Τρομερό μάθημα για τον Ζελένσκι. Ποιος έχει ήδη παίξει το ρόλο του και πώς τελείωσαν όλα

AFP 2023 / Armend Nimani
Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η δίκη του αντίχριστου. Αυτό είναι, φυσικά, πάνω από ένα άτομο, αλλά τόσο προικισμένο με τη σκοτεινή πλευρά που θα πιστέψετε στην ύπαρξη του διαβόλου.

Ντμίτρι Μπαβίριν - ria.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το όνομά του είναι Hashim Thachi. Είναι πρώην πρόεδρος, στην πραγματικότητα, ο δημιουργός της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Για τους ντόπιους Αλβανούς, ό,τι είναι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον για τους Αμερικανούς. Και στους Σέρβους είναι γνωστός και ως Φίδι: αυτό είναι το παρατσούκλι του Τάτσι κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου και - κατά σύμπτωση - μια από τις ενσαρκώσεις του διαβόλου στον Χριστιανισμό.

Για τους Σέρβους, το Κοσσυφοπέδιο είναι και ιερή και ιερή γη – το λίκνο της εκκλησίας και του πολιτισμού τους. Υπάρχει όμως μια καταραμένη γωνιά όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, γεννήθηκε ο αντίχριστος: η Ντρένιτσα. Οι μαχητές Αλβανοί αυτής της περιοχής ήταν ο πονοκέφαλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετά την κατάρρευσή της - μια χρόνια απειλή για τους Σέρβους, που εξακολουθούν να ζουν ακριβώς δίπλα - πέρα ​​από τον ποταμό Ibar. Αυτό είναι το μέρος όπου ο σερβικός κόσμος τελειώνει εντελώς και αρχίζει ο αλβανικός. Τα σύνορα και τα εθνοτικά σύνορα που δεν έχουν μετακινηθεί μέχρι τώρα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Αλβανοί εθνικιστές, οι Κατσάκοι, μαίνονταν στη Ντρένιτσα. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν προπύργιο των Vulnetari, των φασιστών αστυνομικών και της τοπικής Bandera. Ο Adem Yashari, ο δημιουργός και αρχιστράτηγος της τρομοκρατικής οργάνωσης Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου (KLA), γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε και προετοίμασε τις επιδρομές των ληστών του εκεί.

Μετά τη δολοφονία τεσσάρων Σέρβων αστυνομικών από τη συμμορία του Jashari ακολούθησε ειδική επιχείρηση στο σπίτι του στη Ντρένιτσα. Κατά τη διάρκεια μιας άγριας συμπλοκής, ο αρχηγός, η οικογένειά του και οι στενότεροι συνεργάτες του (επίσης με οικογένειες) σκοτώθηκαν. Συνολικά, σχεδόν έξι δωδεκάδες πτώματα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Από αυτό το γεγονός το 1998, ξεκίνησε ο πλήρους κλίμακας πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου.

Παράλληλα με τον αμόρφωτο, αλλά σωματικά δυνατό αγρότη Yashari , λειτουργούσε στην Ελβετία ένας άλλος ντόπιος της Drenica, ο Tachi. Για τα 25 του χρόνια, ήταν εκπληκτικά καλός στη δουλειά του - συγκεντρώνοντας κεφάλαια για τον UCK και οργανώνοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για τους μαχητές του στην Αλβανία.

Στα 29 του, ο Θάτσι έλαβε την πρώτη (ερήμην) ποινή του - δέκα χρόνια για τρομοκρατία από γιουγκοσλαβικό δικαστήριο. Στα 30 του, μετά την εκκαθάριση του Yashari, έγινε αρχηγός της ομάδας του UCK στην Drenica. Στα 31 του, εκπροσώπησε τους Αλβανούς στις συνομιλίες του Ραμπουιγιέ, τις οποίες ακολούθησε τελεσίγραφο του ΝΑΤΟ και η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.

Λίγο αργότερα, ο Θάτσι είναι ήδη επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου. Υπό τον ίδιο, ως πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία το 2008. Όταν ο Serpent εξελέγη πρόεδρος το 2016 (κυρίως μια τελετουργική θέση εκεί), ήταν σχεδόν μια τιμητική σύνταξη για έναν άσεμνο 48χρονο νεαρό βετεράνο όλων των σημερινών νικών στο Κοσσυφοπέδιο. Σε μια τόσο ιλιγγιώδη καριέρα υπάρχει και πολύς μυστικισμός.

Αλλά ο καθοριστικός παράγοντας για τη μοίρα των Βαλκανίων ήταν ότι του άρεσε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Madeleine Albright, γνωστή στη Σερβία και ως «η μάγισσα». Ήταν αυτή που διέγραψε τον UCK από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, άσκησε λόμπι για τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου και φρόντισε τον Θάτσι για πολλά ακόμη χρόνια. Όμως δεν είναι μόνη.

Ένα αγόρι από την Αλβανία από ένα απομακρυσμένο χωριό ένιωθε σαν ψάρι στο νερό ανάμεσα στην ελίτ του δυτικού κόσμου -προέδρους, υπουργούς, στρατηγούς, μονάρχες. Έξυπνος, πονηρός, διορατικός, από κάθε άποψη εξαιρετικός άνθρωπος με έμφυτα ένστικτα αρπακτικού, αποδείχθηκε επιτυχημένος διπλωμάτης και ταλαντούχος πολιτικός.

Επιπλέον, παρά το παρελθόν του υπόγειου αγωνιστή, δεν είναι σε καμία περίπτωση ριζοσπάστης - θα ήταν ανόητο εκ μέρους του. Στο φαινομενικά ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, ο Θάτσι ηγήθηκε των μετριοπαθών, υπερασπίστηκε λίγο τους Σέρβους και έχτισε γέφυρες με το Βελιγράδι - προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις και να πείσει το Κοσσυφοπέδιο να αναγνωριστεί. Δηλαδή να κάνει συμφωνία με το διάβολο.

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δέκα άρθρα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι εγκλήματα πολέμου και άλλα έξι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για δολοφονίες, απαγωγές, βασανιστήρια, τρόμο εναντίον Σέρβων, Τσιγγάνων και Αλβανών που είναι άπιστοι στον UCK.

Κατά τη στιγμή της ξαφνικής σύλληψής του πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, η υπόθεση του Tachi περιελάμβανε 1.500 φυσικά στοιχεία, δεκάδες ώρες βιντεοσκοπήσεων, 1.842 έγγραφα σε 43.108 σελίδες και 153 διαβαθμισμένους μάρτυρες.

Όλα αυτά εξετάζονται από το δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ειδικεύεται σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο το 1998-1999. Στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κατάλαβαν με τι τραμπούκους είχαν να κάνουν, γι' αυτό ασφαλίστηκαν - δημιούργησαν ένα είδος κολάρου με βόμβα για την ελίτ του Κοσσυφοπεδίου: αν τσακιστείς, τρως το κεφάλι σου. Δεν είναι γνωστό σε ποια κατεύθυνση συσπάστηκε ο Τάτσι, αλλά έγινε ένας από τους πρώτους πελάτες του δικαστηρίου μαζί με δύο στενούς συνεργάτες του (επίσης τραμπούκους, και οι δύο είναι πρώην πρόεδροι του κοινοβουλίου).

Εδώ και πολύ καιρό, η φίρμα του ομίλου της Δρένιτσας έχει ξεπεράσει τη «σφαγή της Δρένιτσας» (δηλαδή τη σφαγή στη φωλιά του Γιασάρι) σε επίπεδο αναγνώρισης, ακόμη και στα δυτικά ΜΜΕ. Μέσω των προσπαθειών των δυτικών απεσταλμένων, της Carla Del Ponte και του Dick Marty, το όνομα Tachi συνδέεται στενά με το εμπόριο οργάνων. Είχε μια πλήρη εικόνα ενός δολοφόνου και ενός σαδιστή (για να μην αναφέρουμε καταδίκη για τρομοκρατία) στα μάτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων - τόσο Σέρβων όσο και Ευρωπαίων, ακόμη και ορισμένων Αμερικανών. Όμως για περισσότερα από είκοσι χρόνια παρέμεινε ο αγαπημένος των δυτικών αρχών.

Δεν είναι τόσο σημαντικό γιατί το Φίδι έχασε ξαφνικά τα πάντα εκτός από μια προσωπική λατρεία στην πατρίδα του, και πώς αυτό συνδέεται με πολιτικούς ανεμοστρόβιλους στις Ηνωμένες Πολιτείες (υπό τον Ομπάμα, τον Θάτσι επιτηρούσε ο Μπάιντεν, αλλά άρχισαν να τον φυλακίζουν επί Τραμπ). 

Δεν φαίνεται ότι χαλάρωσε, έχασε τη φρουρά του και πέρασε τον δρόμο κάποιου ισχυρού. Ίσως δεν έδωσε ούτε έναν λόγο να ξεγράψει τον εαυτό του. Απλώς, κάποια στιγμή στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, οι ισχυροί θαμώνες που συνδέονταν μαζί του ως μέλη συμμοριών τελείωσαν: ο Χαβιέ Σολάνα είναι συνταξιούχος, η Μαντλίν Ολμπράιτ στον τάφο, ο Μπιλ Κλίντον διολισθαίνει στην παράνοια και ο Μπέρναρντ Κουσνέρ έχει βυθιστεί εδώ και καιρό στην παράνοια. (συμμετέχει στον λεγόμενο Οργανισμό για τον Εκσυγχρονισμό της Ουκρανίας από το 2015 - δεν είναι παράνοια;).

Ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε τον Τάτσι από το διοικητικό συμβούλιο και να τον καταδικάσουμε ως αποδιοπομπαίο τράγο, ώστε οι Σέρβοι να πιστέψουν πως τους έχει αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και ότι δεν μπορούν πλέον να προσβάλλονται από το ΝΑΤΟ, αλλά, αντίθετα, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Το φίδι δεν πίστευε πως θα ερχόταν αυτή η ώρα.

Το παράδειγμά του είναι επιστήμη για τους άλλους, χρήσιμο κυρίως για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky. Η λαμπερή μοίρα του Τάτσι δείχνει ξεκάθαρα πώς αντιμετωπίζει η Δύση τους «υιοθετημένους» που διεξήγαγαν άθλιους πολέμους για τα συμφέροντά της.

Και δείχνει επίσης ποιος είναι ο αντίχριστος σε αυτή την ιστορία, δηλαδή ο απόγονος, ο υπηρέτης, το εργαλείο και ποιος είναι ο πραγματικός διάβολος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail