Ιρανικό ναυτικό: Εντοπίσαμε πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ και το αναγκάσαμε να αναδυθεί

Freepen.gr - Το υποβρύχιο Fateh του ιρανικού Ναυτικού εντόπισε ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που ταξίδευε στα στενά του Ορμούζ κρυφά και το ανάγκασε να βγει στην επιφάνεια και να αλλάξει τροχιά σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, δήλωσε ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, μεταδίδει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Ο υποναύαρχος Shahram Irani δήλωσε την Πέμπτη ότι το ιρανικό εγχώριο υποβρύχιο εντόπισε και προειδοποίησε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida στα στενά του Ορμούζ.

Ο κυβερνήτης είπε ότι το αμερικανικό υποβρύχιο είχε βυθιστεί και πλησίαζε σιωπηλά τα στενά του Ορμούζ, αλλά το υποβρύχιο Fateh του ιρανικού ναυτικού το εντόπισε και έκανε ελιγμούς για να αναγκάσει το αμερικανικό σκάφος να βγει στην επιφάνεια και να περάσει το στενό πάνω από τη θάλασσα.

Με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό του, το αμερικανικό υποβρύχιο είχε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περάσει κρυφά από τα στενά του Ορμούζ, αλλά εντοπίστηκε από το υποβρύχιο Fateh που βρισκόταν σε περιπολία, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός του Ιρανικού Ναυτικού τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί παραβίασαν τους κανονισμούς ναυσιπλοΐας σε μια μεγάλη θαλάσσια διαδρομή. «Η πρόσφατη προειδοποίηση του ιρανικού ναυτικού προς τις ΗΠΑ είναι ότι πρέπει να τηρούν όλους τους διεθνείς κανόνες από εδώ και στο εξής».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail