατυπώσαμε ακόμη και ένα σχέδιο συνθήκης με την Ουκρανία», είπε, αναφερόμενος στις συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Τουρκίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail