Αν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξεσηκωθούν και να λεηλατήσουν τώρα, πώς θα μοιάζουν οι ΗΠΑ όταν οι οικονομικές συνθήκες γίνουν εξαιρετικά κακές;

Δεν πρέπει να μοιάζει έτσι μια πολιτισμένη κοινωνία. Δεν υποτίθεται πως έχουμε τεράστιους όχλους πολύ θυμωμένων νέων που ξεσηκώνουν, λεηλατούν και γενικά τρελαίνονται σε όλη τη χώρα. Αλλά αυτό έχει γίνει το έθνος μας. Οι μεγάλες πόλεις μας έχουν γίνει βόθροι ανομίας όπου η βία μπορεί κυριολεκτικά να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή. Αλλά αν οι Αμερικανοί είναι τόσο πρόθυμοι να ξεσηκωθούν και να λεηλατήσουν τώρα, τι θα συμβεί όταν θα βρισκόμαστε στη μέση μιας σοβαρής οικονομικής ύφεσης; Περιττό να πούμε πως οι σκληροί οικονομικοί καιροί σίγουρα δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη διάθεση σε αυτήν τη χώρα.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φαίνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας είναι η σειρά του Κάνσας Σίτι να βιώσει εμφύλιες αναταραχές. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, οι διαμαρτυρίες «έχουν ξεσπάσει» ακόμη και πριν ο ήλιος δύσει:

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στο Κάνσας Σίτι του Μο, αφού ένας μαύρος έφηβος πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το χέρι από έναν λευκό ιδιοκτήτη σπιτιού στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αφού χτύπησε κατά λάθος κουδούνι.

Ο Ralph Yarl, 16 ετών, έχει νοσηλευτεί με τραύματα που απειλούν τη ζωή του. Πυροβολήθηκε αφού πήγε να παραλάβει τα δύο μικρότερα αδέρφια του την Πέμπτη μετά τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία. Η αστυνομία είπε ότι ο Γιαρλ μπέρδεψε τη διεύθυνση 115th Terrace με την 115th Street, όπου πυροβολήθηκε.

Κάθε φορά που ένας νέος πεθαίνει με τραγικό θάνατο όπως αυτός, πρέπει όλοι να θρηνούμε.

Δυστυχώς, για πολλούς ανθρώπους οποιοδήποτε περιστατικό όπως αυτό χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να ξεσηκωθούν, να λεηλατήσουν και να κάψουν πράγματα.

Και μερικές φορές οι εγκληματίες δεν χρειάζονται καμία απολύτως δικαιολογία. Λιγότερο από 24 ώρες πριν, εκατοντάδες πλιατσικολόγοι κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα βενζινάδικο στο Κόμπτον:

Οι αναπληρωτές του σερίφη στο Κόμπτον επιστρέφουν στα καθήκοντά τους περιπολίας τη Δευτέρα μετά από ένα χαοτικό Σαββατοκύριακο που περιλάμβανε μια σειρά από καταλήψεις δρόμων και έναν όχλο λεηλατών που άφησαν ίχνη καταστροφής σε τοπικά καταστήματα.

Το βίντεο κατέγραψε μια άγρια ​​σκηνή σε ένα βενζινάδικο Arco κοντά στη λεωφόρο Alondra και την κεντρική λεωφόρο νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπου μια μεγάλη ομάδα πιάστηκε σε βίντεο να βιάζεται σε ένα βενζινάδικο Arco και να κλέβει εμπορεύματα αξίας χιλιάδων δολαρίων, ενώ ο υπάλληλος που βρισκόταν σε υπηρεσία κρύφτηκε μέσα.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να σπάει τη γυάλινη πόρτα ενώ πίσω του συνωστίζονται δεκάδες πλιατσικολόγοι. Λίγες στιγμές αργότερα, η ομάδα εθεάθη να αρπάζει τα πάντα, από ποτά, σνακ, αλκοόλ, ακόμη και προφυλακτικά.

Γυρίστε πίσω και διαβάστε ξανά την πρώτη πρόταση.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παραδέχονται στην πραγματικότητα ότι εγκληματίες καταλαμβάνουν ολόκληρους δρόμους στο Λος Άντζελες αυτήν την στιγμή.

Και η αστυνομία παραδέχεται πως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για τη λεηλασία, επειδή ήταν πολύ περισσότεροι.

Βλέποντας εκατοντάδες νεαρούς άνδρες να συνεργάζονται για να λεηλατήσουν ένα βενζινάδικο θα πρέπει να ανατριχιάσει όλους μας.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρχε κανένα απολύτως πολιτικό κίνητρο για την επίθεση. Αυτοί οι νεαροί μόλις είδαν την ευκαιρία να κλέψουν και την εκμεταλλεύτηκαν με χαρά.

Την προηγούμενη μέρα, υπήρξε μια μαζική εξέγερση στο κέντρο του Σικάγο που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο το έθνος και ένας «τεράστιος καυγάς» ξέσπασε σε έναν αγώνα των White Sox στο Σικάγο:

Ένας τεράστιος καυγάς ξέσπασε στον αγώνα του Σικάγο White Sox του Σαββάτου για πάνω από δύο λεπτά με πολλούς θεατές να εμπλέκονται.

Γροθιές έπεφταν παντού πριν μια γυναίκα συρθεί από πίσω πάνω από μια σειρά καθισμάτων στην πλευρά της πρώτης βάσης.

Ένας μοναχικός φύλακας προσπάθησε να κάνει ειρήνη, ενώ ένα άλλο ζευγάρι γυναικών γρονθοκοπούσε ή μία την άλλη.

Εάν βλέπουμε τόσο μεγάλο χάος ενώ οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον κάπως σχετικά σταθερές, πώς θα είναι τα πράγματα όταν εκατομμύρια Αμερικανοί γίνουν πραγματικά απελπισμένοι;

Νωρίτερα σήμερα, ήμουν πολύ ανήσυχος όταν διάβασα την αξιολόγηση της οικονομίας του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Home Depot, Bob Nardelli:

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Home Depot, Bob Nardelli, εξέδωσε μια ζοφερή προειδοποίηση σχετικά με την «πολύ περίπλοκη» οικονομία των ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους καταναλωτές πως οι εταιρείες της μεσαίας αγοράς βρίσκονται υπό «τεράστια πίεση».

«Νομίζω ότι θα δούμε πολλές χρεοκοπίες. Όπως το Bed, Bath and Beyond. Είδαμε τη Walmart όχι μόνο να απολύει ανθρώπους, αλλά να κλείνει καταστήματα. Έχουμε την Accenture που απολύει άτομα. Είδαμε την Amazon που κλείνει τα κέντρα διανομής. Οπότε νομίζω ότι υπάρχει ένα τρομερά ανάμεικτο μήνυμα», είπε ο Nardelli κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο «Cavuto: Coast to Coast».

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος συνέχισε, λέγοντας ότι η «πολυπλοκότητα» της οικονομίας των ΗΠΑ είναι «διαφορετική από οτιδήποτε έχω δει στα 52 μου χρόνια».

Δυστυχώς, έχει απόλυτο δίκιο.

Τόσες πολλές εταιρείες πρόκειται να σταματήσουν να λειτουργούν τους επόμενους μήνες.

Στην πραγματικότητα, μόλις μάθαμε ότι το David's Bridal μόλις κήρυξε πτώχευση:

Το David's Bridal κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση λίγες μέρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα απολύσει περισσότερους από 9.200 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα.

Ο λιανοπωλητής γάμου δήλωσε σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα ότι τα καταστήματά του θα παραμείνουν ανοιχτά και θα εκπληρώσουν τις παραγγελίες χωρίς καθυστέρηση, καθώς η εταιρεία θέλει να πουλήσει όλα ή ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες της θα παραμείνουν επίσης διαθέσιμες για να βοηθήσουν στις ανάγκες του σχεδιασμού γάμου των πελατών.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, οι Αμερικανοί θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο χρέος ως βραχυπρόθεσμη λύση, και αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα για τους οικονομικά αναξιοπαθούντες νέους που δεν έχουν πολλούς πόρους:

Πολλοί νεαροί ενήλικες που κυριεύονται από το οικονομικό άγχος αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αγνοώντας το πρόβλημα.

Κάποιοι ρυθμίζουν τα υπόλοιπα των τραπεζών και των πιστωτικών καρτών, χάνουν τα ίχνη των δαπανών τους και συγκεντρώνουν χρέη. Ο μέσος όρος του χρέους πιστωτικών καρτών αυξήθηκε 29% στα 5.800 δολάρια το Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος για τους millennials και αυξήθηκε κατά 40% στα 2.800 δολάρια για τους Gen Z, ανέφερε η Credit Karma. Οι νεότεροι ήταν επίσης πιο πιθανό να έχουν πληρώσει καθυστερημένα τέλη ή να λάβουν προκαταβολές από τις πιστωτικές τους κάρτες, σύμφωνα με έρευνα της NerdWallet.

Δυστυχώς, οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δυσκολεύονται πολύ με τα χρήματά τους και αυτό σημαίνει πως τα πιστωτικά όρια θα μειωθούν και θα εκδοθούν λιγότερες πιστωτικές κάρτες.

Πολλοί άνθρωποι σύντομα θα διαπιστώσουν ότι έχουν ξεπεράσει το μέγιστο και δεν μπορούν να λάβουν περισσότερη πίστωση.

Και όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η προσφορά χρήματος στις ΗΠΑ συρρικνώνεται σταθερά:

Η προσφορά χρήματος στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα και μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τη Μεγάλη Ύφεση, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Federal Reserve.

Το Φεβρουάριο, η προσφορά χρήματος M2 – σημείο αναφοράς για το πόσα μετρητά, γραμμάτια, τραπεζικές καταθέσεις, νομίσματα και κεφάλαια της αγοράς χρήματος κυκλοφορούν σε όλη την εθνική οικονομία – υποχώρησε 2,24 τοις εκατό σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, από αρνητικό 1,7 τοις εκατό στο Ιανουάριος. Αυτό αντιπροσώπευε τον τρίτο συνεχόμενο μήνα μιας συρρικνούμενης προσφοράς χρήματος.

Υπάρχει τόσος οικονομικός πόνος στον ορίζοντα.

Και ο αμερικανικός λαός σίγουρα δεν είναι διανοητικά ή συναισθηματικά εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές.

Επομένως, ελπίζουμε καλύτερα ότι οι ηγέτες μας μπορούν να βρουν έναν τρόπο να στηρίξουν τεχνητά την οικονομία, γιατί αν δεν μπορέσουν να το κάνουν, θα υπάρξουν πολύ περισσότερες ταραχές, λεηλασίες και χάος μπροστά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail