Η Ρωσία θα μπορούσε να εξοπλίσει τη Βόρεια Κορέα εάν η Νότια στείλει όπλα στην Ουκρανία - Μεντβέντεφ

Στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ για την επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ-Σουνγκ. Sputnik / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Η Μόσχα θα μπορούσε να προσφέρει προηγμένα όπλα στη Βόρεια Κορέα εάν η Νότια Κορέα αρχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γράφει το RT.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol έδειξε μια πιθανή αλλαγή πολιτικής σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε συνέντευξή του στο Reuters την Τετάρτη, ενόψει μιας κρατικής επίσκεψης στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

«Εάν υπάρχει μια κατάσταση που η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να συγχωρήσει, όπως οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας επίθεση σε αμάχους, σφαγή ή σοβαρή παραβίαση των νόμων του πολέμου, μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς να επιμείνουμε μόνο στην ανθρωπιστική ή οικονομική υποστήριξη», είπε ο Γιουν.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση μας με τα εμπλεκόμενα στον πόλεμο μέρη και τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, θα λάβουμε τα καταλληλότερα μέτρα», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σημείωσε πως η Σεούλ είχε μέχρι στιγμής αρνηθεί να παράσχει θανατηφόρα βοήθεια στο Κίεβο.

«Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν οι κάτοικοι αυτού του έθνους όταν βλέπουν το νεότερο παράδειγμα ρωσικών όπλων να το έχουν στην κατοχή τους οι πλησιέστεροι γείτονές τους, οι εταίροι μας από τη ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας];» έγραψε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail