Ο κόσμος δεν είναι αρκετός για τρελούς δυτικούς πολεμοχαρείς… Το ΝΑΤΟ ξεκινά τις μεγαλύτερες πολεμικές ασκήσεις ποτέ σε Ατλαντικό και Ειρηνικό

REUΤΕRS/Stοyan Νenοv
Σύμφωνα με τη μοιραία αυτοκρατορική της κατάρρευση, η στρατιωτική μηχανή υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστή ως ΝΑΤΟ, στρέφεται απελπισμένα σε όλους τους κυλίνδρους – προκειμένου να υποκινήσει πολεμικές εντάσεις και στα δύο ημισφαίρια του κόσμου.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η παγκόσμια εικόνα είναι ταυτόχρονα καταδικαστέα και εξωφρενική, και ωστόσο οι καταναλωτές των δυτικών εταιρικών μέσων έχουν μουδιάσει από ψέματα, σοφιστείες, περισπασμούς και μειλίχιες σκέψεις.

Δείτε, για γέλια, αυτό το βίντεο με Καναδούς βουλευτές που υποδύονται τους προβληματισμένους δημοκράτες παρελαύνοντας με ροζ ψηλοτάκουνα. Σοβαρά, αυτό είναι το μεγαλύτερο μέλημά τους; Και ως συνήθως, τα ΜΜΕ ακολουθούν το παράδειγμά τους φροντίζοντας το δυτικό κοινό να είναι κορεσμένο με τέτοια ασήμαντα πράγματα.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ο Οργανισμός Βορειοατλαντικής Συμφωνίας της εποχής του Ψυχρού Πολέμου διεξάγει τις μεγαλύτερες πολεμικές ασκήσεις του όχι μόνο στον συνηθισμένο υπερατλαντικό τομέα του αλλά και στην Ασία-Ειρηνικό.

Οι πολεμικοί ελιγμοί στην Ευρώπη φέρονται να είναι οι μεγαλύτεροι από τότε που ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ το 1949 μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Το ίδιο και οι πολεμικές ασκήσεις στην Ασία - Ειρηνικό. Μαζί, επιβεβαιώνουν ότι η Κίνα βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ΝΑΤΟ μαζί με τη Ρωσία.

Αλλά αυτός ο προκλητικός ελιγμός – ας τον ονομάσουμε αυτό που είναι: επιθετικότητα – κανονικοποιείται κατά κάποιο τρόπο από τα δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια περίοδο επίσης που το δυτικό κοινό συνθλίβεται βάναυσα από τη δικτατορική οικονομική λιτότητα, όπως συζητά η συνέντευξή μας αυτή την εβδομάδα.

Πράγματι, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει μια απόλυτη ντροπή και προσβολή για τη συνηθισμένη δημόσια ευφυΐα και ευπρέπεια. Τα αυτοαποκαλούμενα προπύργια της δημοσιογραφίας και της δημόσιας πληροφόρησης, όπως οι New York Times και το BBC, είναι μάστορες στη χρήση σιροπιαστών συντακτικών για την κάλυψη της κινητοποίησης του παγκόσμιου πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως «αμυντικές ασκήσεις», ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο για τους περισσότερους ανθρώπους να αντιληφθούν πως ο κακός σκοπός είναι να πυροδοτήσει τις εντάσεις και να επιτεθεί στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Είναι εγκληματικά απερίσκεπτο για την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της να στρατιωτικοποιούν τα ημισφαίρια του κόσμου ταυτόχρονα σε μια εποχή ήδη έντονων εντάσεων με τις πυρηνικές δυνάμεις Ρωσία και Κίνα. Και, πρέπει να επαναληφθεί, αυτές οι σχέσεις έχουν χαρακτηριστεί από την αδυσώπητη δαιμονοποίηση της Ρωσίας και της Κίνας ως επιθετικών, επεκτατικών δυνάμεων, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο δυτικός ιμπεριαλιστικός άξονας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που είναι ένοχος για την προβολή των δικών του λεηλασιών.

Η Ρωσία επεδίωξε μια ρύθμιση πολιτικής ασφάλειας πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στην Ουκρανία πέρυσι. Η Μόσχα αγνοήθηκε από τη Δύση. Η Κίνα έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τον τερματισμό της νοοτροπίας του Ψυχρού Πολέμου και τον πολυπολικό διάλογο και τη συνεργασία. Το Πεκίνο απαξιώνεται και γελοιοποιείται από την Ουάσιγκτον και την Ευρώπη ως «αυτοκρατικό» και «απειλή για την ασφάλεια».

Οι Αμερικανοί και οι υποτελείς τους χρησιμοποιούν ναρκισσιστική ρητορική αυτοεκτίμησης σχετικά με την τάξη που βασίζεται σε κανόνες και την παγκόσμια δημοκρατία, ενώ στην πράξη εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να κλιμακώσουν τη σύγκρουση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μιλιταρισμός, ο πόλεμος, οι συγκρούσεις, ο διχασμός και οι εντάσεις – θάνατος και καταστροφή – είναι η ψυχή του καπιταλισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι λεγόμενες πολεμικές ασκήσεις Defender του ΝΑΤΟ ξεκινούν αυτόν το μήνα στην Ευρώπη και θα κλιμακωθούν σε πολλούς άλλους ελιγμούς μεγάλης κλίμακας που φέρουν παρόμοια ανόητα ονόματα όπως Noble Jump και Dynamic Guard (Ο Τζορτζ Όργουελ τρώει την καρδιά σου!).

Ήταν οι πολεμικοί αγώνες BALTOPS τον περασμένο Ιούνιο που παρείχαν το κάλυμμα για την τελική ανατίναξη των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream το Σεπτέμβριο από δύτες του αμερικανικού ναυτικού, υπό τις προσωπικές εντολές του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Seymour Hersh.

Φέτος σημειώνεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατευμάτων και αεροσκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το 1949. Οι New York Times χαιρετίζουν το γεγονός ότι «οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην καρδιά της ευρωπαϊκής άμυνας». Η καθαρή ηλιθιότητα και η ευπιστία των New York Times και άλλων δυτικών μέσων ενημέρωσης είναι συγκλονιστική.

Οι επερχόμενες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα εκτείνονται από την Ισλανδία στη Βόρεια Θάλασσα έως τη Γερμανία και τη Βαλτική Θάλασσα, μέχρι τη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Στη μαζική κινητοποίηση συμμετέχουν όλα τα μέλη του μπλοκ των 30 εθνών του ΝΑΤΟ και οι χώρες εταίροι. Ο σκοπός δηλώνεται από τους στρατιωτικούς διοικητές ως «επιθετική προσομοίωση» και ο σχηματισμός μιας «συμμαχίας πολεμικής μάχης». Και όμως τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να μας λένε πως όλα είναι θέμα «άμυνας». Τέτοια μέσα είναι επομένως συνένοχοι στην ομαλοποίηση της επιθετικότητας.

Είναι σημαντικό ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ ενώνονται όλο και περισσότερο κάτω από μια ενιαία στρατιωτική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικοί στόχοι είναι η «διαλειτουργικότητα» και η «ταχεία ανάπτυξη». Το νέο μέλος της Φινλανδίας θα συμμετάσχει, η οποία φέτος διπλασιάζει την εγγύτητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Η Γερμανία πρόκειται να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για όλες τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ κατά τις επόμενες ασκήσεις. Σύμφωνα με τον διοικητή της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγο Ίνγκο Γκέρχαρντ, «αποστέλλεται ένα μήνυμα στη Ρωσία», όπως αναφέρεται από τους Αμερικανούς Air Force Times.

Τι μήνυμα μπορεί να είναι αυτό; Ένας θρασύς και απεχθής απόηχος της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, της μαζικής εισβολής από τη Ναζιστική Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση τον Ιούνιο του 1941 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έως και 30 εκατομμυρίων Σοβιετικών πολιτών.

Εν τω μεταξύ, στην άλλη άκρη του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ πρόκειται να πραγματοποιήσουν πολεμικές ασκήσεις ρεκόρ στην Ασία-Ειρηνικό. Σίγουρα, ο «Οργανισμός της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (sic)» θα πρέπει να ακυρώσει την εντολή για μια τέτοια κινητοποίηση στον Ειρηνικό. Αλλά ορίστε. Ο κόσμος δεν είναι αρκετός!

Αυτά τα «πολεμικά παιχνίδια» γνωστά ως Talisman Sabre θα περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία καθώς και την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Προκλητικά, στρατιωτικές δυνάμεις από την Ιαπωνία πρόκειται επίσης να συμμετάσχουν στους ελιγμούς μαζί με τη Νότια Κορέα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα και άλλες. Αυτά τα παιχνίδια έρχονται στο πίσω μέρος της νεοσύστατης συμμαχίας AUKUS της Ουάσιγκτον με τη Βρετανία και την Αυστραλία, η οποία θα δει την τελευταία να γίνεται κόμβος πυρηνικών υποβρυχίων για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αυξήσει την στόχευση της Κίνας. Οι άνευ προηγουμένου ελιγμοί στην Ασία-Ειρηνικό ακολουθούν επίσης ένα κύμα δηλώσεων από διοικητές του Πενταγώνου που ζητούν ρητά την ετοιμότητα για πόλεμο με την Κίνα.

Έτσι, εδώ έχουμε δύο βαρυσήμαντα στρατιωτικά γεγονότα που συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία, τις δύο ηττημένες επιθετικές δυνάμεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που προκάλεσαν κολοσσιαίο θάνατο και δεινά στο ρώσικο και τον κινέζικο λαό. Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα από την αυτοκρατορική Ιαπωνία υπολογίζεται σε 20 εκατομμύρια.

Και όμως αυτά τα ίδια δύο έθνη – η Γερμανία και η Ιαπωνία – με την απεχθή ιστορία των εγκλημάτων πολέμου εμφανίζονται και πάλι σε νεοαυτοκρατορική επίθεση υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον. Κάθε επιζών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου πρέπει σίγουρα να εκπλαγεί από το φρικτό déjà vu. Οποιοσδήποτε έχει καλό μυαλό θα πρέπει επίσης να τρομοκρατείται.

Η κύρια ώθηση για αυτήν την εξαχρείωση είναι η θανατηφόρα ρίγη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της καπιταλιστικής οικονομίας του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα δυτικά τσιράκια τους διέρχονται όλοι μια υπαρξιακή κρίση ιστορικής αποτυχίας στις καπιταλιστικές τους κοινωνίες. Όπως σε προηγούμενες περιόδους της ιστορίας, η διέξοδος από τέτοιες επαναλαμβανόμενες κρίσεις στο καπιταλιστικό σύστημα είναι η διεξαγωγή πολέμου. Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν τα αποτρόπαια αποτελέσματα με ένα συνδυασμένο αριθμό νεκρών έως και 100 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σήμερα, τα καπιταλιστικά δυτικά έθνη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκονται στην ίδια αδιέξοδη κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αμερικανικό στέλεχος του δυτικού καπιταλιστικού συστήματος –οι τράπεζες, οι εταιρείες, οι ολιγάρχες και ούτω καθεξής– δρασκελίζουν τους πολιτικούς και μιντιακούς τους λάτρεις για να υποκινήσουν τον πόλεμο με κάθε κόστος. Όπως και σε προηγούμενες περιόδους, ο πόλεμος προτιμάται πιο πολύ από, ας πούμε, μια σοσιαλιστική επανάσταση ενάντια στην καπιταλιστική τάξη πραγμάτων. Το ερώτημα είναι όμως, αυτή τη φορά οι δυτικοί πολεμοκάπηλοι μπορεί να μην είναι σε θέση να εκτελέσουν την άθλια οδό διαφυγής τους επειδή α) η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ ισχυρές και β) αυτή τη φορά οι πολιτικές επαναστάσεις στις δυτικές κοινωνίες μπορεί απλώς να υλοποιηθούν.

Παρόλα αυτά, το μανιακό δυτικό πολεμοχαρές ένστικτο εξακολουθεί να είναι ιογενές και ένας δυνητικά καταστροφικός κίνδυνος.

Ο πόλεμος αντιπροσώπων της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας θεωρείται όλο και περισσότερο ως καταστροφή: στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά. Οι πρόσφατες διαρροές του Πενταγώνου μαρτυρούν αυτή την απόλυτη καταστροφή και χρεοκοπία της προπαγάνδας των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Έως και 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί από τα δυτικά κράτη σε αυτόν τον μάταιο πόλεμο τον περασμένο χρόνο, ενώ οι δυτικές κοινωνίες καταρρέουν από τη φτώχεια και τη στέρηση.

Αντί να αποσύρεται από το απύθμενο λάθος και τους εγκληματικούς λανθασμένους υπολογισμούς, η πολεμική μηχανή υπό τις ΗΠΑ ενισχύεται για να αυξήσει τις εντάσεις και την επιθετικότητα προς τη Ρωσία και την Κίνα. Η πολεμική μηχανή εξ ορισμού δεν γνωρίζει άλλο τρόπο.

Εάν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διέθεταν ένα μικρό ποσοστό της ανεξαρτησίας και του ήθους της δημόσιας υπηρεσίας για το οποίο καυχιούνται ατελείωτα, θα καλούσαν τους πολεμοκάπηλους με προφανείς κριτικές ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Όμως τα αμερικανικά, ευρωπαϊκά και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης είναι μέρος του προβλήματος. Δεν προσφέρουν ούτε μια μακρινή λάμψη λύσης. τέτοιοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης αγοράζονται και πληρώνονται από τη δυτική ολιγαρχία που διοικεί το καπιταλιστική πολεμικό τερέν.

Εδώ είναι η απόλυτη απόδειξη. Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη και όμως οι υπηρεσίες προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης τύπου Goebbels προσπαθούν να μας πουν ότι όλα είναι για την ευγενή «άμυνα του κόσμου». Εκτίθενται από το δικό τους απόλυτο παραλογισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail