Η Δανία θα αποσύρει στρατεύματα από τη Συρία και το Ιράκ για να αντιμετωπίσει «απειλές» κοντά στα σύνορα

Photo: Danish MoD.
Freepen.gr - Στις 23 Απριλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει όλους τους στρατιωτικούς ειδικούς που υπηρετούν επί του παρόντος ως μέρος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του ISIS από το Ιράκ και τη Συρία για την καταπολέμηση των απειλών κοντά στα σύνορά της.

«Τώρα αποσύρουμε τη μονάδα στη Δανία, εν μέρει επειδή ο αριθμός του Ισλαμικού Κράτους [στη Συρία και το Ιράκ] έχει μειωθεί τόσο που δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη για τη συνεισφορά μας, και εν μέρει επειδή πρέπει να αποκαταστήσουμε τη μαχητική ισχύ για την αντιμετώπιση των απειλών που βλέπουμε στην άμεση γειτνίασή μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, Δανοί στρατιωτικοί ειδικοί βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας στον τομέα της αεράμυνας από το 2016.

Η απόφαση σχετίζεται πιθανότατα με τη συνεχιζόμενη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική πλευρά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail