Οι άνθρωποι στις νέες ρωσικές περιοχές έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια για να είναι μέρος της Ρωσίας — Πούτιν

Gavriil Grigorov, Sputnik, Κρεμλίνο Pool Photo via ΑΡ
Freepen.gr - Οι άνθρωποι στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια για το δικαίωμα να είναι μέρος της Ρωσίας, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει το ΤΑΣΣ.

Οι άνθρωποι στα νέα εδάφη «πολέμησαν για πολλά χρόνια για το δικαίωμα να είναι με τη Ρωσία», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Για πολλά χρόνια ζουν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες περιφερειακής και δημοτικής κυβέρνησης, που δεν είναι όπως οι συνθήκες στη Ρωσία», συνέχισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις νέες περιοχές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ζεστασιά και προσοχή και να τους παρέχεται "όλη η απαραίτητη βοήθεια για την ενσωμάτωση των νέων περιοχών στο ενιαίο σύστημα της δημόσιας διακυβέρνησης της Ρωσίας".

Ο Πούτιν είπε επίσης πως «υπάρχουν πολλοί εθελοντές μεταξύ της δημοτικής κοινότητας, που αποφάσισαν μόνοι τους να βρίσκονται εκεί, όπου τα πράγματα είναι δύσκολα».

«Αποτελούν παράδειγμα πίστης στην πατρίδα και τα συμφέροντά της και τώρα υπερασπίζονται τα ιστορικά μας εδάφη, προστατεύοντας τους ανθρώπους σε αυτά τα εδάφη», συνέχισε ο πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail